Nr 40 van 45

AAC 123 SOFT houten onderstel, gestoffeerd - HAY

Artikelnr.: 0080051
€ 729,00 (inclusief btw)

Over de HAY About a Chair stoelen

De prijswinnende serie designstoelen genaamd About a Chair (AAC) van ontwerper Hee Welling voor het Deense HAY blinkt zowel uit in eenvoud als in variatiekracht. De stoelen zijn te gebruiken als eetkamerstoelen, bureaustoelen of zelfs als loungestoelen. Het is namelijk mogelijk deze kuipstoelen volledig zelf samen te stellen: je kunt kiezen uit diverse onderstellen (eikenhouten poten, stalen poten, aluminium draaibare poten), de prachtige kunststof kuip is in zestien verschillende kleuren te verkrijgen en de stoel is ook nog eens met een hele reeks stoffen te bekleden, zowel geheel als alleen aan de binnenkant. Je kunt de stoel dus net zo gekleed, kleurrijk of subtiel maken als jij wilt, en dat is precies wat wij er prachtig aan vinden. Bovendien zit hij erg goed!

 

KLIK VOOR EEN OVERZICHT VAN ALLE VARIANTEN VAN DE ABOUT A CHAIR (AAC) VAN HAY HIER.

 

Huidige versie: AAC 123 SOFT kuip volledig gestoffeerd

De variant die we hier tonen is de HAY AAC 123 SOFT variant met houten onderstel. Dit is een variant uit de zogenaamde 100 serie van de About a Chair: een iets grotere kuipstoel dan de reguliere AAC kuipstoelen, het gaat meer richting een fauteuil, en dan de soft variant die meer schuim bevat en nog comfortabeler zit. De stoel heeft een breedte van 62 cm, een diepte van 59,5 cm en een hoogte van 86 cm, met een zithoogte van 47,5 cm. Dit alles maakt de AAC100 serie zeer comfortabel. Deze serie is alleen volledig bekleed te krijgen.

 

Verschil regulier en Soft

Sinds 2020 is voor alle About a Chairs ook een zogenaamde Soft variant mogelijk, waar de bekleding op de binnenkant (rug- en zitgedeelte) speelser is, en die door een extra laag foam nog weer comfortabeler zit. Zie afbeelding hieronder. Hier moet je vooral in zitten om het verschil te voelen, want los van of je het mooi vindt zit het vooral buitengewoon comfortabel.

Verschil reguliere About a Chair en de softe variant: extra foam en speelsere stoffering

 

DUO varianten

Naast de optie voor het kiezen van een Softe of reguliere variant in één stof (en dus kleur) zijn er voor de Softe varianten van de 100 serie ook nog zogenaamde DUO varianten te krijgen: door HAY vastgestelde combinaties waarbij de voor en achterkant van de stoel qua stof en dus kleur verschillen. Dat is speels, en geeft de stoel nog meer mogelijkheden, maar doordat HAY de keuze van combinaties heeft vastgesteld zijn hierin de opties wel beperkter dan de keuzemogelijkheden voor de stoel uit één stof. Wij zelf houden van extreme kleuren, en die zijn met de stoel uit één stof eerder te realiseren dan bij de voorgekozen DUO varianten, ofschoon daar ook zeer prachtige combinaties tussen zitten. Zie voorbeelden hieronder.

Soft Duo van de AAC100 reeks: verschillende stoffen op voor- en achterkant.

 

Eiken- of walnoothouten onderstel

Het onderstel is te krijgen in vier opties: eikenhout gelakt, eikenhout gezeept, eikenhout zwart gebeitst of walnoothoutnaturel gelakt. Walnoothout is veel donkerder hout, het verschil tussen gezeept en gelakt is vooral onderhoudtechnisch.

Lak beschermt het beste tegen krassen maar moet, afhankelijk van het gebruik, om de zoveel jaar opgeschuurd en opnieuw uitgevoerd worden. De lakken van tegenwoordig zeer sterk en slijtvast, maar geven het hout ook een iets minder natuurlijke uitstraling. Het voordeel is echter dat het onderstel minder onderhoud vergt en 'hufterproof' is.

Zepen zorgt voor een meer natuurlijke - en iets lichtere - uitstraling maar vergt relatief veel onderhoud als je het mooi wilt houden. Houd er rekening mee dat je iedere paar maanden het onderstel opnieuw zal moeten inzepen / reinigen. Dat is geen supergrote klus, maar wel een die regelmatig terug komt.

