Nr 24 van 41

Black Wide + Flat Circle & Crown - Small Factory Ring

€ 108,10 (inclusief btw)

De Small Factory Ring van Kaori Tazoe

Toen we de Small Factory Ring van de Japanse designer Kaori Tazoe voor het eerst zagen duurde het even voor we het concept helemaal begrepen. We vonden het mooie en bijzondere ringen, niet te duur en van eerlijke materialen, maar de eindeloze mogelijkheden van haar ringen moesten nog tot ons doordringen.

Kaori Tazoe heeft met de Small Factory Ring namelijk een concept ontwikkeld waarmee je zelf je ideale ring kunt samenstellen, iedere dag opnieuw. De knopjes op de ring zijn te verwisselen doordat je ze vast en los kun schroeven. Het is hierdoor mogelijk eenvoudig zelf knopjes te vervangen wanneer je maar wilt: bijvoorbeeld een messing balletje voor overdag en de baroque parel voor 's avonds. Dat maakt deze ringen echt uniek!

 

 

KLIK VOOR EEN OVERZICHT VAN ALLE SMALL FACTORY RINGEN HIER

 

small factory ring


Het concept is samen met het metaal bewerkingsbedrijf Yazawa en enkele andere kleine metaalbedrijven uit de wijk Ota in Tokio ontwikkeld. Naast de ringen is er onlangs ook een oorbel ontwikkeld waar dezelfde ringknopjes op bevestigd kunnen worden: wij vinden het zo een werkelijk prachtig multifunctioneel concept worden.

 

 

Kiezen van de juiste ringmaat

Vervolgens moet je uiteraard de juiste grootte van de ring kiezen, de diameter afhankelijk van je vinger. Omdat de Small Factory Ring in Japan wordt gemaakt hanteren ze Japanse maten: er zijn 9 verschillende groottes waar je uit kunt kiezen. Kijk hieronder op de tabel voor de maten. Om de omtrek van je vinger te meten kun je een (dun) touwtje gebruiken. Houdt er dan wel rekening mee dat de ring over je knokkel moet kunnen.

We kunnen het natuurlijk voor je in de winkel in Amsterdam meten of je kunt ook je bestaande ringen (diameter) opmeten om te kijken wat je maat is.

 

Let op: neem bij de brede ring (8 mm) een iets ruimere maat, dat is comfortabeler.

 

Huidige versie: black wide + flat circle black & crown gold

De wide ring is van messing, 8 mm dik, heeft 2 gaten voor de ringknopjes: de flat circle black & crown gold. De Flat Circle is Ø 12 mm, H 4 mm, de Crown Ø 4 mm, ook H 4 mm. Kies zorgvuldig de diameter van de ring, zie tabel hierboven! Wil je extra knopjes? Je kunt ze ook los kopen, kijk op de overzichtspagina.

 

KLIK VOOR EEN OVERZICHT VAN ALLE SMALL FACTORY RINGEN HIER

Merk / Designer
Small Factory Ring / Kaori Tazoe

Afmetingen
WIDE: hoogte 8 mm; Flat Circle Ø 12 mm, H 4 mm; Crown Ø 4 mm, H 4 mm

Materiaal
Messing

© 2017 - 2024 Mud in May Amsterdam - woonaccessoires, meubels, cadeaus | sitemap | rss