Vorige Nr 55 van 120 Volgende

Multidish Double - Hollands Delfts blauw van het Italiaanse Seletti

Artikelnr.: 8008215097800
€ 179,00 (inclusief btw)
Voorraad: 1 stuk. Op werkdag voor 16:00 besteld, zelfde dag verstuurd.

De Multidish Double

De ‘multidish double’ van designer Maxime Ansiau voor het Italiaanse designmerk Seletti is onderdeel van een serie: er is ook een driedubbel (Triple) en zelfs een vierdubbel (Quadruple) multidish door hem ontworpen, allen in klassieke delftsblauwe stijl, met typische maar als je goed kijkt gemoderniseerde oud-Hollandse taferelen. De decoratieve borden zijn van porselein (hard dolomiet) en prachtig afgewerkt.

De Double versie heeft een hoogte van 23 centimeter en een breedte van 51,5 centimeter en bevat de afbeelding van zich herhalende Hollandse molens in een waterlandschap. Het bord komt in een prachtige, stevige houten cadeauverpakking.

Hollands Delftsblauw

Waarom deze Hollandse afbeeldingen? De (Franse) ontwerper Maxime Ansiau woont en werkt in Nederland, Rotterdam om precies te zijn, en zegt gefascineerd te zijn door deze landschappen als ‘verschijnsel van structuur’, zoals stenen in een muur of gebladerte aan een boom. En zo zijn de borden voor Seletti ook ontworpen, als repetitieve afbeeldingen, zowel in vorm (de borden zelf herhalen zich) als inhoud (herhalende structuren). De horizontale borden benadrukken het wijde en platte van de Hollandse landschappen, de verticale borden benadrukken de traditionele Nederlandse architectuur.

Maxime Ansiau

Is een Franse beeldend kunstenaar, geboren in 1972 in Parijs, die woont en werkt in Rotterdam. Hij doet voor zijn werk uitgebreid materiaalonderzoek en probeert altijd een relatie tussen vorm en inhoud te maken. Hij geeft les op de kunstacademies in Utrecht, Maastricht, Eindhoven en Rotterdam en het Sandberg instituut in Amsterdam. Zie voor een overzicht van zijn werk en tentoonstellingen zijn website.

Vloer van Maxime Ansiau

 

Maxime Ansiau

Seletti

is een Italiaans designlabel dat is opgericht in 1964. Van het begin af aan streefde het een eindeloos productonderzoek na, waarbij innovatie en originaliteit centraal stonden. De collecties bevatten zowel kunst als iconen van het dagelijks leven, objecten die een boodschap van vorm overbrengen. Speels, verrassend en, heel Italiaans.

Merk / Designer
Seletti / Maxime Ansiau

gewicht
2,1

Afmetingen in verpakking
60 cm bij 40 cm bij 10 cm

Afmetingen
23 cm bij 51,5 cm

Materiaal
Porselein

© 2017 - 2023 Mud in May Amsterdam - woonaccessoires, meubels, cadeaus | sitemap | rss