Vorige Nr 2 van 10 Volgende

Nelson Pear Bubble hanglamp - HAY

Artikelnr.: 5710441275008
€ 646,00 (inclusief btw)

Nelson Pear Bubble hanglamp - HAY

De Nelson Pear Bubble hanglamp van de bekende Amerikaanse designer George Nelson voor het Deense designmerk HAY is onderdeel van een uitgebreide familie genaamd de 'Nelson Bubble lampen'. Ze zijn te krijgen in allerlei verschillende vormen en groottes, allen even prachtig organisch van vorm.

Het ontwerp is van 1952 en zijn technisch geïnspireerd op lampen die hij in Zweden zag, maar die van zijde waren en daardoor extreem duur. Door ander materiaal te kiezen (toen nog een doorschijnende plastic spray) kon hij de productie goedkoper maken waardoor de lampen toegankelijk werden voor een groot publiek. Hij ontwierp een hele reeks aan prachtige organische vormen die hij met bovenstaande techniek ontwikkelde.

De lampen zijn een icoon uit de jaren vijftig geworden.

De variant die we hier tonen is de Pear Bubble hanglamp en heeft de volgende afmetingen:

medium: hoogte 32 cm,  diameter (Ø) 33 cm.
small: hoogte 48 cm,  diameter (Ø) 43 cm.

De lamp heeft een normale grote fitting (E27) waardoor je zelf kunt bepalen welke lamp je erin plaatst. Ook heeft een lamp een plafondkapje van gepoedercoat staal, dat de lamp een mooie strakke afwerking geeft.

 

Wil je alle varianten van de Nelson Bubble lampen zien, klik dan hier.

 

Mud in May is officiële dealer van HAY, je kunt al hun ontwerpen bij ons bestellen, voor vragen neem contact op of kom langs in de winkel!

 

Over George Nelson

George Nelson (1908-1986) wordt gezien als een van de grondleggers van de modernistische architectuurbeweging van de jaren 40 waartoe ook Eliot Noyes, Charles Eames en Walter B. Ford behoorden. Hij studeerde architectuur aan de Yale University en vervolgens aansluitend twee jaar in Rome waar hij kennis maakte met de Europese moderne kunst.

Hij was bijna tien jaar redacteur van het blad ‘Architectural Forum’ waar hij zijn design principes ontwikkelde, en later, vanaf 1944, Design Director van het meubelbedrijf Herman Miller. Hij zette in die periode het Amerikaanse Design op de kaart door naast zijn eigen ontwerpen designers als Charles en Ray Eames, Isamu Noguchien en Alexander Girard naar Herman Miller te halen. Ook ontstond er een nauwe samenwerking met Vitra, dat voor de Europese markt de licentie kreeg om de ontwerpen van Herman Miller te produceren.

 

 

Met zijn bureau George Nelson Associates, Inc produceerde hij zijn eigen werk, veelal architectuur van woningen of producten en voorwerpen die nu gezien worden als iconen van het modernisme. George Nelson vond dat ieder ontwerp als doel had om de wereld te verbeteren, waarbij hij de natuur als uitgangspunt nam. Essentieel daarnaast was dat hij niet zozeer keek naar modern design als een kwestie van stijlen, maar naar de manier waarop problemen moesten worden opgelost.

 

Overzichttentoonstelling van het werk van George Nelson (2008)

 

HAY

HAY is een Deens merk, opgericht in 2002. Doel was betaalbaar hedendaags design op de markt te brengen met een geavanceerde industrieel productie. Die ambitie is niet veranderd. Hay maakt duurzame kwaliteitsproducten met hoge toegevoegde waarde voor de gebruiker. Door de juiste inzet voor het ontwerp en de productie van meubels en accessoires streven ze ernaar om groots design toegankelijk te maken voor een breed publiek. HAY's visie is om eenvoudig, functioneel en esthetisch ontwerp te creëren, in samenwerking met de meest getalenteerde, nieuwsgierige en moedige ontwerpers ter wereld.

Merk / Designer
HAY

Afmetingen
medium: hoogte 32 cm, diameter (Ø) 33 cm. small: hoogte 48 cm, diameter (Ø) 43 cm.

Materiaal
Kunststof

maximale wattage
60 watt

Fitting
E27

Snoerlengte
180 cm

Spanning (Volt)
230 V

© 2017 - 2023 Mud in May Amsterdam - woonaccessoires, meubels, cadeaus | sitemap | rss