-10%

Nr 64 van 122

Hybrid servies - Theekop & schotel 'Zora' - Seletti

Artikelnr.: 8008215097442
€ 60,00 € 54,00 (inclusief btw)
Voorraad: 5 stuks. Voor 16 uur besteld, morgen in huis.

Hybrid servies Theekop & schotel 'Zora'

Het bijzondere servies ‘Hybrid’ van het Italiaanse designduo CTRLZAK voor Seletti is onderdeel van een serie waarin klassiek design van Oost en West letterlijk samenkomt. De Hybrid serie bestaat uit een uitgebreid servies maar ook uit enkele placemats en een drietal prachtige ronde kleden.

De serie combineert klassieke figuren uit zowel de Westerse als Oosterse cultuur en maakt hier een nieuwe eenheid van, iets dat letterlijk zoals CTRLZAK zegt ‘onze hybride toekomst voorspelt, waarin culturen elkaar respecteren en naast elkaar leven’.

Het hybride project is ontstaan vanuit onderzoek naar de geschiedenis van de eeuwenlange kruisbestuiving tussen westerse en oosterse esthetiek. Naarmate CTRLZAK dieper en dieper in dit onderzoek dook, realiseerden ze zich dat dit een fenomeen is dat tot uiting komt op heel veel vakgebieden, zoals bij klassiek servies en kleden. Door de invloeden letterlijk bij elkaar te brengen willen ze ons bewust maken van de overeenkomsten en niet de verschillen tussen Oost en West.

Het resultaat vinden wij van een zeer grote schoonheid: klassiek porseleinen servies, tegen kitsch aan, die zowel herkenbaar als nieuw is.

Klik voor een overzicht van alle producten in deze serie hier.

 

Hybrid

Hybrid betekent letterlijk ‘vermenging van ongelijksoortige zaken’. Een hybride in de biologie is een kruising tussen twee soorten, in de kunst tussen verschillende stijlen. Het bevat zowel verschillen als overeenkomsten: zonder beide aspecten ontstaat er geen nieuwe blijvende vorm.

Een selectie van het Hybride oeuvre ontworpen door CRTLZAK werd gepresenteerd in Spaziootto, een Chinees-Italiaanse ruimte in Milaan. De tentoonstelling, samengesteld door Federica Sala, presenteerde daarnaast voorbeelden van kunstwerken en objecten waar invloeden van verschillende culturen zichtbaar naast elkaar geplaatst werden.

Het doel was om na te denken over globalisering, in een toekomst waarin individuele culturen worden gerespecteerd maar tegelijkertijd nieuwe hybride vormen ontstaan.

 

Theekop & schotel Zora

De Theekop ‘Zora' heeft een diameter van 10,5 cm en een hoogte van 5,7 cm en is net als de rest van de hybrid serie gemaakt van beenderporselein (zeer sterk porselein). Het is perfect afgewerkt, ook op de 'breuklijn'. Het schoteltje heeft een diameter van 15 cm en een hoogte van 2,5 cm.

Er is zoals gezegd een hele reeks gemaakt, we hebben er enkele op voorraad in de winkel maar mocht je meerdere uit de reeks willen bestellen dan kan dat uiteraard. Een levering duurt meestal rond de twee weken.

Mud in May is officiële dealer van Seletti, je kunt al hun ontwerpen bij ons bestellen, voor vragen neem contact op of kom langs in de winkel!

 

CTRLZAK

CTRLZAK is opgericht door de kunstenaars en ontwerpers Katia Meneghini en Thanos Zakopoulos. Het is een ontwerpbureau dat verschillende disciplines en culturen integreert. Ze zijn breed: ze realiseren zowel kunstwerken, objecten als ruimtes. De creaties van CTRLZAK zijn uitgebreid geëxposeerd in galerieën over de hele wereld en hun werk is geselecteerd door musea en instellingen zoals MOMA, het Louvre en de kunstbiënnale van Venetië, om er maar een paar te noemen. Zie voor een overzicht van hun werk en exposities hun website.

Tentoonstelling in Spaziootto

 

Katia Meneghini en Thanos Zakopoulos

 

Seletti

is een Italiaans designlabel dat is opgericht in 1964. Van het begin af aan streefde het een eindeloos productonderzoek na, waarbij innovatie en originaliteit centraal stonden. De collecties bevatten zowel kunst als iconen van het dagelijks leven, objecten die een boodschap van vorm overbrengen. Speels, verrassend en, heel Italiaans.

 

Merk / Designer
Seletti / CTRLZAK

gewicht
0,3

Afmetingen
Kop: ø 10,5 cm, hoogte 5,7 cm Schotel: ø 15 cm, hoogte 2,5 cm

Materiaal
Porselein

© 2017 - 2024 Mud in May Amsterdam - woonaccessoires, meubels, cadeaus | sitemap | rss