Nr 83 van 122

Lamp Gospel Led Signs 'Jesus' - Studio Job / Seletti

Artikelnr.: 8008215131030
€ 280,00 (inclusief btw)
Artikel niet op voorraad:

de levertijd is 2 weken.

Lamp Gospel Led Signs 'Jesus' - Studio Job / Seletti

De Gospel Led Signs 'Jesus' of Neonlamp 'Jezus aan het kruis' van het Nederlandse ontwerpduo Job Smeets en Nynke Tynagel (Studio Job) voor het Italiaanse designmerk Seletti is onderdeel van een serie: er is ook een 'Angel Gabriel' variant en een 'Maagd Maria' variant van.

Ze zijn iconisch opgezet als moderne glas-in-lood ramen en je vindt ze ofwel prachtig of verschrikkelijk. Wij vinden het lekkere over-the-top design, op de grens van kitsch. De lamp heeft een helder blauwe neongloed, het tafereel is kerkelijk en sereen en het materiaal kunststof acryl.

Grootte: 37,5 x 50,9 cm.

 

Mud in May is officiële dealer van Seletti, je kunt al hun ontwerpen bij ons bestellen, voor vragen neem contact op of kom langs in de winkel!

 

Over Studio Job

Kunstenaars en ontwerpduo Job Smeets en Nynke Tynagel richtten Studio Job in het jaar 2000 op. Ze werken in hun designs veel met symboliek en iconografie en zijn naar eigen zeggen vooral geïnteresseerd in de relatie tussen ‘mens en object’ en het verhaal dat de mens aan die objecten toekent. Daarnaast hebben ze sinds het begin van hun bestaan actief de grens tussen kunst en design doen vervagen: ze maakten naast productie voor de massa (design) tevens unica’s (kunst) die ook als zodanig werden tentoongesteld en verkocht. Inmiddels is dat landschap, mede door hen, behoorlijk verandert en is het vanzelfsprekender geworden dat disciplines worden genegeerd. De controverse in de begintijd was echter groot, met kritiek van beide kanten: de unica’s waren niet alleen slechte kunst maar ook nog eens slecht design want niet toegankelijk voor iedereen (want te duur).

Naast hun symboliek en iconografie, die breed is en zowel pop-iconisch als klassiek vorstelijk, valt het bijna extremistische perfectionisme op. Het team in de studio, variërend van traditionele ambachtslieden tot hedendaagse industriële professionals, van beeldhouwers, meubelmakers en schilders tot specialisten in gegoten brons, glas-in-lood, lasersnijden of 3D-printen, realiseren de Studio Job ontwerpen met extreme precisie.

De lijst van tentoonstellingen en prijzen is eindeloos en Studio Job is inmiddels wereldwijd erkent en beroemd, hun werk wordt als kunst door musea en verzamelaars aangekocht. Ga voor het zien van hun werk in lopende tentoonstellingen  / galeries naar hun website voor een overzicht.

Wij vinden hun werk soms ongelooflijk prachtig, soms wat flauw of kitsch, maar altijd indrukwekkend zorgvuldig. Dat Studio Job ook ontwerpt voor het sterk iconische Italiaanse merk Seletti komt niet als een verrassing en maakt dat het genoemde argument dat hun werk niet toegankelijk zou zijn voor de massa want te duur onzin is. De tuinset Industy Collection is bijvoorbeeld een prachtig herdesign van een oude stijl in nieuwe iconen en absoluut betaalbaar.

 

Seletti

is een Italiaans designlabel dat is opgericht in 1964. Van het begin af aan streefde het een eindeloos productonderzoek na, waarbij innovatie en originaliteit centraal stonden. De collecties bevatten zowel kunst als iconen van het dagelijks leven, objecten die een boodschap van vorm overbrengen. Speels, verrassend en, heel Italiaans.

Merk / Designer
Studio Job / Seletti

gewicht
0,8

Afmetingen
37,5 x 50,9 cm

Materiaal
kunststof (acryl)

maximale wattage
inclusief LED lamp

Spanning (Volt)
230V, komt met transformator

© 2017 - 2024 Mud in May Amsterdam - woonaccessoires, meubels, cadeaus | sitemap | rss