-10%

Nr 15 van 17

Frame Chair - Established & Sons

€ 1.275,00 € 1.147,00 (inclusief btw)
Voorraad: 1 stuk. Voor 16 uur besteld, morgen in huis.

Frame Chair

De Frame Chair of Frame Stoel van ontwerper Wouter Scheublin voor het Britse desigmerk Established & Sons is bijna een studie in hoeken: de rechte lijnen van de houten latten zijn op passende wijze uitgebalanceerd met de subtiel gebogen zit- en steunvlakken. Het is een sterke maar relatief lichte stoel met een hoog zitcomfort. De frame stoel zit vol met slimme ontwerpkeuzes, en onderscheidt zich zo in zowel karakter als constructie in de toch behoorlijk competitieve wereld van stoel ontwerpen.

De Frame Chair heeft een breedte van 40 cm, een diepte van 61 cm en een hoogte van 78,5 cm. Hoogte zitvlak is 44 cm. Hij is gemaakt van Europese eik en staal en is te krijgen als grijs geverfde stoel of als natuurlijk eiken.

Mud in May is officiële dealer van al het werk van Established & Sons, je kunt al hun ontwerpen bij ons bestellen, voor vragen neem contact op of kom langs in de winkel!

 

Wouter Scheublin

Wouter Scheublin is een jonge Nederlandse ontwerper. Hij studeerde Industrieel ontwerp aan de technische Universiteit in Delft en Ontwerp aan de Academie in Eindhoven. Samen met Lotty Lindeman werkt hij als designduo in hun ontwerpstudio in Eindhoven genaamd Scheublin & Lindeman. Zijn werk toont een fascinatie voor constructie en mechanica en varieert van autonoom tot hoog functioneel ontwerp. Een voorbeeld is zijn 'Walking Table' een tafel waarvan de poten kunnen lopen, iets dat doet denken aan de strandbeesten van Theo Jansen.

 

Established & Sons

Established & Sons is een Brits merk dat bekent staat om zijn innovatieve en baanbrekende ontwerpen. Het is een merk dat ontwerpers veel ruimte geeft voor onderzoek en experimenten. De collectie van Established & Sons bevat werken van enkele van de meest bekende designers van deze tijd, maar tegelijkertijd die van veel jonge veelbelovende ontwerpers. Door de kunstenaars met wie ze werken extreme vrijheid te bieden ontstaan er originele en baanbrekende ideeën. Vaak zijn het collectors items, die historisch gezien een belangrijke rol blijken te spelen en op hun gebied grensverleggend zijn. Dat kan op verschillende vlakken: sommige toornen aan de natuurkundewetten, anderen bevatten juist veel elegantie en humor. De collectie van Established & Sons is zowel gebonden in dit extreme als divers door de verschillende stijlen en disciplines die ze met het geven van die vrijheid omarmen. 

Merk / Designer
Established & Sons / Wouter Sheublin

Afmetingen
breedte 40 cm, diepte 61 cm, hoogte 78,5 cm. Hoogte zitvlak 44 cm.

Materiaal
Europese eik en staal

© 2017 - 2024 Mud in May Amsterdam - woonaccessoires, meubels, cadeaus | sitemap | rss