Nr 37 van 41

'Sightseeing' man met verrekijker sleutelhanger - Ottmar Horl

Artikelnr.: 0190003
€ 15,00 (inclusief btw)

'Sightseeing' man met verrekijker sleutelhanger - Ottmar Horl

De 'Sightseeing'  ofwel Weltanschauungsmodell sleutelhanger van de Duitse kunstenaar Ottmar Horl is onderdeel van een prachtige serie kunststof beelden. Er zijn meerdere Weltanschauungs modellen waarin een man met verrekijker de wereld aanschouwt, zowel zittend als staand, te krijgen. De Weltanschauungsmodell als sleutelhanger is verkrijgbaar in blauw, rood, zwart en oranje en is gemaakt van door en door gekleurd kunststof.

De worldview models van Ottmar Horl passen in een lange traditie van academici, filosofen en schriijvers. Kant, Rudolf Steiner, Friedrich Hebbel en Johann Wolfgang hebben zich allen met hetzelfde thema bezig gehouden. Wat zien deze mensfiguren, hoe verhouden ze zich tot de wereld die hen omringt? Met deze figuren maakte Ottmar Horl verschillende installaties door de jaren heen.

De sleutelhanger is gemaakt in Duitsland van soft PVC heeft een hoogte van 6,2 cm, een breedte van 2,5 cm en een diepte van 2 cm.

 

Op zoek naar meer beelden van Otmar Horl? Klik hier voor een overzicht van het werk dat wij van hem verkopen.

Mud in May is officiële dealer van Ottmar Horl, je kunt al zijn werken bij ons bestellen, gratis te bezorgen en indien op voorraad binnen 24 uur binnen Nederland en Belgie geleverd. Voor vragen neem contact op of kom langs in de winkel!

 

Ottmar Horl

is een Duitse conceptuele kunstenaar, beeldhouwer, installatie, actie, fotografie en objectartiest. Hij bereikte wereldwijde bekendheid dankzij zijn radicale, avant-garde kunstconcepten en grootschalige projecten met seriële sculpturen in openbare ruimtes, gebaseerd op zijn onderscheidende definitie van beeldhouwkunst als een organisatieprincipe. Hij wordt beschouwd als een "aanstootgevende en directe strateeg die campagne voert voor een nieuw type openbare kunst" en de meest succesvolle kunstenaar die multiples maakt, een kunstenaar die zijn visie op kunst voor iedereen implementeert en de democratisering van de beeldhouwkunst als geen ander tot nu toe promoot. Zijn belangrijke bijdragen op het gebied van beeldende kunst hebben hem verschillende onderscheidingen opgeleverd, waarvan de laatste, de CREO Innovation Award, werd toegekend door de Deutsche Gesellschaft für Kreativität e. V. en aan Hörl werd aangeboden op de Goethe Universiteit in Frankfurt am Main in 2015. Sinds 1999 is Hörl voorzitter van de Academie voor Beeldende Kunsten in Neurenberg en sinds 2005 president van de Academie. Bovendien is hij een van de oprichters van de groep Formalhaut. Ottmar Hörl woont en werkt in Wertheim, Frankfurt am Main en Neurenberg.

Merk / Designer
Ottmar Hörl

Afmetingen
6,2 cm bij 2,5 cm bij 2 cm

Materiaal
Soft-PVC

© 2017 - 2024 Mud in May Amsterdam - woonaccessoires, meubels, cadeaus | sitemap | rss