Nr 2 van 4

Industry Collection Tuinstoel #2 - Seletti / Studio Job

Artikelnr.: 8008215186849
€ 323,00 (inclusief btw)
Artikel niet op voorraad:

de levertijd is 2 weken.

Industry Collection Tuinstoel

De Tuinstoel met armleuning van de Industry Collection van ontwerpduo Job Smeets en Nynke Tynagel (Studio Job) voor het Italiaanse designmerk Seletti is onderdeel van een prachtige tuinset: er zijn naast deze tuinstoel met armleuning ook tuinstoelen zonder armleuning, een grote ovale tuintafel en een kleinere ronde tuintafel van te krijgen. Allen hebben de herkenbare kitscherige vorm van een oude klassieke tuinset uit de vorige eeuw, maar zijn bij nader inzien opgebouwd uit moderne (industriële) symbolen zoals peace-tekens, gasmaskers maar ook bloemen en vlinders. Ook is de tuinset niet gemaakt van het gebruikelijk gietstaal uit die tijd maar van het lichte aluminium.

De Tuinstoel met armleuning van de Industry Collection heeft een breedte van 52 cm, een diepte van 55 cm, een hoogte van 94 cm en een zithoogte van 45 cm. Hij is verkrijgbaar in de kleuren zwart, wit en blauw.

Let op: koop je een set van meer dan 700 euro dan krijg je 10% korting op je aanschaf. Vul de code SET10 in de check-out in.

 

Oorsprong Seletti Industry Collection

Stefano Seletti, art director van Seletti, herinnert zich de oorsprong van het project nog goed: "Vele jaren geleden importeerden we traditionele buitensets in metaal, de typische vintage uitziende meubelstukken. Mijn droom was om ze opnieuw geïnterpreteerd te krijgen door Studio Job, omdat ik dacht dat hun ongewone en hoogst symbolische patronen perfect zouden zijn om de sets een eigentijdse toets te geven." 

Studio Job: "Het thema Industry is inderdaad een icoon in onze taal. Voor het edgy merk Seletti hebben we deze bekende maar hyper kitscherige tuinset opnieuw ontworpen met behulp van de iconografie van de industrie ... Waarom tuinieren? Nou, heb je ooit tuinmeubilair gezien? Dus hier is het! Met gasmaskers, vlinders en vele andere afbeeldingen uit de Studio Job-archieven."

Het resultaat van deze samenwerking is deze uiterst originele set tuinstoelen, ronde en ovale tuintafels van gegoten aluminium. Ze zijn bovendien dankzij het lichtgewicht materiaal (aluminium) en de eenvoudige montage ontworpen om het transport te vergemakkelijken.

 

Voorraad en levertijd

De levertijd voor onderdelen uit deze serie zijn doorgaans rond de 2 weken. Bel met de winkel om de exacte levertijd te weten te komen, die kan variëren (020 7372518)! Daarnaast leveren we natuurlijk gratis, en op afspraak.

 

Aanbiedingen en Acties voor de Seletti Industry Collection

Mud in May hanteert een eenvoudige regel: bij ons krijg je standaard het verschil in prijs terug wanneer het product elders goedkoper te vinden is, tot twee weken na je bestelling. Dus zie je een aanbod of actie tijdens of tot twee weken na de aanschaf van tuinstoelen of tuintafels uit de Seletti Industry Collection dan zal Mud in May die korting volgen en je het verschil terugbetalen of tijdens de koop niet in rekening brengen. Altijd, en met plezier. Dat geeft je als klant rust en voorkomt dat wij alle acties van concurrenten voortdurend moeten bijhouden. We hebben zelf ook vaak showroommodellen van de stoel in de aanbieding, klik voor een overzicht van onze showroommodellen hier.

Wil je op de hoogte blijven van onze eigen aanbiedingen en producten eerder kunnen bekijken en kopen? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief, waarin we regelmatig designers en hun werk bespreken en speciale aanbiedingen doen!

Mud in May is officiële dealer van Seletti, je kunt al hun producten bij ons bestellen, voor vragen neem contact op of kom langs in de winkel!

 

Over Studio Job

Kunstenaars en ontwerpduo Job Smeets en Nynke Tynagel richtten Studio Job in het jaar 2000 op. Ze werken in hun designs veel met symboliek en iconografie en zijn naar eigen zeggen vooral geïnteresseerd in de relatie tussen ‘mens en object’ en het verhaal dat de mens aan die objecten toekent. Daarnaast hebben ze sinds het begin van hun bestaan actief de grens tussen kunst en design doen vervagen: ze maakten naast productie voor de massa (design) tevens unica’s (kunst) die ook als zodanig werden tentoongesteld en verkocht. Inmiddels is dat landschap, mede door hen, behoorlijk verandert en is het vanzelfsprekender geworden dat disciplines worden genegeerd. De controverse in de begintijd was echter groot, met kritiek van beide kanten: de unica’s waren niet alleen slechte kunst maar ook nog eens slecht design want niet toegankelijk voor iedereen (want te duur).

Naast hun symboliek en iconografie, die breed is en zowel pop-iconisch als klassiek vorstelijk, valt het bijna extremistische perfectionisme op. Het team in de studio, variërend van traditionele ambachtslieden tot hedendaagse industriële professionals, van beeldhouwers, meubelmakers en schilders tot specialisten in gegoten brons, glas-in-lood, lasersnijden of 3D-printen, realiseren de Studio Job ontwerpen met extreme precisie.

De lijst van tentoonstellingen en prijzen is eindeloos en Studio Job is inmiddels wereldwijd erkent en beroemd, hun werk wordt als kunst door musea en verzamelaars aangekocht. Ga voor het zien van hun werk in lopende tentoonstellingen  / galeries naar hun website voor een overzicht.

Wij vinden hun werk soms ongelooflijk prachtig, soms wat flauw of kitsch, maar altijd indrukwekkend zorgvuldig. Dat Studio Job ook ontwerpt voor het sterk iconische Italiaanse merk Seletti komt niet als een verrassing en maakt dat het genoemde argument dat hun werk niet toegankelijk zou zijn voor de massa want te duur onzin is. De tuinset Industy Collection is een prachtig herdesign van een oude stijl in nieuwe iconen en absoluut betaalbaar.

 

Seletti

is een Italiaans designlabel dat is opgericht in 1964. Van het begin af aan streefde het een eindeloos productonderzoek na, waarbij innovatie en originaliteit centraal stonden. De collecties bevatten zowel kunst als iconen van het dagelijks leven, objecten die een boodschap van vorm overbrengen. Speels, verrassend en, heel Italiaans.

Merk / Designer
Seletti / Studio Job

Afmetingen
breedte 52 cm, diepte 55 cm, hoogte 94 cm, zithoogte 45 cm

Materiaal
aluminium

© 2017 - 2024 Mud in May Amsterdam - woonaccessoires, meubels, cadeaus | sitemap | rss