Nr 41 van 41

Knop #8: Pearl - Small Factory Ring

€ 93,60 (inclusief btw)

De Small Factory Ring van Kaori Tazoe

Toen we de Small Factory Ring van de Japanse designer Kaori Tazoe voor het eerst zagen duurde het even voor we het concept goed begrepen. We vonden het mooie en opvallende ringen, zeker, maar de eindeloze mogelijkheden van zijn ringen moest nog tot ons doordringen.

Kaori Tazoe heeft met de Small Factory Ring namelijk een concept ontwikkeld waarmee je zelf je ideale ring kunt samenstellen. Het begint met het kiezen van de basis, namelijk het materiaal van de ring, messing, metaal of zwart, en de breedte van de ring. En er is nog de optie te kiezen uit een ring met  1 of voor 2 knopjes. Vervolgens maak je een keuze uit de knopjes om je persoonlijke, unieke ring samen te stellen.

Het is dus ook mogelijk zelf de knopjes te wisselen, bijvoorbeeld een messing balletje voor overdag en de baroque parel voor 's avonds.

Het concept is samen met het metaal bewerkingsbedrijf Yazawa en enkele andere kleine metaalbedrijven uit de wijk Ota in Tokio ontwikkeld: de verschillende ringkopjes zijn met behulp van schroefdraad op de messingringen te bevestigen waardoor de combinaties eindeloos zijn.

 

KLIK VOOR EEN OVERZICHT VAN ALLE SMALL FACTORY RINGEN HIER

 

small factory ring


Het concept is samen met het metaal bewerkingsbedrijf Yazawa en enkele andere kleine metaalbedrijven uit de wijk Ota in Tokio ontwikkeld. Naast de ringen is er onlangs ook een oorbel ontwikkeld waar dezelfde ringknopjes op bevestigd kunnen worden: wij vinden het zo een werkelijk prachtig multifunctioneel concept worden.

 

Small Factory Ring: basis ring

De basisring van de Small Factory Ring is in 3 kleuren te krijgen: zwart, messing of staalkleurig. Daarnaast kun je bij iedere basisring kiezen uit 1 of 2 gaatjes voor de ringknopjes, en uit 2 verschillende breedtes van de ring zelf (3 of 8 mm - narrow of wide).

Daarnaast moet uiteraard de juiste grootte van de ring kiezen, de diameter, afhankelijk van je vinger. Kijk voor een tabel hieronder hoe je dat meet. We kunnen het natuurlijk voor je in de winkel in Amsterdam meten maar je kunt ook je bestaande ringen of je vinger opmeten om te kijken wat je maat is. Let op: neem bij de brede ring (8 mm) een iets ruimere maat, dat is comfortabeler.

 

Small Factory Ring: ringknopjes

Als je het allemaal bij elkaar optelt zijn er maar liefs 34 verschillende ringknopjes. En Kaori Tazoe maakt er natuurlijk nu en dan weer wat bij.

Wij hebben de ringknopjes geclusterd naar vorm / type: per vorm zijn meerdere kleuren te kiezen zoals zwart, goud, gezandstraald goud, regenboog of staal. Maar er zijn ook parels als ringknopje te krijgen, wat een meer klassieke uitstraling geeft. Vooral het combineren van de stoerdere industiele basisring met parels of diamantjes geeft een verrassend spannend resultaat.

Je kunt de ringknopjes ook combineren tot een oorbel: er is daarvoor een oorbelhanger waar je de ringknopjes aan kunt bevestigen.

 

Huidige versie: ringknop #8: Pearl

Deze ringknop is de parel (pearl) variant: er zijn 5 varianten, een barokke (met een puntje), een dubbele parel, 2 met een zwarte lijn (1 small & 1 large), en ook een halve parel. Het zijn allemaal echte parels, de Akoya om precies te zijn.

De afmetingen van de parels zijn als volgt:

baroque: Ø 9 mm, lengte door puntje 12 mm
double: per parel Ø 6 mm, samen dus 12 mm
line small: Ø 6 mm
line big: Ø 9 mm
half: Ø 9 mm

 

Akoya Parels: Japanse kweekparel

Parels groeien in oesters en worden eigenlijk nooit meer in het wild geoogst omdat ze maar in 1 op de 10.000 oesters aanwezig zijn. Door ze te kweken zijn ze betaalbaar geworden, ofschoon er ook veel kwaliteitsverschil tussen is.

Akoya parels zijn parels die in Japanse zoutwater oesters (de pinctada fucata) worden gekweekt door er een klein bolletje kalk in aan te brengen. Het bolletje irriteert waardoor de oester het met laagjes parelmoer zal inkapselen. Omdat bij Akoya parels een perfect rond bolletje kalk wordt ingebracht ontstaan er zo mooie ronde parels, waardoor ze gezien worden als de meest gewilde parels voor het maken van bijvoorbeeld een parelketting, waar alle parels gelijk van vorm moeten zijn.

Naast de mooie ronde vorm zijn ze ook populair vanwege de intense glans, die door en door is, van binnenuit (dat noemen ze luster). De lagen parelmoer bij de Akoya zijn namelijk dunner dan bij andere gekweekte parels waardoor de glans zo intens is. En, ook niet onbelangrijk, hoe vaker je ze draagt, des te mooier zullen ze glimmen: de parels nemen vocht uit de lucht en vet uit de huid op, iets dat noodzakelijk is voor het behoud van een parel.

Maar… parels kunnen slecht tegen chemische stoffen zoals in parfum, haarlak of chloorwater zit. Ook afwaswater is niet goed voor een parel. Doe de ring dan ook af als je daar mee bezig bent!

 

Merk / Designer
Small Factory Ring / Kaori Tazoe

Afmetingen
baroque: Ø 9 mm, lengte door puntje 12 mm; double: per parel Ø 6 mm, samen dus 12 mm; line small: Ø 6 mm; line big: Ø 9 mm; half: Ø 9 mm

Materiaal
Messing, Parel

© 2017 - 2024 Mud in May Amsterdam - woonaccessoires, meubels, cadeaus | sitemap | rss