Nr 16 van 41

Gold Wide + Pearl Baroque - Small Factory Ring

€ 162,00 (inclusief btw)

De Small Factory Ring van Kaori Tazoe

Toen we de Small Factory Ring van de Japanse designer Kaori Tazoe voor het eerst zagen duurde het even voor we het concept helemaal begrepen. We vonden het mooie en bijzondere ringen, niet te duur en van eerlijke materialen, maar de eindeloze mogelijkheden van haar ringen moesten nog tot ons doordringen.

Kaori Tazoe heeft met de Small Factory Ring namelijk een concept ontwikkeld waarmee je zelf je ideale ring kunt samenstellen, iedere dag opnieuw. De knopjes op de ring zijn te verwisselen doordat je ze vast en los kun schroeven. Het is hierdoor mogelijk eenvoudig zelf knopjes te vervangen wanneer je maar wilt: bijvoorbeeld een messing balletje voor overdag en de baroque parel voor 's avonds. Dat maakt deze ringen echt uniek!

 

 

KLIK VOOR EEN OVERZICHT VAN ALLE SMALL FACTORY RINGEN HIER

 

small factory ring


Het concept is samen met het metaal bewerkingsbedrijf Yazawa en enkele andere kleine metaalbedrijven uit de wijk Ota in Tokio ontwikkeld. Naast de ringen is er onlangs ook een oorbel ontwikkeld waar dezelfde ringknopjes op bevestigd kunnen worden: wij vinden het zo een werkelijk prachtig multifunctioneel concept worden.

 

 

Kiezen van de juiste ringmaat

Vervolgens moet je uiteraard de juiste grootte van de ring kiezen, de diameter afhankelijk van je vinger. Omdat de Small Factory Ring in Japan wordt gemaakt hanteren ze Japanse maten: er zijn 9 verschillende groottes waar je uit kunt kiezen. Kijk hieronder op de tabel voor de maten. Om de omtrek van je vinger te meten kun je een (dun) touwtje gebruiken. Houdt er dan wel rekening mee dat de ring over je knokkel moet kunnen.

We kunnen het natuurlijk voor je in de winkel in Amsterdam meten of je kunt ook je bestaande ringen (diameter) opmeten om te kijken wat je maat is.

 

Let op: neem bij de brede ring (8 mm) een iets ruimere maat, dat is comfortabeler.

 

Huidige versie: goud wide + pearl baroque

De wide ring is van messing, 8 mm dik, heeft 1 gat voor het ringknopje: de pearl baroque. De pearl baroque is een echte Akoya parel, heeft een diameter van 9 mm en een lengte van 12 mm. Kies zorgvuldig de diameter van de ring, zie tabel hierboven! Wil je extra knopjes? Je kunt ze ook los kopen, kijk op de overzichtspagina.

 

KLIK VOOR EEN OVERZICHT VAN ALLE SMALL FACTORY RINGEN HIER

 

Akoya Parels: Japanse kweekparel

Parels groeien in oesters en worden eigenlijk nooit meer in het wild geoogst omdat ze maar in 1 op de 10.000 oesters aanwezig zijn. Door ze te kweken zijn ze betaalbaar geworden, ofschoon er ook veel kwaliteitsverschil tussen is.

Akoya parels zijn parels die in Japanse zoutwater oesters (de pinctada fucata) worden gekweekt door er een klein bolletje kalk in aan te brengen. Het bolletje irriteert waardoor de oester het met laagjes parelmoer zal inkapselen. Omdat bij Akoya parels een perfect rond bolletje kalk wordt ingebracht ontstaan er zo mooie ronde parels, waardoor ze gezien worden als de meest gewilde parels voor het maken van bijvoorbeeld een parelketting, waar alle parels gelijk van vorm moeten zijn.

Naast de mooie ronde vorm zijn ze ook populair vanwege de intense glans, die door en door is, van binnenuit (dat noemen ze luster). De lagen parelmoer bij de Akoya zijn namelijk dunner dan bij andere gekweekte parels waardoor de glans zo intens is. En, ook niet onbelangrijk, hoe vaker je ze draagt, des te mooier zullen ze glimmen: de parels nemen vocht uit de lucht en vet uit de huid op, iets dat noodzakelijk is voor het behoud van een parel.

Maar… parels kunnen slecht tegen chemische stoffen zoals in parfum, haarlak of chloorwater zit. Ook afwaswater is niet goed voor een parel. Doe de ring dan ook af als je daar mee bezig bent!

Merk / Designer
Small Factory Ring / Kaori Tazoe

Afmetingen
WIDE: hoogte 8 mm; pearl baroque Ø 9 mm, lengte 12 mm

Materiaal
Messing, Parel

© 2017 - 2024 Mud in May Amsterdam - woonaccessoires, meubels, cadeaus | sitemap | rss