-15%

Nr 13 van 77

Focus X5 Hanglamp - DCW éditions / Yuji Okitsu

€ 3.775,00 € 3.208,00 (inclusief btw)

Focus X5 - DCW éditions / Yuji Okitsu

De lamp 'Focus' van de Japanse designer Yuji Okitsu voor het Franse merk DCW éditions is een indrukwekkende mobiel van verlichte lenzen. YujiOkitsu maakt gebruik van moderne led technieken waarmee iedere lens rondom wordt verlicht. Een sprookjesachtige lamp, te krijgen in de 3, 4 of 5 lenzen variant, in zwart of wit.

Focus werd voor het eerst wereldwijd tentoongesteld op Milano Salone Satellite in 2018, en is niet alleen ontworpen als lamp maar echt als interieurobject. Het beste komt hij tot zijn recht als hij in een hoge ruimte hangt waar een vlaagje tocht is.

Is de focus X5 van DCW bij ons in de winkel te zien? Nee maar de zwarte variant X3 hebben we wel hangen, een magische lamp die vooral 's avonds als het donker is grote indruk maakt... Kom vooral langs in Amsterdam om hem te bekijken.

 

Klik voor een overzicht van alle producten van DCW éditions hier.

 

 

Over Yuji Okitsu

Yuji Okitsu, geboren in Tokio in 1983, bracht zijn jeugd door in Senri New Town, Osaka. In 2009 studeerde hij af aan de Tokyo Denki University met een master in architectuur. In 2011 ging hij aan de slag als freelance architect. Zijn werk is grenzeloos en interdisciplinair, niet beperkt tot het ontwerp van vorm, maar loopt over in de ruimte op alle gebieden. Quote: 'ik concentreer me op de gebeurtenissen die de harten van het dagelijks leven raken en verwerk ze in mijn ontwerpen.'

 

Over DCW éditions

DCW Editions is een Frans designmerk opgericht door Philippe Cazer en Frédéric Winkler die zorgvuldig geselecteerde (Franse) designklassiekers uit de vorige eeuw opnieuw uitbrengen.

 


Philippe Cazer en Frédéric Winkler

Ze begonnen in 2008 met het produceren van de befaamde Gras lamp van Bernard-Albin Gras en de Surpil stoel van Julien-Henri Porché, beiden ontworpen in de jaren 20. Dat was zo’n succes dat er al gauw meer volgde: lampen uit de jaren 50 (Bernard Schottlander’s Mantis lamp) en de jaren 70 (Bertrand Balas’ Here Comes the Sun Lamp).

Allen prachtige iconen van hun tijd maar tevens tijdloos in de zin dat ze nog altijd overeind blijven in een hedendaags interieur. De collectie van DCW Editions is inmiddels vrij uitgebreid en heeft zich voornamelijk gefocust op verlichting. Door vele varianten op de gekozen lampen uit te brengen zijn de opties groot. Er zijn maar weinig merken die zulke prachtige buitenlampen produceren.

 


Grass lamp voor buiten

Wij vinden het lampen die een modern interieur enorm kunnen verrijken omdat ze er gelaagdheid in aanbrengen: mooie organische vormen die verbonden met wand of plafond enigszins vervreemden. Degelijk gemaakt ook: lampen die je van generatie op generatie doorgeeft.

Merk / Designer
DCW éditions / Yuji Okitsu

Afmetingen
breedte 160,8 cm, hoogte 131 cm

Materiaal
Aluminium, PMMA

maximale wattage
Integrated LED 2700K, dimbaar, 3180 lm 33,8 watt

Snoerlengte
300 cm

Spanning (Volt)
220 volt - IP20

© 2017 - 2024 Mud in May Amsterdam - woonaccessoires, meubels, cadeaus | sitemap | rss