Nr 20 van 24

Two-Colour tafel rond Ø 120 cm - Muller Van Severen / HAY

€ 1.299,00 (inclusief btw)

Two-Colour tafel rond Ø 120 cm - Muller Van Severen / HAY

Deze kleurrijke tafels van het Belgische ontwerp duo Muller van Severen zijn geïnspireerd op de contrasten en overeenkomsten tussen de materialen die gebruikt zijn. Het Valchromat tafelblad en de ranke stalen tafelpoten hebben dezelfde dikte, de kleuren zijn - vinden wij - prachtig contrasterend. De poten zorgen voor optimale stevigheid en stabiliteit.
Valchromat wordt ook wel 'een evolutie van MDF' genoemd. De houtvezels worden individueel gekleurd met natuurlijke water-based pigmenten. De vezels worden vervolgens gebundeld door speciale harsen, waar het Valchromat z'n unieke fysieke mechanische eigenschappen krijgt.

Er zijn verschillende varianten van deze tafel:

rond: Ø 105 cm of Ø 120 cm
rechthoekig: 160 x 82 cm, 200 x 90 cm of 240 x 90 cm
allen zijn 74 cm hoog

Het blad is in vier verschillende kleuren verkrijgbaar: blauw, lichtgrijs, rood en mintgroen. Het frame bestaat in de kleuren: ivory, kastanjebruin-rood en oker. Bekijk de kleuren van de afbeeldingen hieronder. Let op: kleuren geven op een beeldscherm een goede indicatie, maar wil je de stalen van deze tafel of de tafel zelf willen zien, kom daarvoor naar de winkel of vraag stalen aan!

Door de variaties in vorm, maat en kleur past er in iedere omgeving wel een Two-Coloured tafel.

Blauw tafelblad Muller van Severen HAY lichtgrijs tafelblad HAY Muller van Severen Rood tafelblad HAY Muller van Severen Mint-groen tafelblad HAY Muller van Severen Ivory poten HAY Muller van Severen bruin-rood poten HAY Muller van Severen Oker poten HAY Muller van Severen

 

Over Muller Van Severen

Met hun achtergrond als kunstenaar bevinden de ontwerpen van Fien Muller en Hannes van Severen zich op het raakvlak van kunst en product ontwerp. Muller Van Severen als samenwerking is in 2011 ontstaan en sindsdien heeft het duo voor o.a. het Vitra Museum en Centre Pompidou ontworpen.

Muller Van Severen ontwerpt vanuit het materiaal en heeft een eigen visie op kleurgebruik. Zelf zeggen ze hierover: “Our objects reflect our deep appreciation of the materials we use to create them. When it comes to colour, we prefer to use integrally coloured materials, in which the colour penetrates to the very core of the object. Our paints are applied in textured layers, lending the designs a natural radiance.”

 

 

HAY

HAY is een Deens merk, opgericht in 2002. Doel was betaalbaar hedendaags design op de markt te brengen met een geavanceerde industrieel productie. Die ambitie is niet veranderd. Hay maakt duurzame kwaliteitsproducten met hoge toegevoegde waarde voor de gebruiker. Door de juiste inzet voor het ontwerp en de productie van meubels en accessoires streven ze ernaar om groots design toegankelijk te maken voor een breed publiek. HAY's visie is om eenvoudig, functioneel en esthetisch ontwerp te creëren, in samenwerking met de meest getalenteerde, nieuwsgierige en moedige ontwerpers ter wereld.

Merk / Designer
HAY/ Muller Van Severen

Afmetingen
Ø 120 cm bij 74 cm H

Materiaal
Staal, Valchromat

© 2017 - 2024 Mud in May Amsterdam - woonaccessoires, meubels, cadeaus | sitemap | rss