-10%

Nr 29 van 77

'In The Sun Cluster 190' Hanglamp / Kroonluchter - DCW éditions

€ 1.922,00 € 1.729,00 (inclusief btw)

'In The Sun Cluster 190' Hanglamp / Kroonluchter - DCW éditions

De 'In The Sun' lampen van designers Dominique Perrault en Gaëlle Lauriot-Prévost voor het Franse merk DCW éditions zijn ontwikkeld voor de renovatie van het Paviljoen Dufour in het Chateau de Versailles, als een hommage aan de Zonnekoning (Lodewijk de 14e).

Magsiche lampen die een prachtige lichttekening / krans van licht op de ronde spiegel van de lamp zelf en eromheen op het plafond of muur projecteren. Ze vormen zo een bijna een klassieke rozet van licht die de lamp veel groter maakt dan hij in eerste instantie oogt. Een klein juweeltje.

 

Varianten 'In The Sun' famile / serie

Er zijn van de 'In The Sun' lampen hanglampen, tafellampen en wandlampen te krijgen, zilverkleurig of goudkleurig. Daarnaast is de cikelvormige spiegel waartegen het lampje afsteekt in verschillende groottes te krijgen. Ook zijn er clusters van 4 hanglampen te krijgen, die aan een spiegelende canopy (diameter 40 cm) opgehangen worden.

 

Klik voor een overzicht van alle producten van DCW éditions hier.

 

Huidige variant: In The Sun Hanglamp Cluster 190

Van de hanglamp zijn qua afmetingen 3 verschillende varianten te krijgen: de 190, 270 of 380. De maat van de het verlichtingsgedeelte zelf is het hetzelfde: alleen de cirkelvormige spiegel waartegen de lamp geplaatst is varieert. De lamp zelf heeft altijd een diameter van 12 cm en is dus relatief klein, het is de spiegel die varieert. Daarnaast is er te kiezen tussen een gouden of een zilveren lampje.

De cluster bestaat uit 4 hanglampen, plus een bijpassende canopy van 40 cm in diameter. De kleur van de canopy is hetzelfde als de kleur die je kiest voor de cirkelvormige spiegel, dus zilver / chroom of goudkleurig.

 

Over DCW éditions

DCW Editions is een Frans designmerk opgericht door Philippe Cazer en Frédéric Winkler die zorgvuldig geselecteerde (Franse) designklassiekers uit de vorige eeuw opnieuw uitbrengen.

 


Philippe Cazer en Frédéric Winkler

Ze begonnen in 2008 met het produceren van de befaamde Gras lamp van Bernard-Albin Gras en de Surpil stoel van Julien-Henri Porché, beiden ontworpen in de jaren 20. Dat was zo’n succes dat er al gauw meer volgde: lampen uit de jaren 50 (Bernard Schottlander’s Mantis lamp) en de jaren 70 (Bertrand Balas’ Here Comes the Sun Lamp).

Allen prachtige iconen van hun tijd maar tevens tijdloos in de zin dat ze nog altijd overeind blijven in een hedendaags interieur. De collectie van DCW Editions is inmiddels vrij uitgebreid en heeft zich voornamelijk gefocust op verlichting. Door vele varianten op de gekozen lampen uit te brengen zijn de opties groot. Er zijn maar weinig merken die zulke prachtige buitenlampen produceren.

 


Grass lamp voor buiten

Wij vinden het lampen die een modern interieur enorm kunnen verrijken omdat ze er gelaagdheid in aanbrengen: mooie organische vormen die verbonden met wand of plafond enigszins vervreemden. Degelijk gemaakt ook: lampen die je van generatie op generatie doorgeeft.

Merk / Designer
DCW éditions

Afmetingen
4 lampen met ⌀ spiegel 19 cm, H 19,3 cm, ⌀ lamp 12 cm ; canopy Ø 40 cm

Materiaal
Staal, Aluminium, Messing gaas of RVS gaas, Glas

maximale wattage
MAX 23 watt per lamp (gebruik LED!)

Fitting
E27 (grote fitting)

Snoerlengte
3 meter

Spanning (Volt)
220 volt - IP20

© 2017 - 2024 Mud in May Amsterdam - woonaccessoires, meubels, cadeaus | sitemap | rss