Nr 7 van 41

Dürer Haas - Ottmar Horl

Artikelnr.: 0190012
€ 60,00 (inclusief btw)

Over de Dürer Haas van Ottmar Horl

De 'Dürer-Hase' of 'Dürer Haas' is een kunststof beeld van de Duitse kunstenaar Ottmar Horl dat is geïnspireerd op het schilderij 'Feldhase' van de schilder Albrecht Dürer (Neurenberg, 1471).  Albrecht Dürer wordt gezien als één van de sleutelfiguren voor het ontstaan van de noordelijke renaissance, en het schilderij 'Feldhase' uit 1503 als één van Dürers beroemdste natuurstudies.

Ter gelegenheid van Dürers 500e geboortejaar realiseerde Ottmar Hörl de installatie "Das große Hasenstück" waar hij 7000 kunst skulpturen Dürer-hazen op de hoofdmarkt in Neurenberg plaatste.

De Dürer Haas van Ottmar Horl heeft dezelfde pose als op het schilderij, zelfs dezelfde oogopslag. Ze is verkrijgbaar in maar liefst twaalf verschillende kleuren: geelgroen, groen, geel, blauw, oranje, rood, roze, wit, zwart, goud, zilver en brons.

De haas is gemaakt van door en door gekleurd kunststof en is 26 cm hoog, 16 cm breed en 36 cm diep.

Deze beelden zijn zowel gesigneerd als ongesigneerd te koop. We verkopen altijd de orginele werken. Gesigneerd zijn ze duurder: zie foto hieronder voor een voorbeeld van een door Ottmar Horl gesigneerd gouden stokstaartje. Let op: de Gouden Haas is niet meer gesigneerd te krijgen, gesigneerd is een gelimiteerde oplage namelijk, van 250 en die grens is reeds bereikt!

 

Op zoek naar meer beelden van Otmar Horl? Klik hier voor een overzicht van het werk dat wij van hem verkopen.

Mud in May is officiële dealer van Ottmar Horl, je kunt al zijn werken bij ons bestellen, gratis te bezorgen en indien op voorraad binnen 24 uur binnen Nederland en Belgie geleverd. Voor vragen neem contact op of kom langs in de winkel!

 

Ottmar Horl

is een Duitse conceptuele kunstenaar, beeldhouwer, installatie, actie, fotografie en objectartiest. Hij bereikte wereldwijde bekendheid dankzij zijn radicale, avant-garde kunstconcepten en grootschalige projecten met seriële sculpturen in openbare ruimtes, gebaseerd op zijn onderscheidende definitie van beeldhouwkunst als een organisatieprincipe. Hij wordt beschouwd als een "aanstootgevende en directe strateeg die campagne voert voor een nieuw type openbare kunst" en de meest succesvolle kunstenaar die multiples maakt, een kunstenaar die zijn visie op kunst voor iedereen implementeert en de democratisering van de beeldhouwkunst als geen ander tot nu toe promoot. Zijn belangrijke bijdragen op het gebied van beeldende kunst hebben hem verschillende onderscheidingen opgeleverd, waarvan de laatste, de CREO Innovation Award, werd toegekend door de Deutsche Gesellschaft für Kreativität e. V. en aan Hörl werd aangeboden op de Goethe Universiteit in Frankfurt am Main in 2015. Sinds 1999 is Hörl voorzitter van de Academie voor Beeldende Kunsten in Neurenberg en sinds 2005 president van de Academie. Bovendien is hij een van de oprichters van de groep Formalhaut. Ottmar Hörl woont en werkt in Wertheim, Frankfurt am Main en Neurenberg.

Merk / Designer
Ottmar Hörl

gewicht
0,6

Afmetingen
26 cm hoog, 16 cm breed en 36 cm diep

Materiaal
door en door gekleurd kunststof

© 2017 - 2024 Mud in May Amsterdam - woonaccessoires, meubels, cadeaus | sitemap | rss