Vorige Nr 119 van 150 Volgende

Espresso kopje 8,5 CL Rust & Dark Blue - Serax / Anita Le Grelle

Artikelnr.: B5117303B
€ 7,75 (inclusief btw)
Voorraad: 5 stuks. Op werkdag voor 16:00 besteld, zelfde dag verstuurd.

Espresso kopje 8,5 CL Rust & Dark Blue - Serax / Anita Le Grelle

Dit mooi gekleurde espresso kopje is onderdeel van een zeer uitgebreide serie genaamd Terres De Rêves dat de Belgische ontwerpster Anita le Grelle voor Serax maakte: een eclectisch servies waarin een vijftal aardse kleuren als grondtonen eindeloos gecombineerd worden.

De serie bestaat uit platte borden, diepe borden, serveerschalen, kommen, cylindrische bekers, koffie- en theekoppen maar ook vazen, zeepbakjes, opbergpotten, kruidenpotten en zelfs lampen. De serie wordt wegens het grote succes namelijk voortdurend uitgebreid.

 

Dit servies is vaatwasserbestendig en geschikt voor de magnetron.

 

Stijl Terres De Rêves

De producten uit deze serie hebben iets ontegenzeggelijks aards: de kleuren natuurlijk (met namen als misty grey of smokey blue), maar ook het materiaal dat puur en eerlijk is. Waar veel serviezen bovendien eenvormig zijn is dit servies bewust 'imperfect', met nu en dan spannende uitstapjes die afwijken van verwachte vormen (kijk naar de hoge theekoppen of de wonderlijk gevormde kleine karaffen).

Dit maakt dat het servies of onderdelen daarvan goed aan te passen zijn aan je eigen smaak of aan te sluiten bij items die je al hebt. Trefwoorden die bij ons opkomen: eenvoudig, poetisch, aards maar toch dromerig. Terres des Reves: land om van te dromen.

Het is gemaakt van stoneware, aardewerk dat gemaakt wordt van fijnkorrelige klei waardoor het sterker is dan andere typen aardewerk. Dit servies gaat je leven lang mee...

 

Maten en kleuren

Het espressokopje heeft een diameter van 6 cm, een hoogte van 5,1 cm en een inhoud van 8,5 CL en is te krijgen in drie kleurcombinaties: Misty Grey & Smokey Blue, Rust & Dark Blue, Dark Blue & Rust.

Van de koffiekopjes is nog een grotere maat van 19 CL te krijgen.

Let op: bij deze espressokopjes past een 'matching' schoteltje, die ook te krijgen is in drie kleurvarianten: Smokey Blue, Dark blue en Rust. Wil je een espressokopje met schoteltje zul je het schoteltje er apart bij moeten kopen. Dit is gedaan zodat je mooi - naar smaak - kunt combineren.

 

Klik voor een overzicht van alle producten uit Terres De Rêves van Serax hier.

 

Over Anita Le Grelle

Anita Le Grelle is een Belgische designer (Antwerpen) die oorspronkelijk begon als grafisch ontwerper. Na enige tijd in de reclame te hebben gewerkt verhuisde ze met haar gezin naar Londen. Terwijl ze daar haar kinderen opvoedde volgde ze beeldhouwcursussen aan het Royal College of Art. Jarenlang waren haar werken te zien op tal van tentoonstellingen in België en Londen.

Ze is een eigen label gestart genaamd Terres De Rêves. Ze maakt prachtige keramiek, sculpturen zijn het, van lampen tot karaffen, allen even opvallend.

 

 

 

Over Serax

Serax is een designlabel uit België dat in 1986 werd opgericht door de broers Serge en Axel Van Den Bossche (voeg de eerste delen van hun namen bij elkaar en je krijgt SerAx). Het merk staat vooral bekend om zijn uitgebreide servies collectie, ofschoon het inmiddels veel breder is en ook verlichting, meubels, bloempotten, handtassen en zelfs kaarsen maken.

 

Portret Axel Van Den Bossche

 

Servies / tableware blijft voor Serax echter een groot aandeel in hun collectie en zoals ze het zelf zeggen ‘hun liefdesverhaal’. Het merk is inmiddels de nummer één referentie bij sterrenrestaurants en Michelin-koks om hen te voorzien van creatief porselein of keramiek voor hun gerechten. Serax werkt met vele bekende ontwerpers zoals Sylvain Willenz, Ontwerpduo, Frédérick Gautier, Paola Navone, Roos van de Velde, Piet Boon en sinds 2019 ook met de modeontwerpster Ann Demeulemeester.

 

Merk / Designer
Serax / Anita Le Grelle

Afmetingen
Diameter 6 cm, Hoogte 5,1 cm, Inhoud 8,5 CL

Materiaal
Stoneware

© 2017 - 2021 Mud in May Amsterdam - woonaccessoires, meubels, cadeaus | sitemap | rss