Nr 14 van 28

Vertigo Nova LED hanglamp 140 cm - Petite Friture

€ 1.425,00 (inclusief btw)

Vertigo Nova LED hanglamp 140 cm - Petite Friture

De Vertigo Nova LED hanglamp uit 2020 van designer Constance Guisset voor het Franse label Petite Friture is de opvolger van de inmiddels klassieke en succesvolle Vertigo Hanglamp uit 2010. De Nova heeft anders dan de oorspronkele Vertigo (die open is) in de kern een LED lamp van handgeblazen glas waaromheen de lamellen elegant gespannen zijn.

Wat alle Vertigo lampen bijzonder maakt is dat ze met hun indrukwekkende vorm de onderliggende ruimte lijken te omarmen. Hierdoor ontstaat er onder de hanglamp een intieme ruimte. Dat is bijzonder, ook omdat de lamp van zichzelf heel licht en subtiel is. Hij doet wel wat denken aan een grote hoed. De Vertigo lijkt te zweven en door het licht ontstaat er een mooie tekening op het plafond.

 

Nieuwe Vertigo 'Nova', als wandlamp

 

Absoluut een prachtige lamp, in alle maten en kleuren. Inmiddels zijn er naast deze hanglampen ook staande lampen en wandlampen van de Nova reeks te krijgen.

Klik hier voor een overzicht van alle lampen van Petite Friture.

 

Maten en kleuren Vertigo Nova

De Vertigo Nova hanglamp is verkrijgbaar in drie maten: 110 cm, 140 cm of 190 cm en in de kleuren zwart of wit.

De lamp is zoals aangegeven opgebouwd rondom een handgeblazen glazen LED lamp met daaromheen een fiberglasstructuur met linten van polyurethaan. De dimbare LED lamp is geïntegreerd en maar liefs 1350 Lumen. Iedere lamp wordt met zorg met de hand in elkaar gezet. Het glas is gezandstraald waardoor het licht van de Nova mooi diffuus verspreidt wordt, iets wat bij de klassieke Vertigo lastiger is omdat daar een grote fitting lamp in gaat.

 

Constance Guisset over de Nova

"Vertigo Nova is born of the desire to work and shape light as an object, to soften and mould it. Here, the technical prowess lies in the mysterious sand-blasted glass. The purely functional is transformed into something beautiful, where only that which is essential remains: a light and delicate veil floating between two worlds."

 

Constance Guisset Studio

De Constance Guisset Studio werd opgericht in 2009. De studio is gespecialiseerd in productontwerp, interieurontwerp en scenografie, en bestaat uit een team van ontwerpers en architecten rond Constance Guisset. Het streven van de studio is lichte en geanimeerde objecten te maken, met het doel om verwondering op te wekken en 'een moment van ontsnapping in dromen' aan te roepen.

Constance Guisset Studio werkte met internationale meubelmerken als Petite Friture, Moustache, Tectona, Nature & Découvertes, Molteni & C, La Cividina, enz. De Studio ontwierp ook industriële objecten voor bedrijven zoals La Cie - Seagate en reisaccessoires voor Louis Vuitton.

Sinds 2009 heeft de Studio de toneelontwerpen van verschillende shows gerealiseerd, waaronder de solo van Angelin Preljocaj, Le Funambule, zijn ballet Les Nuits, Laurent Garnier's concert in de Salle Pleyel of Mise en scène van de Compagnie Wang Ramirez. Het ontwerpt ook tentoonstellingen zoals voor het Musée Arts Décoratifs in Parijs, het musée du Quai Branly in Parijs en het Palais des Beaux Arts in Lille, of voor merken zoals Les Galeries Lafayette of Molteni (2011, Paris Designers 'days award for best scenografie).

 

Petite Friture

Petite Friture is een Frans designlabel dat ontstond in 2009, met 'de wil om jonge talenten te promoten en om met hen een catalogus van objecten, verlichting en klein meubilair te ontwikkelen die een vibratie creëert'. Het resultaat zijn elegante en toegankelijke objecten die op een eenvoudige en ongeremde manier een verhaal vertellen: objecten die ons dagelijks leven begrijpen en ons uitnodigen om ervan te genieten.

Merk / Designer
Petite Friture / Constance Guisset

gewicht
0,5

Afmetingen in verpakking
70 cm bij 70 cm bij 20 cm

Afmetingen
Ø: 140; H: 20 cm

Materiaal
Fiberglass, iron, polyurethane, glass, aluminium

Fitting
Geïntegreerde LED 1350 lumen, 10 watt, 2700K (warm wit)

Snoerlengte
300 cm

Spanning (Volt)
230V

© 2017 - 2024 Mud in May Amsterdam - woonaccessoires, meubels, cadeaus | sitemap | rss