Nr 6 van 41

Weltanschauungsmodell II - Ottmar Horl

Artikelnr.: 0190001
€ 230,00 (inclusief btw)

De Weltanschauungsmodell II of Worldviewmodel II van de Duitse kunstenaar Ottmar Horl is onderdeel van een serie. Er zijn meerdere Weltanschauungs modellen waarin een man met een verrekijker de wereld aanschouwt, zowel zittend als staand, of zijn handen voor zijn ogen houdt, zoals bij model nr II. De Weltanschauungsmodell II is verkrijgbaar in wit, antraciet en zwart en is gemaakt van door en door gekleurd kunststof. Hij wordt geleverd zonder het blok waar hij in de afbeelding op zit.

De Weltanschauungs modellen van Ottmar Horl passen in een lange traditie van academici, filosofen en schriijvers. Kant, Rudolf Steiner, Friedrich Hebbel en Johann Wolfgang hebben zich allen met hetzelfde thema bezig gehouden. Wat zien deze mensfiguren, hoe verhouden ze zich tot de wereld die hen omringt? Met deze figuren maakte Ottmar Hörl verschillende installaties door de jaren heen.

Het beeld heeft een hoogte van 55 cm, een breedte van 30,5 cm en een diepte van 36 cm.

Deze beelden zijn zowel gesigneerd als ongesigneerd te koop. We verkopen altijd de orginele werken. Gesigneerd zijn ze duurder: zie foto hieronder voor een voorbeeld van een door Ottmar Horl gesigneerd gouden stokstaartje.

 

Op zoek naar meer beelden van Otmar Horl? Klik hier voor een overzicht van het werk dat wij van hem verkopen.

Mud in May is officiële dealer van Ottmar Horl, je kunt al zijn werken bij ons bestellen, gratis te bezorgen en indien op voorraad binnen 24 uur binnen Nederland en Belgie geleverd. Voor vragen neem contact op of kom langs in de winkel!

 

Ottmar Horl

is een Duitse conceptuele kunstenaar, beeldhouwer, installatie, actie, fotografie en objectartiest. Hij bereikte wereldwijde bekendheid dankzij zijn radicale, avant-garde kunstconcepten en grootschalige projecten met seriële sculpturen in openbare ruimtes, gebaseerd op zijn onderscheidende definitie van beeldhouwkunst als een organisatieprincipe. Hij wordt beschouwd als een "aanstootgevende en directe strateeg die campagne voert voor een nieuw type openbare kunst" en de meest succesvolle kunstenaar die multiples maakt, een kunstenaar die zijn visie op kunst voor iedereen implementeert en de democratisering van de beeldhouwkunst als geen ander tot nu toe promoot. Zijn belangrijke bijdragen op het gebied van beeldende kunst hebben hem verschillende onderscheidingen opgeleverd, waarvan de laatste, de CREO Innovation Award, werd toegekend door de Deutsche Gesellschaft für Kreativität e. V. en aan Hörl werd aangeboden op de Goethe Universiteit in Frankfurt am Main in 2015. Sinds 1999 is Hörl voorzitter van de Academie voor Beeldende Kunsten in Neurenberg en sinds 2005 president van de Academie. Bovendien is hij een van de oprichters van de groep Formalhaut. Ottmar Hörl woont en werkt in Wertheim, Frankfurt am Main en Neurenberg.

Merk / Designer
Ottmar Hörl

gewicht
2,7

Afmetingen
55 cm bij 30,5 cm bij 36 cm

Materiaal
Plastic

© 2017 - 2024 Mud in May Amsterdam - woonaccessoires, meubels, cadeaus | sitemap | rss