-10%

Nr 3 van 15

Hanging Lamp n°3 - Muller Van Severen / Valerie Objects

Artikelnr.: V9015030
€ 890,00 € 801,00 (inclusief btw)

Hanging Lamp n°3 - Muller Van Severen / Valerie Objects

De lampen van het Belgische designersduo Muller Van Severen zijn zoals ze het zelf zeggen ‘alsof iemand met een set kleurpotloden in de lucht is gaan tekenen’. Sobere maar kleurrijke lijnen die eindigen in een perfect neutrale lampenkap met dito lampje. Een lijnenspel dat als elegante objecten je interieur doorkruizen.

De lampen hoef je niet per se met een plafondcontactpunt te verbinden: er is een reeks die je aan de muur bevestigt en die in een mooie boog boven je fauteuil of tafel uitkomt. Dat is ook exact waarom ze deze lampen destijds ontworpen: voor hun nieuwe (maar oude) huis waar geen stroompunt boven de tafel bleek bedachten ze een lamp die vanaf de vloer tot het plafond reikte, en aan de muur bevestigd kon worden.

Inmiddels zijn er muurlampen in 5 verschillende vormen ontwikkeld, maar ook 4 staande lampen (waaronder een fantastische dubbele lamp), en 5 hangende lampen (die wel verbonden worden aan een plafondcontactpunt).

 

KLIK VOOR EEN OVERZICHT VAN ALLE LAMPEN VAN MULLER VAN SEVEREN HIER

 

Huidige Variant: hanging lamp n°3

Er zijn 2 lampen in ronde boogvorm: de minder diepe (75 cm) hanging lamp n°2 en de diepere (137,5 cm) hanging lamp n°3. De lamp met de minder diepe boog is ook hoger: 180 cm, terwijl de lamp met de wijde boog 135 cm hoog is.

 

De Hanging Lamp n°3 is te krijgen in 3 kleuren: gelakt in het zwart, burgundy of ivory. Ze eindigen allemaal in een prachtig eenvoudig melkwit kapje.

Kom de lampen van Muller Van Severen bij ons bekijken in de winkel in Amsterdam, waar we er enkele hebben hangen. Niet allemaal, daarvoor zijn er teveel varianten, maar naast het zien van de lampen die we hebben hangen kun je natuurlijk ook natuurlijk ook alle stalen bekijken. Stalen aanvragen? Ook dat kan: bij betaling van een kleine borg kun je stalen van de kleuren bij ons aanvragen , die we je opsturen. We voegen een retourlabel toe zodat je ze gratis en gemakkelijk kan retourneren. Zo kun je, ook als je niet in de gelegenheid bent om in de winkel langs te komen, een zo goed mogelijke keuze maken.

 

Over Muller Van Severen

Met hun achtergrond als kunstenaar bevinden de ontwerpen van Fien Muller en Hannes van Severen zich op het raakvlak van kunst en product ontwerp. Muller Van Severen als samenwerking is in 2011 ontstaan en sindsdien heeft het duo voor o.a. het Vitra Museum en Centre Pompidou ontworpen.

Muller Van Severen ontwerpt vanuit het materiaal en heeft een eigen visie op kleurgebruik. Zelf zeggen ze hierover: “Onze objecten weerspiegelen onze diepe waardering voor de materialen die we gebruiken om ze te maken. Als het om kleur gaat, gebruiken we bij voorkeur integraal gekleurde materialen, waarbij de kleur doordringt tot in de kern van het object. Onze verven worden aangebracht in structuurlagen, waardoor de ontwerpen een natuurlijke uitstraling krijgen.”

 

 

Valerie Objects

Valerie Objects is een relatief jong Belgisch designlabel opgericht door Axel Van Den Bossche (Serax) en art director Veerle Wenes (eigenaar van de Valerie Traan Gallery in Antwerpen). Ze streven ernaar om zoals ze het zelf zeggen ‘dagelijks te gebruiken objecten een esthetische betekenis te geven’. Het label staat voor unieke maar toegankelijke creaties, ontworpen voor dagelijks gebruik.

Ze werken met designers als Maarten Baas, Koichi Futatsumata, Muller Van Severen en Chris Kabel en hebben zich na hun start als eerste gestort op het creëren van nieuwe besteksets ('the cutlery project'), waarbij het doel was om de vorm van klassiek zilverwerk te ontstijgen. Het speelse bestek met haar grillige lijnen en prachtige kartelrand van Maarten Baas - naar een snelle schets - is daar een goed voorbeeld van.

Inmiddels produceert Valerie Objects meer dan bestek alleen maar ook lampen, stoelen, behang, kleden en zelfs snijplanken. Objecten gemaakt door ontwerpers die opvallen door een duidelijke signatuur. Vaak zijn het ontwerpers die met eerlijke, duurzame materialen werken. Een goed voorbeeld hiervan zijn de alu stoelen van Muller van Severen - een samenwerking van de fotograaf Fien Muller en kunstenaar Hannes Van Severen - prachtige eenvoudige stoelen met mooie kleurcombinaties.

 

Merk / Designer
Valerie Objects / Muller Van Severen

gewicht
13

Afmetingen
137,5 cm breed, 135 hoog

Materiaal
Staal (kap van wit glas, messing fitting)

maximale wattage
incl. LED lamp 4 watt 350lm 2700 dimbaar, met zilveren kapje

Fitting
E27 (grote fitting)

Snoerlengte
500 cm, schakelaar na 50 cm

Spanning (Volt)
220 volt - IP20

© 2017 - 2024 Mud in May Amsterdam - woonaccessoires, meubels, cadeaus | sitemap | rss