-10%

Nr 16 van 77

Mantis BS2 Mini wandlamp 71 cm - DCW éditions

Artikelnr.: 3700677609946
€ 533,00 € 479,00 (inclusief btw)

Mantis BS2 Mini wandlamp 71 cm - DCW éditions

De Mantis lampen van Bernard Schottlander voor het Franse merk DCW éditions zijn ontwikkeld in de jaren 50: als bewonderaar van Alexander Calder (Amerikaanse beeldhouwer bekend om zijn prachtige mobilen) creëerde hij een serie lampen waarin beweging centraal staat. Door een slim systeem van contragewichten in combinatie met een reeks sterke en flexibele metalen staven hangen de lampen als acrobaten in de lucht. Ook de kap is prachtig en vol beweging.
 

Varianten Mantis lampen serie

Er zijn van de Mantis serie in totaal 9 lampen te krijgen: 4 wandlampen (25 cm, 45 cm, 71 cm of 153 cm diep), 3 vloerlampen (ong. even hoog maar met ander onderstel), een tafellamp en een geweldige plafonnière. De lampen zijn allemaal mooi, maar de plafonnière is bijna surreëel door de lange vorm.

Een aantal van deze lampen zijn naast in het mat zwart ook te krijgen in het groen: de kap zelf blijft dan in het matzwart maar de body is in het groen, zie afbeeldingen voor de verschillen.

 

Klik voor een overzicht van alle producten van DCW éditions hier.

 

Huidige variant: Mantis BS2 Mini Wandlamp (71,5 cm)

Van de wandlamp zijn 4 verschillende varianten te krijgen, 2 kleine lampen: de BS5 mini (25,5 cm) of BS5 (45 cm - zowel zonder kabel als met kabel te krijgen) en 2 grotere lampen: de BS2 (153 cm) en de BS2 mini (71,5 cm).

De BS2 Mini Wandlamp van 71,5 cm balanceert met driehoekige pootjes tegen de muur. Hij  Door een tegengewicht blijft hij in evenwicht, bovendien kan hij alle kanten opdraaien. Alle Mantis lampen hebben de opmerkelijke lampenkamp die ons inderdaad doet denken aan de mobilen van Alexander Calder. Een beetje organisch, en vol beweging.

Aan de lamp zit een snoer van 200 cm met een schakelaar, dit is geen dimbare schakelaar en de lamp is zodoende niet dimbaar. De lamp bevat een geintergreerde LED lamp van 3,5 watt, niet dimbaar, 318 Lumen. Dit is anders dan bij de grote variant hiervan, de BS2, die bevat een E14 fitting waardoor je zelf een (dimbare) lamp kunt kiezen.

Je kunt de lampen draaien, 180 graden, dus van muur naar muur, de breedte van de armen tegen de muur zijn voor de BS2 27 cm.

 

Over Bernard Schottlander

Bernard Schottlander werd geboren in Mainz, Duitsland in 1924 en verhuisde in 1939 naar Engeland. Nadat hij in het Britse leger in India had gediend, leerde hij lassen en volgde hij een cursus beeldhouwkunst aan het Leeds College of Art en vervolgens - met behulp van een beurs – in het Anglo-Franse kunstcentrum in St John's Wood. Bernard Schottlander omschreef zichzelf als een ontwerper voor interieurs en een beeldhouwer voor exterieurs.

Na een aantal succesvolle jaren als industrieel ontwerper, koos Bernard Schottlander ervoor om zich te concentreren op de beeldhouwkunst. Eind jaren vijftig richtte hij een werkplaats op in Noord-Londen, waar hij jarenlang vakkundig werd bijgestaan ​​door George Nash. Vanaf 1965 doceerde hij metaalbewerking aan de St Martins School of Art. In hetzelfde jaar maakte hij deel uit van de groepstentoonstelling Six Artists aan het Institute of Contemporary Arts in Londen en in het jaar daarop (1966) had hij zijn eerste solotentoonstelling in de Hamilton Galleries, Londen.

 

Over DCW éditions

DCW Editions is een Frans designmerk opgericht door Philippe Cazer en Frédéric Winkler die zorgvuldig geselecteerde (Franse) designklassiekers uit de vorige eeuw opnieuw uitbrengen.

 


Philippe Cazer en Frédéric Winkler

Ze begonnen in 2008 met het produceren van de befaamde Gras lamp van Bernard-Albin Gras en de Surpil stoel van Julien-Henri Porché, beiden ontworpen in de jaren 20. Dat was zo’n succes dat er al gauw meer volgde: lampen uit de jaren 50 (Bernard Schottlander’s Mantis lamp) en de jaren 70 (Bertrand Balas’ Here Comes the Sun Lamp).

Allen prachtige iconen van hun tijd maar tevens tijdloos in de zin dat ze nog altijd overeind blijven in een hedendaags interieur. De collectie van DCW Editions is inmiddels vrij uitgebreid en heeft zich voornamelijk gefocust op verlichting. Door vele varianten op de gekozen lampen uit te brengen zijn de opties groot. Er zijn maar weinig merken die zulke prachtige buitenlampen produceren.

 


Grass lamp voor buiten

Wij vinden het lampen die een modern interieur enorm kunnen verrijken omdat ze er gelaagdheid in aanbrengen: mooie organische vormen die verbonden met wand of plafond enigszins vervreemden. Degelijk gemaakt ook: lampen die je van generatie op generatie doorgeeft.

Merk / Designer
DCW éditions / Bernard Schottlander

Afmetingen
27,1 cm bij 71,5 cm

Materiaal
Staal, Aluminium, Messing

Fitting
CLII - LED integrated 3,5 Watt, 318 lm

Snoerlengte
200 cm

Spanning (Volt)
220 volt - IP20

© 2017 - 2024 Mud in May Amsterdam - woonaccessoires, meubels, cadeaus | sitemap | rss