Nr 8 van 106

Paper Cube Vloerlamp - Hay / Bertjan Pot

Artikelnr.: 5710441296362
€ 195,00 (inclusief btw)
Voorraad: 2 stuks. Voor 16 uur besteld, morgen in huis.

Paper Cube Vloerlamp - HAY / Bertjan Pot

De Paper Cube lampen van de Nederlandse designer Bertjan Pot voor HAY zijn als vloerlamp (grote variant) of als tafellamp te krijgen. Een prachtige, eenvoudige maar zeer elegante kubus lamp van Bertjan Pot, gemaakt van Japans papier dat niet kan scheuren, volgens een propcede van gerecyclede PET-flessen. De lampen hebben FSC-gecertificeerde beukenhouten poten en geven een zachte, sfeervolle gloed.

 

De maat: de kubus is 36 x 36 cm, de hoogte van de lamp is 72 cm.

 

Bertjan Pot

Ieder ontwerp van Bertjan Pot start met materiaal onderzoek. Wat daaruit voorkomt is doorgaans een product met een fascinatie voor techniek, structuur, kleuren en patronen. De meeste experimenten beginnen impulsief, vanuit een nieuwsgierigheid naar hoe iets werkt of er uit zou kunnen zien. Van daaruit begint hij samen met de producent aan een zoektocht naar mogelijkheden en grenzen.

"De beloning voor iedere uitdaging is een nieuwe."

Wij zijn groot fan van Bertjan Pot om zijn verrassende ontwerpen. We houden van de aangename lichtheid en onconventionele beeldentaal, gecombineerd met een groot vakmanschap. De lenigheid en grote variatie in de verschillende ontwerpen van zijn hand zijn indrukwekkend.

Bertjan Pot heeft vele prijzen gewonnen en werkte voor een lange lijst merken:

Arco, Cassina, Chi Ha Paura, Den Herder Production House (DHPH), Domestic, Drisag, Established & Sons, Febrik, Functionals, Gelderland, Golran, Goods, Hay, Lensvelt, Montis, Moooi, Moooi Carpets, Moustache, Museum Boijmans van Beuningen, Nike, Richard Lampert, Textielmuseum en Wrong for Hay.

 

Interview / overzicht werk Bertjan Pot

 

HAY

HAY is een Deens merk, opgericht in 2002. Doel was betaalbaar hedendaags design op de markt te brengen met een geavanceerde industrieel productie. Die ambitie is niet veranderd. Hay maakt duurzame kwaliteitsproducten met hoge toegevoegde waarde voor de gebruiker. Door de juiste inzet voor het ontwerp en de productie van meubels en accessoires streven ze ernaar om groots design toegankelijk te maken voor een breed publiek. HAY's visie is om eenvoudig, functioneel en esthetisch ontwerp te creëren, in samenwerking met de meest getalenteerde, nieuwsgierige en moedige ontwerpers ter wereld.

Merk / Designer
Bertjan Pot / HAY

Afmetingen
H74 x W36 x L36

Materiaal
ECOPET Paper Rubber

maximale wattage
16

Fitting
E27

Snoerlengte
250 cm

Spanning (Volt)
220

© 2017 - 2024 Mud in May Amsterdam - woonaccessoires, meubels, cadeaus | sitemap | rss