Nr 6 van 28

Kintsugi servies - Dessertbord (no.3) 21 cm - Seletti

Artikelnr.: 8008215096032
€ 44,00 (inclusief btw)
Voorraad: 2 stuks. Voor 16 uur besteld, morgen in huis.

Kintsugi servies Dessertbord 'No.3'  21cm

Het servies ‘Kintsugi’ dat de Italiaanse designer Marcantonio voor Seletti ontwierp heeft als uitgangspunt de Japanse traditionele kunst van het repareren van gebroken aardewerk met lijm vermengd met goudpoeder.

Kijk hier voor de hele serie.

Het servies is gemaakt van porselein en is verrijkt met 24 karaats goudfragmenten. Het ambachtelijke proces waarmee ieder item is gemaakt zorgt ervoor dat elk onderdeel zijn eigen unieke karakter krijgt. En juist de imperfectie geeft uitdrukking aan het vakmanschap dat elk handgemaakt onderdeel heeft.

 

Met dit servies neemt de eeuwenoude kunst van Kintsugi een eigentijdse vorm aan.

 

Kintsugi: een Japanse traditie

De theorie is dat kintsugi lijmen is ontstaan toen de Japanse shogun Ashikaga Yoshimasa aan het eind van de 15e eeuw een beschadigde Chinese theekom terugstuurde om het daar te laten repareren, waarna het werd geretourneerd vol lelijke metalen nietjes. Toen het weer in handen kwam van de Japanse vakmensen heeft dit hen er echter toe aangezet om naar een meer esthetische manier van repareren te zoeken. Dat werd de kintsugi: lijmen met goudlijm. Verzamelaars waren zo gecharmeerd van de nieuwe kunst dat sommigen ervan werden beschuldigd opzettelijk waardevol aardewerk te breken zodat het kon worden gerepareerd met de gouden naden van kintsugi. De techniek raakte in de loop der tijd meer en meer verbonden met de Japanse theeceremonie.

 

Marcantonio Raimondi Malerba

Raimondi Malerba werd geboren in 1976 in Massalombarda, Italië. Hij volgde zijn opleiding aan de Academie voor Schone Kunsten en begon zijn werk in de theaterwereld, daarna volgt ook werk voor architectonische projecten. Al snel begint hij parallel aan de kunst die hij maakt te ontwerpen. Twee disciplines die in de loop van de tijd steeds verder vervlochten raken. Malerba ziet zijn werk als een directe voortzetting van zijn kindertijd waarin hij speelde met alles wat hij vond en maakte wat hij verzon. "Ik geef de ironie nooit  op, ironie is een serieuze zaak. Als een goed idee ook nog leuk is, kan ik het niet laten om het te realiseren"

Voor Seletti ontwierp Malerba een hele reeks bijzondere ontwerpen. Van kasten tot kaarsenstandaard, allen doordrenkt met een grote dosis magie.

 

Seletti

Seletti is een Italiaans designlabel dat is opgericht in 1964. De collecties bevatten zowel kunst als iconen van het dagelijks leven, objecten die een boodschap van vorm overbrengen die speels, verrassend en bewust niet al te serieus zijn. Verwar de lichtheid van hun ontwerpen echter niet met oppervlakkigheid, de producten zijn van mooie materialen en zeer zorgvuldig gemaakt waardoor ze grote indruk maken.

Seletti is vooral bekend geworden door haar aaplampen, the monkeylamps, die op het randje van kitsch balanceren maar zo zorgvuldig gemaakt zijn dat ze - wat ons betreft - toch aan de goede kant staan. Ook hun muislampen zijn zeer populair, maar de collectie omvat veel meer: serviezen, vazen, kleden, lampen en inmiddels ook sofa’s.

 

monkey chandelier seletti

 

Seletti gaat graag samenwerkingen aan met ontwerpers die extreme keuzes niet schuwen. Met het Nederlandse studio Job maken ze veel iconische producten zoals de tuinmeubelen collectie 'Industry Collection’ die ogenschijnlijk klassiek ontwerp combineert met moderne symboliek en materialen. Ook zijn ze een samenwerking aangegaan met Diesel Living (Italiaans), waarmee ze opvallende producten met een zoals ze het zelf noemen ‘cyberpunk-futuristische benadering’ maken. Zo is er de lijn ‘wunderkammer’ vol horrorachtige iconen, de lijn ‘Machine collection’ waarin industrie-iconen zoals tandwielen in elegant wit keramiek geproduceerd worden en de lijn ‘Cosmic Diner’ waarin de beeldtaal uit de ruimtevaart is verwerkt.

Merk / Designer
Seletti / Marcantonio

Afmetingen
diameter 21 cm, hoogte 2.8 cm

Materiaal
Porselein

© 2017 - 2024 Mud in May Amsterdam - woonaccessoires, meubels, cadeaus | sitemap | rss