-5%

Vorige Nr 9 van 14 Volgende

Neo vloerlamp - Bernhard Osann / Nemo

Artikelnr.: NEO_LNN_21
€ 580,00 € 550,00 (inclusief btw)
Artikel niet op voorraad:

de levertijd is 3 weken.

Neo vloerlamp - Bernhard Osann / Nemo

De vloerlamp / staande lamp (LED) ‘Neo’ van het Italiaanse Nemo Lighting leunt tegen de muur en gebruikt die muur zo expliciet om licht diffuus te versprijden. Het is wat wij zien als bijna technische verlichting, dienstbaar, maar dan zeer elegant.

De lamp is iets meer dan 2 meter hoog (205 cm); het bovenste gedeelte bevat een langwerpige dimbare ledlamp van maar liefs 11 watt (600 lumen) die je kunt richten door de lamp te draaien.

 

Klik voor een overzicht van alle producten van Nemo Lighting hier.

 

Over Nemo Lighting

Het Italiaanse Nemo, in 1993 in Milaan opgericht door Franco Cassina, heeft zich volledig gericht op het ontwerpen en produceren van verlichting. Ze zijn op dit gebied onmiskenbaar toonaangevend: een wereldmerk dat samenwerkt met designers als Le Corbusier, Charlotte Perriand, Vico Magistretti, Franco Albini en Kazuhide Takahama. Maar ook jonge, nieuwe ontwerpers krijgen de ruimte om ontwerpen te maken, waarbij opvalt dat ze in hun lichtontwerpen alle LED innovaties van de laatste jaren op een prachtige manier hebben weten te omarmen.

In 2012 nam Omikron Design Srl, een verlichtingsbedrijf onder leiding van designer en ondernemer Federico Palazzari het grootste deel van Nemo over. Federico Palazzari is als CEO eindverantwoordelijk voor NEMO maar houdt zich nog altijd bezig met de designs zelf. Zo is de succesvolle Ellisse serie van zijn hand.

 

Crown lamp

NEMO lighting voert een hele reeks aan lampen die wij als elegante basisverlichting zien, net even anders, slim ontworpen en milieuvriendelijk maar ze zijn zonder enige twijfel het meest bekend geworden door hun 'Crown' kroonluchter van de Duitse designers Jehs & Laub. Het is een moderne interpretatie van de klassieke kaarsen kroonluchter, geïnspireerd op het kristal van een sneeuwvlok en de wonderlijke herhalingen van de wiskundige tekenaar Escher. Ze zijn in verschillende groottes en materialen te krijgen en maken grote indruk.

 

De 'Crown', een moderne kroonluchter van NEMO door Jehs + Laub. Klik voor website van Jehs + Laub hier.

Merk / Designer
Bernhard Osann / Nemo Lighting

Afmetingen
205 cm hoog, 24 bij 33 cm.

Materiaal
Aluminum, zwart gespoten

maximale wattage
11 Watt

Fitting
geen, ingebouwd. Dimbaar.

Snoerlengte
4,5 meter

Spanning (Volt)
230

© 2017 - 2022 Mud in May Amsterdam - woonaccessoires, meubels, cadeaus | sitemap | rss