Nr 18 van 27

Vaas 'Above sea Level' C-19 - Klaas Kuiken / Cor Unum

Artikelnr.: 0850042
€ 157,00 (inclusief btw)
Voorraad: 1 stuk. Voor 16 uur besteld, morgen in huis.

Vaas 'Above sea Level' C-19 - Klaas Kuiken / Cor Unum

De porseleinen Vaas genaamd 'Above sea Level' van Klaas Kuik voor het Nederlandse keramiekatelier Cor Unum is onderdeel van een serie: er zijn vazen van verschillende maten en zelfs een bijzettafel van te krijgen, allen in het gebroken wit en met een spontaan ontworpen ogenschijnlijke laagjes structuur, die hij vanuit een mal in piepschuim sneed.

De vaas C-19 heeft een diepte van 14,5 cm en een hoogte van 31 cm.

 

Klaas Kuiken over de ontwikkeling van 'Above sea Level' serie.

 

Over Klaas Kuiken

Klaas Kuiken studeerde in 2010 af aan de ArtEZ School of Arts in Arnhem en was zoals hij het zelf verwoord altijd al bijzonder geïnteresseerd in het maakproces zelf: kun je het (massa)productieproces van design ook zo inzetten dat producten iets unieks en afwijkends behouden?

Het resultaat is dat de ontwerpen van Klaas Kuiken zowel unieke eigenschappen als standaardisaties in zich hebben, samengevoegd tot één product. Zijn kijk op materialen, fabricagetechnieken en productieprocessen is verfrissend, verrassend en charmant tegelijk.

 

Cor Unum

Cor Unum Contemporary Ceramics, opgericht in 1953 als Cor Unum (‘een van hart’), is een keramiekatelier dat sinds de oprichting is gehuisvest in ‘s-Hertogenbosch. De mensen binnen het bedrijf delen één gemeenschappelijk ideaal: iedereen verdient een plaats, iedereen heeft een talent en iedereen kan er aan bijdragen de wereld iets mooier te maken. Het bedrijf heeft zijn wortels in de Sociale Werkvoorziening en biedt passend werk aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Medio jaren ’90 heeft de bedrijfsleiding van Cor Unum bewust gekozen voor de niche van exclusief design. Vanuit de gedachte dat Cor Unum beschikt over de ervaring en knowhow van het technisch proces, produceert Cor Unum keramiek van topkwaliteit gebaseerd op design van nationale en internationale bekende ontwerpers, architecten en beeldend kunstenaars.

Merk / Designer
Klaas Kuiken / Cor Unum

Afmetingen
diepte 14,5 cm, hoogte 31 cm.

Materiaal
Porselein

© 2017 - 2024 Mud in May Amsterdam - woonaccessoires, meubels, cadeaus | sitemap | rss