Nr 9 van 9

Triceratopos Bowls - Freaklab

€ 120,00 (inclusief btw)

Triceratopos Bowls - Freaklab

Deze wonderlijke kommen van dinosauriers (Triceratops) zijn onderdeel van de serie 'Animal Bowls' van het Italiaanse Freaklab / Antonio Sunseri.

Voor van alles te gebruiken: wij laten er kruiden in groeien maar je kunt het ook als rommeltjes bakje / sleutelbakje gebruiken natuurlijk, of domweg als kommen om uit te eten.

 

Over Freaklab

Freaklab is de naam van het kunstatelier waaronder de Italiaanse Antonio Sunseri zijn fantastische keramische sculpturen uitbrengt. Antonio Sunseri studeerde in 2007 af aan de Academie voor Schone Kunsten van Palermo in de richting beeldhouwkunst, met zoals hij het zelf zegt ‘een grote passie voor keramiek, constant op zoek naar nieuwe vormen, uitgevonden of ontdekt in werken van het min of meer verre verleden’.

Zijn handgemaakte sculpturen produceert hij veelal in series van gelimiteerde oplages: het valt hierdoor tussen kunst (one-off) en design (in serie) in. Inmiddels gebruikt hij niet alleen keramiek maar maakt hij ook sculpturen in terracotta, papier-maché, hout, gips of harsen. En daarnaast schilderijen in acryl, olieverf op canvas of hout.

 

 

Antonio Sunseri:

‘Mijn werk neigt naar het monsterlijke, het andere, met overdreven en verontrustende elementen, ongepast voor het oog, voor min of meer volwassen kinderen. Flessen, kannen, sculpturen of vazen met zoömorfische of fytomorfe kenmerken, met een spottende en grotesk uiterlijk.’

 


Het zijn unieke stukken die hij maakt, absoluut authentiek, en om het beter te kunnen plaatsen: de zoömorfische of fytomorfe kenmerken waar Antonio Sunseri het over heeft komen voort uit culturen nog voor de landbouw 12.000 jaar geleden ontstond, toen wij mensen als jager-verzamelaars leefden en goden in de vorm van dieren gangbaar waren. Bij bepaalde jager-verzamelaars culturen in bijvoorbeeld Peru kun je dit soort beelden ook vinden.

 

Wij vinden zijn werk verontrustend prachtig!

 

Merk / Designer
Freaklab / Antonio Sunseri

Materiaal
Terracotta geglazuurd

© 2017 - 2024 Mud in May Amsterdam - woonaccessoires, meubels, cadeaus | sitemap | rss