Vorige Nr 143 van 149 Volgende

Oplaadbare Tafellamp 'Bugia' - Studio Job / Seletti

Artikelnr.: 8008215131146
€ 189,00 (inclusief btw)

Oplaadbare Tafellamp 'Bugia' - Studio Job / Seletti

Deze oplaadbare tafellamp in de vorm van een reusachtige ouderwetse kaarsenstandaard met kaars is geinspireerd op zowel Anton Piek als de verhalen van de sprookjes van Grimm. Het design is van BLOW - een samenwerking van Studio Job en Seletti.

De lamp is gemaakt van resin, gegoten kunsthars. De lamp is 22 bij 28 cm en 31 cm hoog en bevat een LED lampje van 3 watt / 180 Lumen in de vorm van een warme vlam. Er zit een oplaadbare batterij in zodat je hem nadat je hem hebt opgeladen tot wel 120 uur kunt laten branden - laagste stand - in de hoogste stand tot 20 uur.

Komt met een oplaadkabeltje met USB ingang.

Let op: alleen voor binnen!

 

Over Studio Job

Kunstenaars en ontwerpduo Job Smeets en Nynke Tynagel richtten Studio Job in het jaar 2000 op. Ze werken in hun designs veel met symboliek en iconografie en zijn naar eigen zeggen vooral geïnteresseerd in de relatie tussen ‘mens en object’ en het verhaal dat de mens aan die objecten toekent. Daarnaast hebben ze sinds het begin van hun bestaan actief de grens tussen kunst en design doen vervagen: ze maakten naast productie voor de massa (design) tevens unica’s (kunst) die ook als zodanig werden tentoongesteld en verkocht. Inmiddels is dat landschap, mede door hen, behoorlijk verandert en is het vanzelfsprekender geworden dat disciplines worden genegeerd. De controverse in de begintijd was echter groot, met kritiek van beide kanten: de unica’s waren niet alleen slechte kunst maar ook nog eens slecht design want niet toegankelijk voor iedereen (want te duur).

Naast hun symboliek en iconografie, die breed is en zowel pop-iconisch als klassiek vorstelijk, valt het bijna extremistische perfectionisme op. Het team in de studio, variërend van traditionele ambachtslieden tot hedendaagse industriële professionals, van beeldhouwers, meubelmakers en schilders tot specialisten in gegoten brons, glas-in-lood, lasersnijden of 3D-printen, realiseren de Studio Job ontwerpen met extreme precisie.

De lijst van tentoonstellingen en prijzen is eindeloos en Studio Job is inmiddels wereldwijd erkent en beroemd, hun werk wordt als kunst door musea en verzamelaars aangekocht. Ga voor het zien van hun werk in lopende tentoonstellingen  / galeries naar hun website voor een overzicht.

Wij vinden hun werk soms ongelooflijk prachtig, soms wat flauw of kitsch, maar altijd indrukwekkend zorgvuldig. Dat Studio Job ook ontwerpt voor het sterk iconische Italiaanse merk Seletti komt niet als een verrassing en maakt dat het genoemde argument dat hun werk niet toegankelijk zou zijn voor de massa want te duur onzin is. De tuinset Industy Collection is een prachtig herdesign van een oude stijl in nieuwe iconen en absoluut betaalbaar.

 

Seletti

is een Italiaans designlabel dat is opgericht in 1964. Van het begin af aan streefde het een eindeloos productonderzoek na, waarbij innovatie en originaliteit centraal stonden. De collecties bevatten zowel kunst als iconen van het dagelijks leven, objecten die een boodschap van vorm overbrengen. Speels, verrassend en, heel Italiaans.

Merk / Designer
Seletti / Studio Job

gewicht
2

Afmetingen
22 bij 28 cm, 31cm hoog

Materiaal
Kunststof 'Resin' en glas

maximale wattage
incl dimbare LED lamp, 3 watt 2200 K

Fitting
E14

Snoerlengte
2,5 m

© 2017 - 2022 Mud in May Amsterdam - woonaccessoires, meubels, cadeaus | sitemap | rss