-10%

Nr 8 van 17

Torch S1 hanglamp - Established & Sons

Artikelnr.: 0070015
€ 443,00 € 398,00 (inclusief btw)
Voorraad: 2 stuks. Voor 16 uur besteld, morgen in huis.

Torch S1 hanglamp - Established & Sons

De Torch S1 LED Hanglamp van de Belgische designer Sylvain Willenz voor het Engelse designmerk Established & Sons is onderdeel van een elegante serie: de lampen zijn in 3 verschillende vormen (de S1, S2 en S3) te krijgen, in 5 verschillende kleuren. Ook worden ze gecombineerd tot een tros hanglampen die in een groep hangen (de S5, S10 of S20).

torch S1 S2 S3 Established and Sons

De ‘torch’ als naam verwijst naar de vorm van een zaklamp. De hanglampen zijn gemaakt van zacht PVC, een rubberachtig materiaal waarin een diffuser geklemd zit die het licht mooi verspreidt. De kleuren zijn van felrood tot een neutraler grijs of zwart te krijgen, allemaal door de matte uitstraling prachtig ingetogen maar gecombineerd met de felrode of gele draad verrassend fris.

De Torch S1 versie heeft een diameter van 15 cm en is 21 cm hoog.

Er zijn vijf verschillende kleuren van te krijgen:

rood (RAL 3020)
grijsbruin (RAL 8019)
signaalgrijs (RAL 7004)
zwart (RAL 9011)
geel (RAL  1023)

Deze zijn te combineren met kabels in drie verschillende kleuren, nl. zwart, geel en rood (dezelfde RAL nummers).

Lengte stroomdraad / kabel is 188,5 cm, de lamp bevat een kleine fitting (E14) waar tot maximaal 5 watt in kan (LED).

Reinigen met een zachte, droge doek: gebruik geen alcohol, poetsmiddelen, schuurmiddelen of oplosmiddelen om deze lamp te reinigen, omdat die het materiaal kunnen beschadigen. Dit product is alleen voor gebruik binnenshuis. Blijf uit direct zonlicht. Beschermen tegen blootstelling aan hitte boven de 60C.

 

Als groep kun je deze lampen natuurlijk zef combineren, maar de standaard te bestellen combinaties zijn als volgt:

Torch S5 S10 S20 established and Sons

 

 

Sylvain Willenz

Sylvain Willenz (1978) is een Belgische designer uit Brussel die met zijn ontwerpbureau SWDO werkt voor merken als HAY, Established & Sons, Cappellini, Stattmann Neue Moebel, Hem en Petite Friture.

Willemz studeerde MA Design Products aan het Royal College of Art in Londen en studeerde af in 2003. Hij richtte zijn studio op in 2004.

SWDO heeft al vele awards gewonnen, waaronder verschillende iF Awards en Red Dot "Best of the Best" Awards in Product Design. In 2009 werd de lichtcollectie van TORCH (Established & Sons) op de UK Grand Designs Awards genomineerd als Best in Lighting en Overall Best Product of the Year. In 2009 werd Sylvain uitgeroepen tot Belgisch Ontwerper van het Jaar.

 

Established & Sons

Established & Sons is een Brits merk dat bekent staat om zijn innovatieve en baanbrekende ontwerpen. Het is een merk dat ontwerpers veel ruimte geeft voor onderzoek en experimenten. De collectie van Established & Sons bevat werken van enkele van de meest bekende designers van deze tijd, maar tegelijkertijd die van veel jonge veelbelovende ontwerpers. Door de kunstenaars met wie ze werken extreme vrijheid te bieden ontstaan er originele en baanbrekende ideeën. Vaak zijn het collectors items, die historisch gezien een belangrijke rol blijken te spelen en op hun gebied grensverleggend zijn. Dat kan op verschillende vlakken: sommige toornen aan de natuurkundewetten, anderen bevatten juist veel elegantie en humor. De collectie van Established & Sons is zowel gebonden in dit extreme als divers door de verschillende stijlen en disciplines die ze met het geven van die vrijheid omarmen.

Merk / Designer
Silvain Willenz / Established & Sons

gewicht
0,4

Afmetingen in verpakking
24 × 23 × 19 cm

Afmetingen
Hoogte 21 cm, diameter 15 cm

Materiaal
zacht PVC

maximale wattage
5 watt

Fitting
E14

Snoerlengte
188,5 cm

Spanning (Volt)
230 Volt

© 2017 - 2024 Mud in May Amsterdam - woonaccessoires, meubels, cadeaus | sitemap | rss