• Quilton Sofa HAY - 2 zits bank 214 cm
  Quilton Sofa HAY - 2 zits bank 214 cm

  De Quilton Sofa HAY - 2 Zitsbank 214 cmDe gecapitonneerde Quilton Sofa van HAY is een zeer comfortabele modulaire bank ontworpen door het Engelse designduo (en echtpaar) Doshi Levien. De Sofa wordt door de ontwerpers omschreven…

  € 3.849,00
 • Quilton Sofa HAY - 3 zits bank 248 cm
  Quilton Sofa HAY - 3 zits bank 248 cm

  De Quilton Sofa HAY - 3 Zitsbank 248 cmDe gecapitonneerde Quilton Sofa van HAY is een zeer comfortabele modulaire bank ontworpen door het Engelse designduo (en echtpaar) Doshi Levien. De Sofa wordt door de ontwerpers omschreven…

  € 4.149,00
 • Quilton Sofa HAY - Comb 1 - 287 cm
  Quilton Sofa HAY - Comb 1 - 287 cm

  Quilton Sofa HAY - Comb 1 - 287 cmDe gecapitonneerde Quilton Sofa van HAY is een zeer comfortabele modulaire bank ontworpen door het Engelse designduo (en echtpaar) Doshi Levien. De Sofa wordt door de ontwerpers omschreven als een…

  € 4.700,00
 • Quilton Sofa HAY - Comb 4 - 353 cm
  Quilton Sofa HAY - Comb 4 - 353 cm

  Quilton Sofa HAY - Comb 4 - 353 cmDe gecapitonneerde Quilton Sofa van HAY is een zeer comfortabele modulaire bank ontworpen door het Engelse designduo (en echtpaar) Doshi Levien. De Sofa wordt door de ontwerpers omschreven als een…

  € 5.100,00
 • Quilton Sofa HAY - Comb 10 - 315,5 cm
  Quilton Sofa HAY - Comb 10 - 315,5 cm

  Quilton Sofa HAY - Comb 10 - 315,5 cmDe gecapitonneerde Quilton Sofa van HAY is een zeer comfortabele modulaire bank ontworpen door het Engelse designduo (en echtpaar) Doshi Levien. De Sofa wordt door de ontwerpers omschreven als…

  € 4.850,00
 • Quilton Sofa HAY - Comb 19 - 252,5 cm
  Quilton Sofa HAY - Comb 19 - 252,5 cm

  Quilton Sofa HAY - Comb 19 - 252,5 cmDe gecapitonneerde Quilton Sofa van HAY is een zeer comfortabele modulaire bank ontworpen door het Engelse designduo (en echtpaar) Doshi Levien. De Sofa wordt door de ontwerpers omschreven als…

  € 4.400,00
 • Quilton Sofa HAY - Comb 20 - 285,5 cm
  Quilton Sofa HAY - Comb 20 - 285,5 cm

  Quilton Sofa HAY - Comb 20 - 285,5 cmDe gecapitonneerde Quilton Sofa van HAY is een zeer comfortabele modulaire bank ontworpen door het Engelse designduo (en echtpaar) Doshi Levien. De Sofa wordt door de ontwerpers omschreven als…

  € 4.600,00
 • Quilton Sofa HAY - Comb 17 - 357,5 cm
  Quilton Sofa HAY - Comb 17 - 357,5 cm

  Quilton Sofa HAY - Comb 17 - 357,5 cmDe gecapitonneerde Quilton Sofa van HAY is een zeer comfortabele modulaire bank ontworpen door het Engelse designduo (en echtpaar) Doshi Levien. De Sofa wordt door de ontwerpers omschreven als…

  € 5.950,00
 • Quilton Sofa HAY - Comb 21 - 281 cm
  Quilton Sofa HAY - Comb 21 - 281 cm

  Quilton Sofa HAY - Comb 21 - 281 cmDe gecapitonneerde Quilton Sofa van HAY is een zeer comfortabele modulaire bank ontworpen door het Engelse designduo (en echtpaar) Doshi Levien. De Sofa wordt door de ontwerpers omschreven als…

  € 4.550,00
 • Quilton Sofa HAY - Comb 22 - 386 cm
  Quilton Sofa HAY - Comb 22 - 386 cm

