Vorige Nr 29 van 41 Volgende

Basisring: Gold Narrow (3 mm) - Small Factory Ring

€ 57,50 (inclusief btw)

De Small Factory Ring van Kaori Tazoe

Toen we de Small Factory Ring van de Japanse designer Kaori Tazoe voor het eerst zagen duurde het even voor we het concept helemaal begrepen. We vonden het mooie en bijzondere ringen, niet te duur en van eerlijke materialen, maar de eindeloze mogelijkheden van haar ringen moesten nog tot ons doordringen.

Kaori Tazoe heeft met de Small Factory Ring namelijk een concept ontwikkeld waarmee je zelf je ideale ring kunt samenstellen, iedere dag opnieuw. De knopjes op de ring zijn te verwisselen doordat je ze vast en los kun schroeven. Het is hierdoor mogelijk eenvoudig zelf knopjes te vervangen wanneer je maar wilt: bijvoorbeeld een messing balletje voor overdag en de baroque parel voor 's avonds. Dat maakt deze ringen echt uniek!

 

 

KLIK VOOR EEN OVERZICHT VAN ALLE SMALL FACTORY RINGEN HIER

 

small factory ring


Het concept is samen met het metaal bewerkingsbedrijf Yazawa en enkele andere kleine metaalbedrijven uit de wijk Ota in Tokio ontwikkeld. Naast de ringen is er onlangs ook een oorbel ontwikkeld waar dezelfde ringknopjes op bevestigd kunnen worden: wij vinden het zo een werkelijk prachtig multifunctioneel concept worden.

 

 

Small Factory Ring: de basis ring

Voor het kiezen van een ring begin je met het kiezen van de basisring, namelijk het materiaal/kleur van de ring: messing, metaal of zwart. Vervolgens kies je de dikte van de ring: er zijn 2 verschillende breedtes van de ring (3 of 8 mm - narrow of wide).

 

Daarnaast is er nog te kiezen of je een ring wilt met 1 of 2 schroefdraadgaten voor de knopjes.

 

Kiezen van de juiste ringmaat

Vervolgens moet je uiteraard de juiste grootte van de ring kiezen, de diameter afhankelijk van je vinger. Omdat de Small Factory Ring in Japan wordt gemaakt hanteren ze Japanse maten: er zijn 9 verschillende groottes waar je uit kunt kiezen. Kijk hieronder op de tabel voor de maten. Om de omtrek van je vinger te meten kun je een (dun) touwtje gebruiken. Houdt er dan wel rekening mee dat de ring over je knokkel moet kunnen.

We kunnen het natuurlijk voor je in de winkel in Amsterdam meten of je kunt ook je bestaande ringen (diameter) opmeten om te kijken wat je maat is.

 

Let op: neem bij de brede ring (8 mm) een iets ruimere maat, dat is comfortabeler.

 

Huidige versie: basisring goud narrow

De narrow ring is 3 mm dik, en te krijgen met 1 of 2 gaten voor de ringknopjes. Daarnaast is de keuze voor de diameter van de ring natuurlijk erg belangrijk, zie tabel hierboven.

Merk / Designer
Small Factory Ring / Kaori Tazoe

Afmetingen
NARROW: hoogte 3 mm

Materiaal
Messing

© 2017 - 2023 Mud in May Amsterdam - woonaccessoires, meubels, cadeaus | sitemap | rss