-10%

Nr 11 van 137

Wandlamp 'Luna 3' - Ann Demeulemeester Serax

Artikelnr.: B7219840
€ 422,00 € 379,80 (inclusief btw)

Wandlamp 'Luna 3' - Ann Demeulemeester Serax

De prachtige porseleinen wandlampen 'Luna' van designer Ann Demeulemeester voor het merk Serax zijn onderdeel van een wonderschone, sprookjesachtige serie. Er zijn drie verschillende varianten van te krijgen, de luna 1, 2 of 3, die allen weer met ofwel een kleine cirkel (Small) of een grote cirkel (Large) te krijgen zijn.

Het ingenieuze ophangsysteem zorgt ervoor dat de lichtbron iedere kant op gedraaid kan worden. Die lichtbron is een E27 spiegellamp die zwart werd gemaakt om zo de mooiste reflectie op de porseleinen cirkel rondom te realiseren.

 

Klik voor een overzicht van al het werk van Ann Demeulemeester hier.
Klik voor een overzicht van alle serviezen / producten van Serax hier.

 

Ontwerp

Ann Demeulemeester, wereldberoemd geworden als modeontwerper, heeft haar label en de modebranche eind 2013 verlaten en ontwerpt nu voor het Antwerpse merk Serax servies en verlichting.

Haar stijl vinden wij krachtig en eigen. Prachtige, sfeervolle lampen die ook opvallen als ze niet aan staan, met een geheel eigen stijl.

 

Mud in May is officiële dealer van Serax, je kunt al hun producten bij ons bestellen, gratis te bezorgen en indien op voorraad binnen 24 uur binnen Nederland en Belgie geleverd. Voor vragen neem contact op of kom langs in de winkel!

 

Over Ann Demeulemeester

Ann Demeulemeester (1959) studeerde in 1981 af aan de modeacademie van Antwerpen. Ze is onderdeel van de zogenaamde ‘Zes van Antwerpen’, een groep generatiegenoten die aan dezelfde academie afstudeerde en die België als uit het niets op de internationale (mode)kaart zette. Haar werk wordt gekenmerkt door een ingetogen stijl die zowel stoer als poëtisch is - in een interview in de New York Times treffend de ‘visuele incarnatie van een songtekst van Patti Smith’ genoemd.

 

stills van modeshow 2012

 

Inmiddels heeft Ann Demeulemeester de modewereld en haar label verlaten (sinds 2013) en leidt ze een leven van ‘vrijheid en tuinieren’ op een landhuis 45 minuten rijden van Antwerpen. De behoefte aan het designen op een ander terein dan mode kwam in eerste instantie voort uit het tuinieren: de groenten vroegen eenvoudig om een mooi bord. Pas toen gasten aan haar tafel regelmatig informeerden of ze haar servies konden kopen dacht ze aan de commerciële mogelijkheden. Een kennis koppelde haar aan de directeur van Serax, Axel Van Den Bossche.

De samenwerking met Serax verloopt zo goed dat ze hebben besloten ook verlichting te maken, die begin 2020 uitkomt.

 

Portret Ann Demeulemeester

 

Over Serax

Serax is een designlabel uit België dat in 1986 werd opgericht door de broers Serge en Axel Van Den Bossche (voeg de eerste delen van hun namen bij elkaar en je krijgt SerAx). Het merk staat vooral bekend om zijn uitgebreide servies collectie, ofschoon het inmiddels veel breder is en ook verlichting, meubels, bloempotten, handtassen en zelfs kaarsen maken.

 

Portret Axel Van Den Bossche

 

Servies / tableware blijft voor Serax echter een groot aandeel in hun collectie en zoals ze het zelf zeggen ‘hun liefdesverhaal’. Het merk is inmiddels de nummer één referentie bij sterrenrestaurants en Michelin-koks om hen te voorzien van creatief porselein of keramiek voor hun gerechten. Serax werkt met vele bekende ontwerpers zoals Sylvain Willenz, Ontwerpduo, Frédérick Gautier, Paola Navone, Roos van de Velde, Piet Boon en sinds 2019 ook met de modeontwerpster Ann Demeulemeester.

 

Merk / Designer
Ann Demeulemeester - Serax

Afmetingen
L: hoogte 75 cm, lengte 36 cm, breedte 30 cm; S: hoogte 69 cm, lengte 33,5 cm, breedte 18 cm

Materiaal
Porselein, staal

maximale wattage
25 watt

Fitting
E27

Snoerlengte
2,5 meter

Spanning (Volt)
230 volt

© 2017 - 2024 Mud in May Amsterdam - woonaccessoires, meubels, cadeaus | sitemap | rss