  Quilton Sofa HAY - Comb 22 - 386 cmDe gecapitonneerde Quilton Sofa van HAY is een zeer comfortabele modulaire bank ontworpen door het Engelse designduo (en echtpaar) Doshi Levien. De Sofa wordt door de ontwerpers omschreven als…

  € 6.100,00
 • Quilton Sofa HAY - Comb 23 - 420 cm
  Quilton Sofa HAY - Comb 23 - 420 cm

  Quilton Sofa HAY - Comb 23 - 420 cmDe gecapitonneerde Quilton Sofa van HAY is een zeer comfortabele modulaire bank ontworpen door het Engelse designduo (en echtpaar) Doshi Levien. De Sofa wordt door de ontwerpers omschreven als…

  € 6.550,00

De Quilton Sofa van HAY

De gecapitonneerde Quilton Sofa van HAY is een zeer comfortabele modulaire bank ontworpen door het Engelse designduo (en echtpaar) Doshi Levien. De Sofa wordt door de ontwerpers omschreven als een ‘gecapitonneerd  landschapsbanksysteem’ omdat de bank in zoveel verschillende afmetingen te krijgen is. De bank ervaren we door het gecapitonneerde ontwerp niet alleen als mooi, maar ook als werkelijk zeer comfortabel.

De naam Quilton komt van ‘quilted’ wat gecapitonneerd of gewatteerd betekent.

 

Quilton Sofa HAY 3 zitter 248 cm

Door de ruime maten van de rug- en armleuningen, de hoogte en diepte van het zitvlak voelt het als een monumentale bank, een instant moderne klassieker (de bank is geïntroduceerd in 2021) met een knipoog naar de oude chesterfield stijl.

Net als bij alle meubels van HAY is de Quilton Sofa te bekleden met een enorm aantal verschillende stoffen van onder andere het Deense Kvadrat, die allen weer een hele kleurwaaier hebben waaruit gekozen kan worden. Semi-maatwerk dus, ontworpen door een van onze favoriete ontwerpduo's, die ook verantwoordelijk is voor de geweldige Uchiwa fauteuil, ook van HAY.

 

Afmetingen Quilton Sofa

De Quilton heeft een zitvlak met een diepte van 77 cm en een zithoogte van 41 cm. De totale diepte van de bank is 109 cm. De hoogte met rugleuning is 72 cm.

De standaard uitvoering, bestaande uit 1 geheel stuk, is een 3 zitter van 248 cm, zie afbeelding hierboven, maar de Quilton is in extreem veel andere afmetingen samen te stellen omdat er een flink aantal modules te combineren zijn. Wij vinden de combinatie van de chaise longue en het open einddeel echt prachtig uitpakken, ook door de ruime maten van de delen, zie afbeelding hieronder.

 

Quiton Sofa Hay comb 21 leer zwart

Combinatie 21: chaise longue met open einddeel in zwart leren uitvoering

 

De te combineren modules

Er is een chaise longue deel van 143 cm diep, een deel met een open einde van 172 cm breed, twee tussenstukken (105 of 139 cm breed) en er zijn twee hoekstukken (143,5 of 176,5 cm breed) waardoor je de bank zo lang en speels kunt maken als je zelf wilt. Daarnaast is er een ottoman (105 x 105 cm).

Maar let op: omdat er geen door te koppelen hoekdelen zijn is er geen grote hoekbank samen te stellen. Door het chaise longue deel te kiezen is er weliswaar een hoekachtige opstelling mogelijk, maar een volledige hoekbank zoals je die bijvoorbeeld met de Mags Soft Sofa van HAY kunt samenstellen is bij de Quilton dus niet mogelijk.

Om het overzichtelijk te houden heeft HAY een aantal standaard varianten benoemd, maar om eerlijk te zijn dat er wel erg veel, het zijn maar liefs 24 ‘standaard’ opstellingen. Voor alle duidelijkheid geven we eerst een overzicht van de losse - te combineren - modules, daarna de standaard opstellingen en hun maten, maar je kunt dus eigenlijk alles wel samenstellen. Doe dat vooral en vraag ons naar de prijs, dan kijken we wat het wordt.

 

Overzicht modules Quilton Sofa HAY

Met deze modules die je kunt combineren kun je 3 zitsbanken of 4 zits banken maken, met een open lounge einde, een chaise longue deel of met de meer reguliere gesloten hoek.

