Nr 43 van 118

Pretty Happy Servies Maarten Baas - Cor Unum

Artikelnr.: 0850004
€ 89,00 (inclusief btw)
Voorraad: 3 stuks. Voor 16 uur besteld, morgen in huis.

Pretty Happy Servies van Maarten Baas voor Cor Unum

Het Pretty Happy Servies van Maarten Baas maakt van ieder ontbijt een vrolijk moment. Ofschoon je de mond ook om kan draaien...

Je kunt kiezen uit een rode, gele of blauwe variant. Het servies is gemaakt van handgemaakt porselein in het Nederlandse keramiekatelier Cor Unum in Den Bosch, waar we als we inkopen altijd onder de indruk zijn van de fijne sfeer en het vakmanschap.

Het Pretty Happy Servies is licht en mooi, en brengt een glimlach te weeg. Het is 27,5 cm breed en 20 cm hoog.

 

Maarten Baas

Maarten Baas (1978) is een Nederlandse ontwerper en wordt beschouwd als een van de meest invloedrijke Nederlandse ontwerpers van het begin van de 21e eeuw. Hij wordt vaak omschreven als een 'auteur-ontwerper', waarvan zijn werk zich uitstrekt over de grenzen tussen kunst en design. Zijn werk staat bekend als rebels, speels, intellectueel, theatraal en artistiek. Hij heeft een autonome positie verworven op het gebied van ontwerpen en zijn werk varieert van conceptuele ontwerpen, limited editions, productieontwerp, installaties, openbare ruimte, architectuur, interieurontwerp, theaterontwerp en performances.

Zijn werken bevinden zich in grote museale collecties, zoals het MoMa, Victoria & Albert Museum, Les Arts Decoratifs, het San Francisco Museum of Modern Art, Die Neue Sammlung, Stedelijk Museum en het Rijksmuseum. En in privécollecties van Brad Pitt, Kanye West, Ian Schrager en Adam Lindemann. Hij werkte voor exclusieve merken, zoals Louis Vuitton, Swarovski, Dior, Gramercy Park Hotel, Dom Ruinart en Berluti.

Vanaf 2005 heeft Baas samengewerkt met Bas den Herder als zijn productiepartner. De meeste van zijn ontwerpen zijn handgemaakt in de "DHPH" -studio in 's-Hertogenbosch, Nederland.

Een van zijn bekendste werken is de klok die hij maakte voor schiphol, waarin hij de wijzers aanpast naarmate de tijd verstrijkt. Maar ook zijn Clay serie vinden wij van een ongelooflijke schoonheid.

 

 

 

 

Cor Unum

Cor Unum Contemporary Ceramics, opgericht in 1953 als Cor Unum (‘een van hart’), is een keramiekatelier dat sinds de oprichting is gehuisvest in ‘s-Hertogenbosch. De mensen binnen het bedrijf delen één gemeenschappelijk ideaal: iedereen verdient een plaats, iedereen heeft een talent en iedereen kan er aan bijdragen de wereld iets mooier te maken. Het bedrijf heeft zijn wortels in de Sociale Werkvoorziening en biedt passend werk aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Medio jaren ’90 heeft de bedrijfsleiding van Cor Unum bewust gekozen voor de niche van exclusief design. Vanuit de gedachte dat Cor Unum beschikt over de ervaring en knowhow van het technisch proces, produceert Cor Unum keramiek van topkwaliteit gebaseerd op design van nationale en internationale bekende ontwerpers, architecten en beeldend kunstenaars.

Merk / Designer
Cor Unum / Maarten Baas

Afmetingen
breedte 27,5 cm, hoogte 20 cm

Materiaal
Porselein

© 2017 - 2024 Mud in May Amsterdam - woonaccessoires, meubels, cadeaus | sitemap | rss