Bij het zwart beitsen geldt hetzelfde als bij de lak: goed beschermt maar een minder natuurlijke uitstraling. Het hout / nerven zie je door de beits heen, wat het kenmerk van beitsen is. De zwarte beits heeft een RAL 9005.

 

Sliders / glijders

De standaardkeuze is een kunststof slider / glijder onder de poten, die prima geschikt is voor laminaat of tapijt maar wanneer je een houten vloer hebt raden we aan voor de vilten slider / glijder te kiezen. Het voordeel van een kunststof glijder is dat die langer meegaat maar iets harder is, het voordeel van een vilten glijder is dat die zachter is voor de ondergrond maar om de 2 tot 3  jaar vervangen moet worden.

 

Stoffering

De stoffen waarmee de About a Chair kan worden bekleed zijn of van HAY zelf, van het Deense merk Kvadrat, het Amerikaanse Maharam, het Italiaanse Romo en de leren bekleding van het Deense merk Camo. Ze hebben onderstaande namen en zijn onder te verdelen in zes prijsklassen:

1. Linara, Mode, Lint, Swarm, Atlas, Metaphor, Planar, Remix, Valencia en Random Fade en Surface by HAY
2. Olavi by HAY, Flamiber, Linen Grid, Melange Nap, Lola, Fairway, Steelcut, Maglia, Nico, Osumi, Steelcut Trio, Tadao en Steelcut
3. Re-Wool, DOT 1682, Ruskin, Compound, Divina 3 , Divina MD, Divina Melange, Fiord, Tartaglia, Roden en Steelcut Quartet
4. Hallingdal 65, Canvas , EncircleRaas en Bolgheri
5. Sierra (leer), Balder, Haku, Harald, Loft
6. Nevada (leer), Coda, California (leer), Sense (leer) en Vidar

 

Deze stoffen hebben allen weer verschillende kleuren die worden aangegeven met een kleurnummer. De keuzemogelijkheden zijn dus enorm. Dat is waarom een bezoek aan onze winkel in Amsterdam om de stalen te bekijken beslist is aan te raden. Je kunt de stalen ook altijd even (buiten openingstijden) lenen om te toetsen hoe de bank in je huis zou staan.

Om ook online een zo goed mogelijk beeld te geven van de stoffen hebben we de kleurwaaiers ervan zoveel mogelijk gelinkt: klik op de namen van de stoffen om ze te bekijken. Je komt, indien mogelijk, op de site van Kvadrat of een van de andere fabrikanten uit op high resolutie detailfoto's van de juiste stof.

 

Download hier de laatste PDF met een overzicht van alle stoffen en eigenschappen van de stoffen.

 

Heb je een kleur of enkele kleuren geselecteerd die je mooi vindt dan kun je hiervan weer (bij betaling van een kleine borg) samples bij ons aanvragen die we je opsturen. We voegen een retourlabel toe zodat je ze gratis en gemakkelijk kan retourneren. Zo kun je, ook als je niet in de gelegenheid bent om in de winkel langs te komen, een zo goed mogelijke keuze maken.

De stoelen van de AAC serie worden speciaal voor jou gemaakt en zijn hierdoor niet retourneerbaar! Maak dus een zorgvuldige keuze. Ter geruststelling: heb je een order online geplaatst dan zullen we eerst contact met je opnemen om alles te controleren en de kleurkeuze te verifiëren voordat wij de order daadwerkelijk in gang zetten.

 

Voorraad en levertijd

Mud in May heeft een behoorlijk aantal varianten van de About a Chair in onze winkel in Amsterdam staan, maar de mogelijkheden voor deze stoel zijn zo groot dat het domweg onmogelijk is om ze allemaal op voorraad te hebben. Daarom raden wij aan om langs te komen om in de stoel te zitten en de stofstalen te bekijken. Je kunt de stalen ook altijd even lenen om te toetsen hoe de stoel in je huis zou staan.

De levertijd voor deze stoel is doorgaans rond de 5-7 weken. Bel met de winkel om de exacte levertijd te weten te komen, die kan variëren (020 7372518)!

 

Mud in May is officiële dealer van HAY, je kunt al hun producten bij ons bestellen, voor vragen neem contact op of kom langs in de winkel!

Merk / Designer
Hay / Hee Welling

gewicht
9

Afmetingen
breedte 62 cm hoogte 86 cm diepte 59,5 cm zithoogte 47,5 cm

Materiaal
Kunststof (prolypropyleen) kuip, eikenhouten onderstel, stoffen te kiezen

© 2017 - 2024 Mud in May Amsterdam - woonaccessoires, meubels, cadeaus | sitemap | rss