 

Quilton reguliere rechte opstelling

Zoals aangegeven kan de Quilton van HAY maar liefs in 24 standaard opstellingen worden verkrijgen. De 'reguliere' rechte bank zonder chaise longue of open eind-deel, zetten we hieronder achter elkaar. We beperken ons tot opstellingen die uit 3 delen bestaan: uiteraard kun je, door meerdere tussenstukken toe te voegen een eindeloos lange bank maken, maar het leek ons handig als je in een overzicht kunt zien hoe de standaard maten van een rechte bank verlopen.

Het eerste, vaste deel, is de 3 zitsbank van ongeveer 2,5 m (248 cm). Daarna kun je door de hoekdelen en het tussendeel te varieren een sofa met de volgende maten creeren: 287 cm, 353 cm, 392 cm, 426 cm, 458 cm of 492 cm. Zie afbeelding hieronder. Daarin kun je ook goed zien wat de verhoudingen van de gebruikte delen zijn.

 

Quilton Sofa maten rechte opstelling

 

Quiton met open einde, beide zijden

De volgende 3 combinaties zijn de combinaties van de delen met het open einde deel aan beide zijden. Dit deel maakt de bank speelser.

Het begint met een bank van 344 cm, dan kun je, door het kleine tussenstuk toe te voegen een bank creeren van ong. 4,5 m (449 cm) en door het bredere tussenstuk te gebruiken maar liefs 483 cm.

 

Quilton Sofa open einde beide zijden

 

Quiton met open einde & hoekdeel

De opstellingen hieronder zijn allemaal te spiegelen uiteraard, het gaat hier om de logische maten die je met de combinatie van een open deel en een hoekdeel kunt maken. In volgorde is dat: 315,5 cm, 348,5 cm, 420,5 cm, 453,5 cm, 454,5 cm of 487,5 cm.

 

Quilton Sofa open einddeel plus hoekdeel

 

Quiton open einde met chaise longue

Dit vinden wij de meest speelse en hierdoor een van de mooiste opstellingen van de Quilton sofa: de combinatie van een chaise longue en een open einde. Omdat de afmetingen van de Quilton Sofa zo ruim zijn geeft dit een indrukwekkend resultaat: de chaise longue is maar liefs 143 cm diep; ook het open einde deel is behoorlijk breed waardoor de kleinste combinatie toch al uitkomt op 281 cm. Vergelijk dat met de Mags Soft van HAY: daarin heeft dezelfde opstelling een diepte van 135 cm en een breedte van 256 cm.

De opstellingen zijn allemaal te spiegelen uiteraard, het gaat hier weer om de logische maten. In volgorde is dat: 281 cm, 386 cm of 420 cm.

 

Quilton sofa open einde met chaise longue

 

Quiton hoekdeel met chaise longue

Ook een mooie opstelling is de combinatie van een chaise longue en een hoekdeel. Ook hiervoor geldt weer dat ze uiteraard gespiegeld te krijgen zijn. De volgende afmetingen zijn te maken: 252 cm, 285,5 cm, 357,5 cm of 391,5 cm. De diepte is iedere keer hetzelfde, namelijk 143 cm (de diepte van de chaise longue).

 

Quilton sofa hoekdeel en chaise longue

 

Stoffering

De stoffen waarmee de Quilton kan worden bekleed zijn of van HAY zelf, van het Deense merk Kvadrat, het Amerikaanse Maharam, het Italiaanse Romo en de leren bekleding van het Deense merk Camo. Ze hebben onderstaande namen en zijn onder te verdelen in zes prijsklassen:

1. Linara, Mode, Remix, Lint, Swarm, Atlas, Metaphor en Random Fade
2. Olavi, Flamiber, Linen Grid, Melange Nap, Fairway, Steelcut en Steelcut Trio
3. Re-Wool, DOT 1682, Beck, Ruskin, Divina, Divina Melange, Divina MD, Roden en Fiord
4. Hallingdal, Lila, Canvas, Raas en Bolgheri
5. Sierra (leer) en Balder
6. Nevada (leer), Coda, California (leer), Sense (leer) en Vidar

Deze stoffen hebben allen weer verschillende kleuren die worden aangegeven met een kleurnummer. De keuzemogelijkheden zijn dus enorm. Dat is waarom een bezoek aan onze winkel in Amsterdam om de stofstalen te bekijken beslist is aan te raden. Je kunt de stofstalen ook altijd even (buiten openingstijden) lenen om te toetsen hoe de bank in je huis zou staan. 

