Vorige Nr 1 van 13 Volgende

Plaid / Deken 'Skinn' N°2 - Roos Soetekouw

€ 499,00 (inclusief btw)
Artikel niet op voorraad:

de levertijd is 1 week.

Over de Plaids uit de reeks 'Skinn'

Dit prachtige plaid of wandkleed van designer Roos Soetekouw bevat een materiaalmengsel van mohair, acryl, katoen, polyester en linnen en is onderdeel van de Skinn-collectie. De deken wordt zo verantwoordelijk mogelijk geproduceerd in het Textilelab in Tilburg en is 165 cm bij 135 cm. 

De inspiratie voor de Skinn-collectie komt uit de schoonheid van de natuur, maar ook de schade die de mens de natuur aandoet. Het zijn organische structuren waarvan wij als mens ons niet snel bewust zijn:  schimmels, de modder in een vijver, of algen en bacteriën in de zee.

Skinn Plaid N° 2 is geïnspireerd op een eencellige genaamd de Sea Sparkle. In de beweging van water licht een eencellig wezen op.

 

Roos Soetekouw

is een Nederlandse textielontwerpster gevestigd in Amsterdam. Ze studeerde textielontwerp aan het Amsterdam Fashion Institute. Na haar afstuderen was zij een van de ontwerpers die werd geselecteerd voor het ontwerpen van kamers voor Hotel The Exchange, onderdeel van Lloyd Hotels. De kamers in dit hotel zijn niet ingericht, maar gekleed, zoals modellen.

Haar werk kenmerkt zich door een uitgesproken visueel verhaal en zorgvuldige detaillering. Ze worden geproduceerd in hoogwaardige, duurzame materialen. De stoffen worden ontwikkeld en geproduceerd in het TextielLab in Tilburg. Er is een groeiende vraag naar haar dromerige maar gedurfde stijl en gevoel voor tactiele combinaties. In 2014 noemde Elle Decorations en Lidewij Edelkoort haar als iemand om te volgen.

"Tegenwoordig wordt textiel gezien als heel voor de hand liggend. Iets dat u alleen maar nodig heeft om uw ontwerp te kunnen maken. Productieprocessen moeten zo goedkoop mogelijk zijn en hebben een negatief effect op het milieu en de productie omstandigheden. Voor mij is het andersom. Ik begin met de basis: draden en vezels die van textiel maken wat het eigenlijk is.”

Soetekouw mengt verschillende ambachten met moderne technieken waarbij de aard van textiel behouden blijft. De ontwerpen realiseert ze door te tekenen, schilderen, op de computer te bewerken en verschillende materialen met de hand te combineren.

Merk / Designer
Roos Soetekouw

Afmetingen
165 cm bij 135 cm

Materiaal
mohair, acryl, katoen, polyester en linnen

© 2017 - 2023 Mud in May Amsterdam - woonaccessoires, meubels, cadeaus | sitemap | rss