Vorige Nr 13 van 25 Volgende

CARtools - Floris Hovers / Magis

€ 208,00 (inclusief btw)
Voorraad: 2 stuks. Op werkdag voor 16:00 besteld, zelfde dag verstuurd.

CARtools - Floris Hovers / Magis

De CARtools van de Nederlandse designer Floris Hovers voor het Italiaanse designmerk Magis is van een prachtige eenvoud: het is een doos vol bouwstenen met 'auto' contouren waarmee allerlei voertuigen gemaakt kunnen worden. Het is zoals hij het zelf zegt een 'klassiek bouwsteenconcept dat veel ruimte biedt voor de verbeelding'.

Hij is op zoek gegaan naar de essentie van voertuigen, waarbij hij veel ruimte laat voor verbeeldingskracht en individualiteit: door de blokken te veranderen, verplaatsen of om te draaien ontstaan ​​nieuwe combinaties en figuren.

Het uiterlijk van de prachtige 3D lichtkegels geven de auto's bovendien een cartoonesk beeld, een associatie met ouderwetse stripverhalen.

 

De doos bevat 27 verschillende items van beukenhout met mooie, zachte kleuren.

 

Magis Mee Too

Magis Design heeft een hele collectie voor de kinderkamer ontwikkeld onder naam Me Too (een naam die inmiddels natuurlijk een hele andere associatie heeft, maar eerlijk is eerlijk, Magis was eerder). Er zijn bijvoorbeeld dieren van papier te krijgen, zoals griaffen en beren en nog veel meer, maar ook meer praktische producten zoals prachtige tafeltjes en kinderstoelen.

 

Officiele dealer Magis design

Voor een overzicht van alle producten die wij van Magis Design voeren, klik hier.
Wil je een product dat er niet bij staat? Mud in May is officiele dealer van Magis design, we kunnen alle producten van hen leveren, mail of bel (020 737 2518) gerust!

 

Floris Hovers

Floris Hovers (1976) studeerde in 2004 af aan de Design Academy Eindhoven. Hij heeft zijn studio in Raamsdonksveer in Brabant, in een fabriek van zijn opa. Hij maakt eenvoudige ontwerpen zonder dat het minimalistisch is, meer mooi naïef en speels. Hij is het meest bekend van zijn eindeloze reeks prachtige autootjes van hout, waarvan hij er één per dag maakte, een jaar lang en die inmiddels in productie zijn genomen. Zijn werk is te vinden in het Stedelijk in Amsterdam, maar ook in New York en Milan.

Zie interview van hem hieronder.

 

 

Klik voor meer informatie over Floris Hovers hier om zijn website te bekijken.

 

Over Magis

Magis is een designmerk uit Noord-Italië dat in 1976 is opgericht door Eugenio Perazza. Het is een familiebedrijf dat er expliciet voor heeft gekozen om hun producten lokaal te produceren om zo het traditioneel vakmanschap waar de regio Veneto (Noord-Italië) al eeuwen om bekend staat in stand te houden. Inmiddels zijn ze uitgegroeid tot een volwaardig wereldmerk en werken ze met bekende designers als Jasper Morrison, Konstantin Grcic, Philippe Starck, Ronan & Erwan Bouroullec en Jerszy Seymour.

 

 

Het doel van Eugenio Perazza was om design en technologische innovatie hand in hand te laten gaan om ‘het leven van mensen te verrijken met mooie, nuttige en authentieke producten’. De naam ‘Magis’ belichaamde dit idee: Magis betekent in het Latijns 'meer dan'.

De logistieke en ecologische voetafdruk van Magis is door hun lokale productie relatief klein, bovendien kiezen ze altijd voor ‘tijdloos’ ontwerp geproduceerd met zoveel mogelijk duurzame materialen. Het zijn gebruiksobjecten bedoeld om een leven lang mee te gaan, bijna als een statement tegen de wegwerpmaatschappij.

 

 

Ze doen met die insteek ook veel materiaal onderzoek, het doel is om de milieu-impact van hun productie verder te verminderen. Ze zoeken naar alternatieven voor kunststof en experimenteren hiervoor met materialen als jute, hennep, gerecyclede, recyclebare en zelfs biologisch afbreekbare kunststoffen.

Maar boven alles maken ze prachtige producten: wij vinden bijvoorbeeld de (draad) vissen, wolken en vogels van Benedetta Mori Ubaldini een prachtige magische wereld creëren, of de moderne klassieker Déjà-vu stoel van Naoto Fukasawa, ongelooflijk mooi!

 

 

Promotiefilmpje Magis waarin founder Eugenio Perazza uitlegt hoe hij Magis startte.

 

Interview met Naoto Fukasawa over de ontwikkeling van de stoel Déjà-vu

Merk / Designer
Floris Hovers / Magis

Materiaal
FSC beukenhout

© 2017 - 2022 Mud in May Amsterdam - woonaccessoires, meubels, cadeaus | sitemap | rss