Nr 11 van 24

Birds - Benedetta Mori Ubaldini / Magis

€ 225,00 (inclusief btw)

Birds - Benedetta Mori Ubaldini / Magis

Deze vogel, een van de prachtige objecten ontwikkeld voor de kinderkamer - maar wat ons betreft mooi genoeg om overal op te hangen - door kunstenaar Benedetta Mori Ubaldini voor het Italiaanse designlabel Magis is onderdeel van een serie: er zijn ook vissen en wolken van te krijgen.

De ranke, open constructie van gaas is geverfd met epoxy en schittert hierdoor in hoogglans grijs.

Ze heeft ze ooit op maat gemaakt als kunstobjecten, die niet allemaal in productie zijn genomen door Magis maar waar ook fantastische kwallen bij zaten, werkelijk wonderschoon. Maar ook deze vissen zijn fantastisch.

De 'Birds' is te krijgen in 2 maten:

Small: lengte 35 cm, hoogte 8 cm, breedte 53 cm
Large: lengte 46 cm, hoogte 10 cm, breedte 70 cm

 

Magis Mee Too

Magis Design heeft een hele collectie voor de kinderkamer ontwikkeld onder naam Me Too (een naam die inmiddels natuurlijk een hele andere associatie heeft, maar eerlijk is eerlijk, Magis was eerder). Er zijn bijvoorbeeld dieren van papier te krijgen, zoals griaffen en beren en nog veel meer, maar ook meer praktische producten zoals prachtige tafeltjes en kinderstoelen.

 

Officiele dealer Magis design

Voor een overzicht van alle producten die wij van Magis Design voeren, klik hier.
Wil je een product dat er niet bij staat? Mud in May is officiele dealer van Magis design, we kunnen alle producten van hen leveren, mail of bel (020 737 2518) gerust!

 

Over Benedetta Mori Ubaldini

Benedetta Mori Ubaldini is een Italiaanse kunstenaar opgeleid in Londen, maar werkt en woont sinds 2005 in Milaan. Ze is vooral bekend als beelhouwster van haar open sculpturen van kippengaas, dat ze handmatig vormt tot allerlei sprookjesachtige objecten. Ze doet dit naar eigen zeggen vanuit een fasciniatie voor verhalen, waarbij ze door een wereld van objecten te creeren een poetisch geheel vormt. Bovendien zijn de objecten leeg, ze hebben geen innerlijke wereld, het zijn haast spoken waardoor ze nog lichter en poetischer worden, als afbeeldingen uit een droom.

Ze heeft zeer veel objecten gemaakt, te koop in bekende galeries als Rossana Orlandi, waarvan een aantal in productie zijn genomen door het Italiaanse Magis Design.

Zie hieronder een uitgebreidt interview waarin ze haar prachtige werk toont. Tip voor wie geen Italiaans spreekt: vink rechts onderin de ondertiteling (TV-achtig symbool met streepjes erin) aan en zet die vervolgens in 'instellingen' (tandwieltje rechts daarvan) op automatisch vertalen naar Nederlands. Google translate wordt steeds beter...

 

Over Magis

Magis is een designmerk uit Noord-Italië dat in 1976 is opgericht door Eugenio Perazza. Het is een familiebedrijf dat er expliciet voor heeft gekozen om hun producten lokaal te produceren om zo het traditioneel vakmanschap waar de regio Veneto (Noord-Italië) al eeuwen om bekend staat in stand te houden. Inmiddels zijn ze uitgegroeid tot een volwaardig wereldmerk en werken ze met bekende designers als Jasper Morrison, Konstantin Grcic, Philippe Starck, Ronan & Erwan Bouroullec en Jerszy Seymour.

 

 

Het doel van Eugenio Perazza was om design en technologische innovatie hand in hand te laten gaan om ‘het leven van mensen te verrijken met mooie, nuttige en authentieke producten’. De naam ‘Magis’ belichaamde dit idee: Magis betekent in het Latijns 'meer dan'.

De logistieke en ecologische voetafdruk van Magis is door hun lokale productie relatief klein, bovendien kiezen ze altijd voor ‘tijdloos’ ontwerp geproduceerd met zoveel mogelijk duurzame materialen. Het zijn gebruiksobjecten bedoeld om een leven lang mee te gaan, bijna als een statement tegen de wegwerpmaatschappij.

 

 

Ze doen met die insteek ook veel materiaal onderzoek, het doel is om de milieu-impact van hun productie verder te verminderen. Ze zoeken naar alternatieven voor kunststof en experimenteren hiervoor met materialen als jute, hennep, gerecyclede, recyclebare en zelfs biologisch afbreekbare kunststoffen.

Maar boven alles maken ze prachtige producten: wij vinden bijvoorbeeld de (draad) vissen, wolken en vogels van Benedetta Mori Ubaldini een prachtige magische wereld creëren, of de moderne klassieker Déjà-vu stoel van Naoto Fukasawa, ongelooflijk mooi!

 

 

Promotiefilmpje Magis waarin founder Eugenio Perazza uitlegt hoe hij Magis startte.

 

Interview met Naoto Fukasawa over de ontwikkeling van de stoel Déjà-vu

Merk / Designer
Benedetta Mori Ubaldini / Magis

Afmetingen
Small: lengte 35 cm, hoogte 8 cm, breedte 53 cm Large: lengte 46 cm, hoogte 10 cm, breedte 70 cm

Materiaal
Metaal met epoxy, kleur grey 5069

© 2017 - 2024 Mud in May Amsterdam - woonaccessoires, meubels, cadeaus | sitemap | rss