Vorige Nr 104 van 112 Volgende

Bold Chair Black - Big-Game / Moustache

€ 480,00 (inclusief btw)
Artikel niet op voorraad:

de levertijd is 4 weken.

Bold Chair van Big-Game / Moustache

De Bold Chair bestaande uit twee buisvormige delen van metaal die in elkaar vallen, is een vernieuwde versie van de traditionele stoel gemaakt van gebogen stalen buizen. Zacht gemaakt met een laag polyurethaanschuim zit je direct op de dikke buisvorm. De stoel heeft zo geen aparte zitting of rugleuning: de buizen zijn de zitting en rugleuning. Rond het schuim zit een verwijderbare textielomhulsel, die je in de meest sprankelijke kleuren kunt krijgen.

De Bold Chair is ontworpen in 2009 en onderdeel van een serie: zo zijn er inmiddels ook bankjes en krukken van te krijgen. De Bold Chair is opgenomen in de collectie van het MoMA, Museum of Modern Art in New York en de Musée des Arts Décoratifs in Parijs.

Afmetingen: zithoogte 46,5 cm; lengte 39 cm, hoogte 77,5 cm, diepte 53 cm.

 

KLIK VOOR EEN OVERZICHT VAN AL HET WERK VAN MOUSTACHE HIER.

 

Over Big-Game

Big-Game is een design studio uit Zwitserland dat is opgericht door Elric Petit, Grégoire Jeanmonod en Augustin Scott de Martinville. Ze omschrijven hun werk als eenvoudig, functioneel en optimistisch. Ze ontwerpen voor merken als Alessi, HAY, Karimoku, Muji, Lexon, Nespresso en Moustache. Het werk is toegankelijk, charmant en zoals ze het zelf zeggen vooral nuttig. De studio heeft talloze prijzen gewonnen, waaronder de Swiss Design Award, de iF Design Award, de Wallpaper Design Award, de Good Design Award, de Hublot Design Award en Design Preis Schweiz.

Big-Game is gevestigd in Lausanne, Zwitserland met een team van vijf tot zeven personen. Naast hun ontwerpwerk zijn de drie oprichters ook leraar aan ECAL / University of Arts en Design te Lausanne.

 

Volg eens een college van Elric Petit over design, lang maar zeker interessant!

 

Interview met Big-Game over het ontstaan van de Bold Chair

 


Over de oprichters

Grégoire JEANMONOD is Zwitser, geboren in 1978. Hij groeide op in Zwitserland in het kanton Vaud en studeerde industrieel ontwerp aan ECAL / University of Art and Design Lausanne, waar hij afstudeerde in 2003.

Elric PETIT is Belg, geboren in 1978. Hij groeide op in België en Algerije, studeerde industrieel ontwerp aan La Cambre in Brussel en studeerde af in 2003.

Augustin SCOTT DE MARTINVILLE is Frans, geboren in 1980. Hij groeide op in China (Beijing en Hong Kong), en studeerde aan ECAL / University of Art and Design Lausanne, waar hij afstudeerde in 2005.

 

Klik voor de website van Big-Game hier.

 

Over Moustache

Moustache is een relatief jong Frans designlabel (2009) met een geheel eigen signatuur: fris, elegant en absoluut eigenzinnig design dat in haar jonge bestaan een indrukwekkende reeks aan prijzen heeft gewonnen.

Oprichters Stéphane Arriubergé en Massimiliano Iorio werken samen met een, vinden wij, zeer spannende vaste groep designers zoals Inga Sempé, Bertjan Pot, François Azambourg, Big-Game, Sébastien Cordoléani, Jean-Baptiste Fastrez, Benjamin Graindorge, Constance Guisset (o.a. bekend van de Vertigo lamp van Petite Friture) en Dylan Martorell.

De producten vinden wij gewaagd: weinig designlabels hebben zoveel spannende items in hun collectie als Moustache. Zowel de lampen (bijv. de Vaporetto lamp van Inga Sempé) als de meubels (bijv. de Bold Chair van Big Game) maken indruk door de vernieuwende elegantie. Maar ook de maskers van Bertjan Pot die dienst doen als kapstok zijn werkelijk prachtig.

 

Vaporetto lamp Inga Sempé MoustacheBold Chair Big-Game MoustacheOoga Booga coat hanger Bertjan Pot Moustache

 

Het werk van Moustache is te vinden in museumcollecties zoals het MoMa, le FNAC, Le Musée des Arts Décoratifs de Paris, Le MAKK, Museum voor Decoratieve Kunsten in Keulen en het Museum für Gestaltung de Zurich.

Merk / Designer
Big Game / Moustache

Afmetingen
zithoogte 46,5 cm; lengte 39 cm, hoogte 77,5 cm, diepte 53 cm.

Materiaal
metaal met schuim en een omhulsel van gekleurd textiel

© 2017 - 2022 Mud in May Amsterdam - woonaccessoires, meubels, cadeaus | sitemap | rss