-10%

Nr 26 van 77

'In The Sun' wandlamp 380 mm - DCW éditions

€ 561,00 € 505,00 (inclusief btw)

'In The Sun' wandlamp 380 mm - DCW éditions

De 'In The Sun' lampen van designers Dominique Perrault en Gaëlle Lauriot-Prévost voor het Franse merk DCW éditions zijn ontwikkeld voor de renovatie van het Paviljoen Dufour in het Chateau de Versailles, als een hommage aan de Zonnekoning (Lodewijk de 14e).

Magsiche lampen die een prachtige lichttekening / krans van licht op de ronde spiegel van de lamp zelf en eromheen op het plafond of muur projecteren. Ze vormen zo een bijna een klassieke rozet van licht die de lamp veel groter maakt dan hij in eerste instantie oogt. Een klein juweeltje.

 

Varianten 'In The Sun' famile / serie

Er zijn van de 'In The Sun' lampen hanglampen, tafellampen en wandlampen te krijgen, zilverkleurig of goudkleurig. Daarnaast is de cikelvormige spiegel waartegen het lampje afsteekt in verschillende groottes te krijgen. Ook zijn er clusters van 4 hanglampen te krijgen, die aan een spiegelende canopy (diameter 40 cm) opgehangen worden.

 

Klik voor een overzicht van alle producten van DCW éditions hier.

 

Huidige variant: In The Sun Wandlamp 380

Je kunt de wandlamp natuurlijk zoals bedoeld als wandlamp plaatsen, maar strak tegen het plafond is natuurlijk ook mogelijk. Het stralingseffect is prachtig op een plafond of wand.

Op de foto's zijn ook overlappende clusters te zien, dit kan doordat ze de lampen op verschillende afstanden tov de muur plaatsen. Een heel mooi effect vinden wij. Hiervoor zijn speciale 'spacers' te krijgen, van 2,5 cm dik of van 5 cm dik. Wil je deze meebestellen? Mail het ons even, dan overleggen we met je welke je nodig hebt en bestellen ze mee.

 

Over DCW éditions

DCW Editions is een Frans designmerk opgericht door Philippe Cazer en Frédéric Winkler die zorgvuldig geselecteerde (Franse) designklassiekers uit de vorige eeuw opnieuw uitbrengen.

 


Philippe Cazer en Frédéric Winkler

Ze begonnen in 2008 met het produceren van de befaamde Gras lamp van Bernard-Albin Gras en de Surpil stoel van Julien-Henri Porché, beiden ontworpen in de jaren 20. Dat was zo’n succes dat er al gauw meer volgde: lampen uit de jaren 50 (Bernard Schottlander’s Mantis lamp) en de jaren 70 (Bertrand Balas’ Here Comes the Sun Lamp).

Allen prachtige iconen van hun tijd maar tevens tijdloos in de zin dat ze nog altijd overeind blijven in een hedendaags interieur. De collectie van DCW Editions is inmiddels vrij uitgebreid en heeft zich voornamelijk gefocust op verlichting. Door vele varianten op de gekozen lampen uit te brengen zijn de opties groot. Er zijn maar weinig merken die zulke prachtige buitenlampen produceren.

 


Grass lamp voor buiten

Wij vinden het lampen die een modern interieur enorm kunnen verrijken omdat ze er gelaagdheid in aanbrengen: mooie organische vormen die verbonden met wand of plafond enigszins vervreemden. Degelijk gemaakt ook: lampen die je van generatie op generatie doorgeeft.

Merk / Designer
DCW éditions

Afmetingen
⌀ spiegel 38 cm, D 17,3 cm, ⌀ lamp 12 cm

Materiaal
Staal, Aluminium, Messing gaas of RVS gaas, Glas

maximale wattage
MAX 23 watt (gebruik LED!)

Fitting
E27 (grote fitting)

Spanning (Volt)
220 volt - IP20

© 2017 - 2024 Mud in May Amsterdam - woonaccessoires, meubels, cadeaus | sitemap | rss