Om ook online een zo goed mogelijk beeld te geven van de stoffen hebben we de kleurwaaiers ervan gelinkt: klik op de namen van de stoffen om ze te bekijken. Je komt, indien mogelijk, op de site van Kvadrat of een van de andere fabrikanten uit op high resolutie detailfoto's van de juiste stof.

Let op: van vrijwel alle stoffen zijn alle kleuren te gebruiken op de Quilton, maar bij de nieuwere stoffen zoals de Linara en Ruskin geldt dat niet. Wil je weten welke kleurnummers te gebruiken zijn van deze stoffen? Mail ons dan even.

Heb je enkele stoffen geselecteerd die je mooi vindt dan kun je hiervan weer (bij betaling van een kleine borg) stalen / samples bij ons aanvragen die we je opsturen. We hebben niet alle kleuren op voorraad dus meestal kost het een kleine week om ze naar je op te sturen. We voegen een retourlabel toe zodat je ze gratis en gemakkelijk kan retourneren. Zo kun je, ook als je niet in de gelegenheid bent om in de winkel langs te komen, een zo goed mogelijke keuze maken. Maar let op: de bank wordt speciaal voor jou gemaakt en is dus niet retourneerbaar! Maak dus een zorgvuldige keuze.

Voordat wij de order in gang zetten zullen we echter altijd contact met je opnemen om de stoffering en kleurnummers samen met je te controleren. Bovendien willen wij hier heel duidelijk aangeven dat een stof online en in het echt bekijken iets heel anders is: gebruik de high-res foto's van de stoffen vooral voor een indicatie maar doe nooit een bestelling wanneer je de stoffen nog nooit in het echt hebt gezien.

 

Voorraad en levertijd

Mud in May heeft een Quilton in onze winkel in Amsterdam staan. Wij raden aan om langs te komen om de bank en stalen van de stoffering te bekijken. Je kunt de stalen ook altijd (buiten openingstijden) even lenen om te toetsen hoe hij in je huis zou staan.

De levertijd voor deze bank is doorgaans rond de 7 weken. Bel met de winkel om de exacte levertijd te weten te komen, die kan variëren (020 7372518)!

 

Over de designers: Doshi en Levien

Het duo Doshi Levien vormt een ontwerpstudio in Londen, opgericht in 2000 door Nipa Doshi (1971) en Jonathan Levien (1972). Doshi groeide op in India en studeerde aan het National Institute of Design, terwijl Jonathan, die uit Schotland komt, een meubelmaker opleiding heeft gedaan vervolgd door industrieel ontwerp.

Ze ontmoetten elkaar tijdens hun studie aan het Royal College of Art. Ze hebben een sterke reputatie opgebouwd mbt realisatie van technisch geavanceerde ontwerpen die toch traditioneel ogen. In 2008 werden ze bekroond met de prestigieuze Future Legends of Design van het Cooper Hewitt National Museum of Design in New York.

Doshi houdt zich in de eerste plaats bezig met de esthetische kant en het materiaal, terwijl Levien meer gericht is op industriële precisie en techniek. De gelaagdheid van onderzoek tijdens hun ontwerpproces - schilderen, beeldhouwen, kleuren maken - resulteren in werk dat zich onderscheidt door helderheid van ideeën maar vooral grote aandacht voor details.

Ze werken o.a. voor B & B Italia, HAY, Moroso, Kvadrat, Kettal, Cappellini, Sevres, Galerie Kreo, internationale musea en culturele instellingen.

Klik voor de website van Doshi en Levien hier.

 

Over HAY

HAY is een Deens designmerk, opgericht in 2002. Doel was betaalbaar hedendaags design op de markt te brengen met een geavanceerde industrieel poductie. Die ambitie is niet veranderd. Hay maakt duurzame kwaliteitsproducten met hoge toegevoegde waarde voor de gebruiker. Door de juiste inzet voor het ontwerp en de productie van meubels en accessoires streven ze ernaar om groots design toegankelijk te maken voor een breed publiek. HAY's visie is om eenvoudig, functioneel en esthetisch ontwerp te creëren, in samenwerking met de meest getalenteerde, nieuwsgierige en moedige ontwerpers ter wereld.

© 2017 - 2024 Mud in May Amsterdam - woonaccessoires, meubels, cadeaus | sitemap | rss