Vorige Nr 12 van 47 Volgende

Paper Eden Muscari / Papieren kunstbloemen

Artikelnr.: 0410011
€ 77,00 (inclusief btw)
Voorraad: 2 stuks. Op werkdag voor 16:00 besteld, zelfde dag verstuurd.

Papieren kunstbloem 'Muscari'

Deze elegante handgemaakte papieren bloemen, de Muscari, van het designmerk Paper Eden / Edenworks van de Japanse designer Megumi Shinozaki zijn onderdeel van een beeldschone serie. Ze zijn gemaakt van Naoron Papier, een speciaal papiersoort uit Japan bestaande uit houtpulp en kunstvezels van gebruikte plastic flessen en textielresten. De techniek waarmee dit materiaal is gemaakt heet Washi Suki en is al eeuwen oud.

Het materiaal is waterbestendig en bestand tegen scheuren terwijl het nog wel papierig aanvoelt. Paper Eden serie komt voort uit een samenwerking van de Japanse papiermaker ONAO en Edenworks van de ontwerper Megumi Shinozaki. Hun merk heet Siwa. Wij verkopen van dit materiaal ook petten, pantoffels en pasjeshouders.

De bloemen uit de serie Paper Eden zijn ca 30 cm hoog.

 

Edenworks

Edenworks is door de Japanse designer Megumi Shinozaki in 2009 opgericht en is inmiddels in de wereld van de bloemsierkunst een begrip. Naast de serie Paper Eden - een reeks wilde bloemen van handgemaakt papier worden gemaakt - werkt Edenworks voor bloemisten om de winkelinrichting en etalagedecoratie te verzorgen.

Ze zien, zoals ze het zelf zeggen 'Onbeperkte mogelijkheden in elke bloem.'

 

SIWA

De Japanse papierproducent ONAO  - met een historie van meer dan 1000 jaar papierfabricatie -heeft in samenwerking met industrieel ontwerper Naoto Fukasawa de SIWA-serie gerealiseerd. Fukasawa ontdekte dat de speciale textuur van Naoron, een moeilijk te scheuren papier ontwikkeld door ONAO, bijzondere lijnen vertoonde wanneer hij het papier verfrommelde. Hij ontwierp een serie dagelijkse goederen waar dit mooi tot uitdrukking in komt. De naam SIWA is een omkering van de tekens in het woord “wasi”, een woord dat "kreukel" betekent in het Japans. Net als bij lederwaren zijn deze washi-producten liefdevol, individueel vervaardigd, volledig waterproof, sterk en licht en prachtig qua textuur.

Merk / Designer
Paper Eden / Edenworks

gewicht
0,3

Afmetingen
ca. 30 cm

Materiaal
Naoron Papier

© 2017 - 2021 Mud in May Amsterdam - woonaccessoires, meubels, cadeaus | sitemap | rss