Nr 17 van 17

Font Clock G225 Sebastian Wrong - Established & Sons

Artikelnr.: 0070016B
€ 1.825,00 (inclusief btw)
Artikel niet op voorraad:

de levertijd is 4 weken.

Over de Font Clock G225

De Font Clock G225 of Lettertype klok van designer Sebastian Wrong voor het Britse designmerk Established & Sons is een ode aan design, en dan in het bijzonder aan de typographie. Door een voor iedereen herkenbare tijdloze klassieke kalenderklok te voorzien van twaalf verschillende lettertypes (iedere minuut en ieder uur verandert het lettertype van de klok) geeft hij het retro object een verfrissende en prachtige nieuwe vorm: een moderne klassieker.

De lettertypes die hij selecteerde zijn moderne varianten op klassieke fonts. Het zijn de Bauer Bodoni, English Script, AmericanText, Agincourt, Gill Sans, Franklin Gothic, Reporter, Brush Script, Helvetica Neue, Shatter, Untitled en de Neon Kraus.

De G225 is 42 cm breed, 32 cm hoog en is onderdeel van een serie: er zijn de grotere G270 variant (48 cm bij 57 cm) en de kleinere variant G100 (29 cm bij 14 cm) van te krijgen. De G225 geeft niet alleen de tijd aan, maar ook de datum en de dag.

De klok werkt op batterijen en is van wit ABS-plastic met doorzichtig perspex gemaakt. Fabrikant van de klok is het toonaangevende Grayson Time Management System.

 

 

Sebastian Wrong

Sebastian Wrong is ontwerper, creatief directeur en tevens specialist in moderne productie. Hij werkt en woont in Londen. In zijn vijftien jarige carrière heeft hij inmiddels met de meest vooraanstaande ontwerpers en bedrijven gewerkt. Zijn portfolio is breed: meubels, verlichting, accessoires maar ook autonome projecten.

Wrong ontving veel lof voor de Spun lamp, die hij in 2003 voor Flos ontwierp, door ermee de prestigieuze Red Dot Design Award te winnen. In 2005 was hij oprichter van de Britse merk Established & Sons, waar hij creatief directeur was tot 2012. Onder zijn leiding produceerde het bedrijf enkele van de meest iconische ontwerpen van het decennium. In 2011 lanceerde Wrong The Wrong Shop, een online platform dat editieprints verkoopt van opvallende ontwerpers en kunstenaars uit de hele wereld.

In 2012 startte hij in samenwerking met het Deense merk HAY WH (Wrong for Hay). Oorspronkelijk opgericht als een specialisatie in verlichting, werd het doel al snel breder waarbij duurzame kwaliteit in combinatie met een toegankelijke prijs voorop stond. In 2016 heeft WH zich ontwikkeld tot Wrong.London, waarbij het bedrijf zich inmiddels volledig inzet op verlichting. In 2017 is Wrong terug gekeerd naar Established & Sons in de rol van creatief directeur.

 

Established & Sons

Established & Sons is een Brits merk dat bekent staat om zijn innovatieve en baanbrekende ontwerpen. Het is een merk dat ontwerpers veel ruimte geeft voor onderzoek en experimenten. De collectie van Established & Sons bevat werken van enkele van de meest bekende designers van deze tijd, maar tegelijkertijd die van veel jonge veelbelovende ontwerpers. Door de kunstenaars met wie ze werken extreme vrijheid te bieden ontstaan er originele en baanbrekende ideeën. Vaak zijn het collectors items, die historisch gezien een belangrijke rol blijken te spelen en op hun gebied grensverleggend zijn. Dat kan op verschillende vlakken: sommige toornen aan de natuurkundewetten, anderen bevatten juist veel elegantie en humor. De collectie van Established & Sons is zowel gebonden in dit extreme als divers door de verschillende stijlen en disciplines die ze met het geven van die vrijheid omarmen.

Merk / Designer
Established & Sons / Sebastian Wrong

gewicht
2,4

Gewicht in verpakking
3 kg

Afmetingen
breedte 420 cm, diepte 12 cm, hoogte 32 cm

Materiaal
Wit ABS-plastic, doorzichtig perspex, op batterijen

© 2017 - 2024 Mud in May Amsterdam - woonaccessoires, meubels, cadeaus | sitemap | rss