-10%

Nr 15 van 36

FCK bord M rood 20 cm - Serax / Frédérick Gautier

Artikelnr.: B4917616
€ 30,00 € 27,00 (inclusief btw)
Voorraad: 10 stuks. Voor 16 uur besteld, morgen in huis.

FCK bord M rood 20 cm - Frédérick Gautier / Serax

Het FCK servies van ontwerper kunstenaar Frédérick Gautier voor Serax wordt door vakmensen in Portugal gemaakt van een zeldzame kleivariant die hij in Frankrijk ontdekte. De objecten worden geglazuurd na een eerste ovengang en daarna opnieuw gebakken. Het resultaat is niet homogeen van kleur en daardoor zijn geen twee items hetzelfde!

Het FCK servies bestaat uit borden, theepotten, serveerschalen en kommen, allen prachtig gebakken met mooie aardse kleuren.

Geschikt voor de vaatwasser, geschikt voor de magnetron en mag in de oven tot 200°C.

Klik hier voor een overzicht van al het werk van Frédérick Gautier.

 

FCK Servies Kleuren Frederick Gautier

 

Wij vinden het bijna lompe betonachtige prachtig; kijk naast de mooi gekleurde borden vooral ook naar bijvoorbeeld de grove grijze theepotten (geglazuurd aan de binnenkant zodat ze ook echt te gebruiken zijn): alsof ze uit het stenen tijdperk komen...

 

FCK Servies Frederick Gautier

 

Over Frédérick Gautier

Gautier is vrij laat begonnen als designer: eerst werkte hij lange tijd als artistiek directeur in de culturele sector. Tijdens een opleiding aan de École du paysage de Versailles leerde hij modelleren en met keramiek werken en raakte hij gefascineerd door het zogenaamde 'brutalisme'. Het brutalisme is een stroming binnen de architectuur die is ontstaan vanuit het modernisme en wordt gekenmerkt door vaak grote blokachtige structuren van ruw onafgewerkt gewapend beton of metselwerk.

Zijn werk wordt dan ook vaak gezien als een hommage aan de architectuur. Zoals hij het zelf zegt: 'Hoewel het brutalisme me mateloos interesseert word ik niet gecharmeerd door echt brute objecten. Ik zoek zelf vooral naar eenvoud en functionaliteit.

 

Portret Frédérick Gautier

 

Over Serax

Serax is een designlabel uit België dat in 1986 werd opgericht door de broers Serge en Axel Van Den Bossche (voeg de eerste delen van hun namen bij elkaar en je krijgt SerAx). Het merk staat vooral bekend om zijn uitgebreide servies collectie, ofschoon het inmiddels veel breder is en ook verlichting, meubels, bloempotten, handtassen en zelfs kaarsen maakt.

 

Portret Axel Van Den Bossche

 

Servies / tableware blijft voor Serax echter een groot aandeel in hun collectie en zoals ze het zelf zeggen ‘hun liefdesverhaal’. Het merk is inmiddels de nummer één referentie bij sterrenrestaurants en Michelin-koks om hen te voorzien van creatief porselein of keramiek voor hun gerechten. Serax werkt met vele bekende ontwerpers zoals Sylvain Willenz, Ontwerpduo, Frédérick Gautier, Paola Navone, Roos van de Velde, Piet Boon en sinds 2019 ook met de modeontwerpster Ann Demeulemeester.

Klik voor een overzicht van al het werk van Serax hier.

Merk / Designer
Serax / Frédérick Gautier

Afmetingen
D 20, H 2

Materiaal
Cement

© 2017 - 2024 Mud in May Amsterdam - woonaccessoires, meubels, cadeaus | sitemap | rss