Nr 3 van 23

Servies 'Inner Circle' Maarten Baas: Karaf 10 cl - Valerie Objects

Artikelnr.: V9020202
€ 17,00 (inclusief btw)
Voorraad: 4 stuks. Voor 16 uur besteld, morgen in huis.

Kleine Karaf 10 CL Maarten Baas / Valerie Objects

Deze karaffen van Maarten Baas voor het Belgische designlabel Valerie Objects zijn onderdeel van een servies genaamd 'Inner Circle' en komen van een schets: niets is recht en alles oogt spontaan. Maarten Baas is een ontwerper met een zeer sterk eigen signatuur en ook bij dit servies is zijn stijl zeer herkenbaar.

 

Inner Circle

Hoewel de vormen speels en naïef lijken, is de afwerking zeer zorgvuldig. Maarten Baas: 'Als je een losse vorm creëert, is het nodig om extra aandacht te besteden aan de detaillering. Zo niet, dan ziet het ontwerp er rommelig uit en verliest het zijn aantrekkingskracht.'

Maarten Baas contrasteerde de organische vormen met een bescheiden kleurenpalet. ‘Ik wilde het stijlvol houden. Wanneer een chef-kok een gerecht plateert doet hij dat met grote zorg maar vermijdt een perfecte geometrie. Er moet een zekere 'swung' of spontaniteit in zitten. Ik heb Inner Circle op dezelfde manier gemaakt.'

Het gehele servies bestaat uit glazen, karaffen (van zeer klein tot groot, prachtig wonderlijk van vorm), platte en hoge borden, kommen, dienbladen, kopjes, mokken en een theepot. Daarnaast waren er van Maarten Baas al bestek en een pepermolen te krijgen waar dit servies perfect op aansluit.

 

Karaf

Alle onderdelen zijn net niet helemaal rond, waarmee hij zoals hij zegt bewust de perfecte geometrie vermijdt, dat geldt ook voor deze karaffen.

Er zijn 4 varianten van te krijgen, van (zeer) klein tot groot:

10 CL (6 cm bij 6,6 cm en hoogte 6,9 cm)
20 CL (7,6 cm bij 7,8 cm en hoogte 9,4cm)
75 CL (10 cm bij 11 cm en hoogte 14,2 cm)
150 CL (10,5 cm bij 10,7 cm en hoogte 24 cm: 150 CL is 1,5 L)

De karaffen en ook glazen zijn gemaakt van 'Smokey Grey' getint glas.

 

Klik voor een overzicht van al het werk van Valerie Objects hier.

 

Maarten Baas

Maarten Baas (1978) is een Nederlandse ontwerper en wordt beschouwd als een van de meest invloedrijke Nederlandse ontwerpers van het begin van de 21e eeuw. Hij wordt vaak omschreven als een 'auteur-ontwerper', waarvan zijn werk zich uitstrekt over de grenzen tussen kunst en design. Zijn werk staat bekend als rebels, speels, intellectueel, theatraal en artistiek. Hij heeft een autonome positie verworven op het gebied van ontwerpen en zijn werk varieert van conceptuele ontwerpen, limited editions, productieontwerp, installaties, openbare ruimte, architectuur, interieurontwerp, theaterontwerp en performances.

Zijn werken bevinden zich in grote museale collecties, zoals het MoMa, Victoria & Albert Museum, Les Arts Decoratifs, het San Francisco Museum of Modern Art, Die Neue Sammlung, Stedelijk Museum en het Rijksmuseum. En in privécollecties van Brad Pitt, Kanye West, Ian Schrager en Adam Lindemann. Hij werkte voor exclusieve merken, zoals Louis Vuitton, Swarovski, Dior, Gramercy Park Hotel, Dom Ruinart en Berluti.

Vanaf 2005 heeft Baas samengewerkt met Bas den Herder als zijn productiepartner. De meeste van zijn ontwerpen worden handgemaakt in de "DHPH" studio in 's Hertogenbosch.

Een van zijn bekendste werken is de klok die hij maakte voor schiphol, waarin hij de wijzers aanpast naarmate de tijd verstrijkt. Maar ook zijn Clay serie vinden wij van een ongelooflijke schoonheid.

 

 

 

Valerie Objects

Valerie Objects is een relatief jong Belgisch designlabel opgericht door Axel Van Den Bossche (Serax) en art director Veerle Wenes (eigenaar van de Valerie Traan Gallery in Antwerpen). Ze streven ernaar om zoals ze het zelf zeggen ‘dagelijks te gebruiken objecten een esthetische betekenis te geven’. Het label staat voor unieke maar toegankelijke creaties, ontworpen voor dagelijks gebruik.

Ze werken met designers als Maarten Baas, Koichi Futatsumata, Muller Van Severen en Chris Kabel en hebben zich na hun start als eerste gestort op het creëren van nieuwe besteksets ('the cutlery project'), waarbij het doel was om de vorm van klassiek zilverwerk te ontstijgen. Het speelse bestek met haar grillige lijnen en prachtige kartelrand van Maarten Baas - naar een snelle schets - is daar een goed voorbeeld van.

Inmiddels produceert Valerie Objects meer dan bestek alleen maar ook lampen, stoelen, behang, kleden en zelfs snijplanken. Objecten gemaakt door ontwerpers die opvallen door een duidelijke signatuur. Vaak zijn het ontwerpers die met eerlijke, duurzame materialen werken. Een goed voorbeeld hiervan zijn de alu stoelen van Muller van Severen - een samenwerking van de fotograaf Fien Muller en kunstenaar Hannes Van Severen - prachtige eenvoudige stoelen met mooie kleurcombinaties.

 

 

Presentatie van de the cutlery show in de Valerie Traan Gallery in Antwerpen

 

Portret van Veerle Wenes en haar galerie

Merk / Designer
Valerie Objects / Maarten Baas

Afmetingen
10 CL: 6 x 6,6 H6,9 cm

Materiaal
Smokey Getint Glas

© 2017 - 2024 Mud in May Amsterdam - woonaccessoires, meubels, cadeaus | sitemap | rss