Nr 9 van 10

REX Tafel Rond - Ineke Hans / Circuform

€ 1.096,00 (inclusief btw)

REX, de eerste Nederlandse statiegeld stoel, nu ook tafel!

Eind 2021 lanceerde Circuform de eerste statiegeldstoel van Nederland: een heruitgave van de met vele prijzen overladen 380 Chair die Ineke Hans in 2010 voor Ahrend ontwierp. De stoel is geïnspireerd op de beroemde Revolt-stoel van Friso Kramer, gemaakt van gerecycled kunststof, stapelbaar en geschikt voor zowel binnen als buiten.

Eind 2023 volgde de REX TAFEL, die zowel rechthoekig als rond te krijgen is. De poten zijn van gerecycled aluminium en hebben identieke hoeken als de REX stoel, wat meteen duidelijk maakt dat ze familie zijn.

De Rex tafel heeft duurzame bladen van geperste oude stoffen (Really van Kvadrat) of second-life volkern bladen. Circuform geloofd in de kwaliteit van de Rex tafel en geeft daarom standaard 10 jaar fabrieksgarantie. Dat is meer dan gebruikelijk: de meeste fabrikanten geven 5 jaar garantie.

Wil je de tafel écht niet meer gebruiken of is deze beschadigd? Dan kun je deze inleveren bij één van hun inleverlocaties en ontvang je altijd € 50,00 retour, als een soort statiegeld. Zij maken er dan weer een nieuwe tafel of iets anders van.

 

Varianten REX Tafel

De REX tafel is rond te krijgen in een diameter van 80 cm of 110 cm.  Daarnaast rechthoekig in 80 cm breedte in de lengtes van 120, 140, 160 of 180 cm.

Het blad van de REX tafel is te krijgen in de kleuren cotton cream, cotton blue, cotton white of cotton charcoal, zie afbeelding hieronder.

De randen zijn te krijgen in eiken fineer, ABS-wit of gelakt in een RAL kleur. Ook het onderstel kun je met de rand van het blad laten spuiten in iedere RAL kleur. Dat maakt dat je de tafel kunt laten aansluiten bij de REX stoelen, bijvoorbeeld in het geel of grijs.

 

Wil je samples hiervan? Mail of bel even!

 

De variant die we hier tonen is de ronde REX tafel.

 

KLIK VOOR EEN OVERZICHT VAN ALLE REX VARIANTEN HIER.

 

Sinds de lancering is REX in maar liefs 4 museumcollecties opgenomen: Museum Boijmans van Beuningen (Rotterdam), Stedelijk Museum (Amsterdam), Die Neue Sammlung/The Design Museum (München) en het Vitra Design Museum (Wheil am Rhein). De

Rex in stedelijk, vitra, Boijmans van Beuningen

 

Oorspronkelijk ontwerp: de 380

Het doel was om een zeer comfortabele multifunctionele stoel van hedendaagse materialen te maken. De stoel bestaat uit twee spuitgegoten elementen: een zitting en een rugleuning. De rugleuning is flexibel en draagt hiermee bij aan het comfort. REX wordt geleverd met en zonder armleuningen en kan in beide varianten worden gestapeld. Als de stoelen op een rij staan, passen de armen heel mooi bij elkaar.

 

Ineke Hans over het ontwerp van de 380 / REX

 

Over Circuform

Circuform is een relatief jong Nederlands designmerk dat circulaire, recyclebare meubels produceert. De meubels zijn niet alleen gemaakt van gerecyclede materialen, zelf zijn ze ook her te gebruiken en daarom geven ze je voor iedere stoel die je na jaren gebruik weer inlevert statiegeld. Wij vinden het een prachtig concept, het past in de toekomstbestendige wereld van 'cradle to cradle': we zien hier al initiatieven in bij bijvoorbeeld kledingbranche (Mud Jeans, ook Nederlands!) maar zagen dit nog niet eerder in de meubelbranche.

Circuform streeft naar zoals ze het zelf zeggen 'een wereld waarin we het gebruik van kostbare nieuwe grondstoffen minimaliseren en hergebruik maximaliseren'. De productie heeft altijd een zo laag mogelijke ecologische impact: zo wordt de REX stoel gemaakt van gerecycled nylon van kantoorstoel onderdelen, visnetten en tapijt, maar ook ander industrieel afval.

Los van dit cradle to cradle concept zijn het prachtige designstoelen van gerenommeerde ontwerpers, zorgvuldig en elegant. De eerste stoelen die Circuform (her)produceerde was de 380 stoel van Ineke Hans, in deze heruitgave de REX genaamd.

 

Merk / Designer
Ineke Hans / Circuform

gewicht
20

Afmetingen
Diameter 80 cm of 110 cm, hoogte 75 cm

Materiaal
diverse gerecyclede producten

© 2017 - 2024 Mud in May Amsterdam - woonaccessoires, meubels, cadeaus | sitemap | rss