Nr 4 van 13

Plaid / Deken 'Fringe' N°5 Deep Pink - Roos Soetekouw

€ 499,00 (inclusief btw)
Artikel niet op voorraad:

de levertijd is 2 weken.

Over de Plaids uit de reeks 'Fringe'

De kwalitatief hoogwaardige kleden of Plaids van de Nederlandse designer Roos Soetekouw worden  milieuvriendelijk geproduceerd in het TextielLab in Tilburg en zijn absoluut beeldschoon.

De Fringe-collectie is een textielcollectie op basis van een matrasstof die Roos Soetekouw heeft ontworpen voor Hotel the Exchange: ze vond het lijmpatroon aan de binnenkant van een matras zo mooi en gebruikte dat als inspiratie. Ze tekende, scande, schilderde, scande, printte en dit alles steeds opnieuw totdat het patroon eruitziet zoals ze het wilde hebben.

Wij vinden het van een magische schoonheid. Er zijn van deze collectie naast plaids ook kussens van te krijgen.

De plaids uit de Fringe collectie zijn 150 cm bij 165 cm.

 

Roos Soetekouw

is een Nederlandse textielontwerpster gevestigd in Amsterdam. Ze studeerde textielontwerp aan het Amsterdam Fashion Institute. Na haar afstuderen was zij een van de ontwerpers die werd geselecteerd voor het ontwerpen van kamers voor Hotel The Exchange, onderdeel van Lloyd Hotels. De kamers in dit hotel zijn niet ingericht, maar gekleed, zoals modellen.

Haar werk kenmerkt zich door een uitgesproken visueel verhaal en zorgvuldige detaillering. Ze worden geproduceerd in hoogwaardige, duurzame materialen. De stoffen worden ontwikkeld en geproduceerd in het TextielLab in Tilburg. Er is een groeiende vraag naar haar dromerige maar gedurfde stijl en gevoel voor tactiele combinaties. In 2014 noemde Elle Decorations en Lidewij Edelkoort haar als iemand om te volgen.

"Tegenwoordig wordt textiel gezien als heel voor de hand liggend. Iets dat u alleen maar nodig heeft om uw ontwerp te kunnen maken. Productieprocessen moeten zo goedkoop mogelijk zijn en hebben een negatief effect op het milieu en de productie omstandigheden. Voor mij is het andersom. Ik begin met de basis: draden en vezels die van textiel maken wat het eigenlijk is.”

Soetekouw mengt verschillende ambachten met moderne technieken waarbij de aard van textiel behouden blijft. De ontwerpen realiseert ze door te tekenen, schilderen, op de computer te bewerken en verschillende materialen met de hand te combineren.

Merk / Designer
Roos Soetekouw

Afmetingen
150 cm bij 165 cm

Materiaal
mohair, linnen, viscose, katoen en polyestergarens.

© 2017 - 2024 Mud in May Amsterdam - woonaccessoires, meubels, cadeaus | sitemap | rss