• -40%

    Japanse Handtas / Briefcase Wide - Siwa
    Japanse Handtas / Briefcase Wide - Siwa

    Japanse Papieren Handtas / Briefcase wide - SIWADeze prachtige Japanse handtas is gemaakt van Naoron, een speciaal papiersoort gemaakt van houtpulp en kunstvezels van textielresten. De techniek waarmee dit materiaal is gemaakt…

    € 99,00 € 59,00

Over SIWA

Bij het Japanse merk SIWA draait alles om het wonderlijke materiaal waarmee ze hun tassen en andere producten maken: Naoron, een speciaal papiersoort gemaakt van houtpulp en kunstvezels van textielresten. Het is verrassend sterk, waterproof (de tassen kunnen gewoon in de regen gebruikt worden) maar het blijft papierachtig met een mooie lichte kreuk en is bovendien extreem licht.

De techniek om dit papier te maken heet Washi Suki en is al eeuwen oud. Washi Suki papier werd traditioneel gebruikt voor belangrijke religieuze documenten en later ook voor allerlei andere producten zoals de ramen in de Japanse schuifdeuren of cadeaupapier. Het is handgemaakt papier met een extra lange vezel, waardoor het zoveel sterker is dan papier zoals wij dat kennen in het Westen.

 

Naam

De naam SIWA komt van het woord ‘Shiwa’, dat rimpel betekent in het Japans en een woordspeling is op Washi. SIWA is een samenwerking tussen de Japanse ontwerper Naoto Fukasawa en de meer dan duizend jaar oude papierproducent Onao uit Ichikawamisato, die door textiel toe te voegen aan de Washi Suki techniek het papier nog sterker en extra watervast wist te maken.

SIWA produceert naast verschillende tassen ook pantoffels, petten en zelfs pasjeshouders. Het zijn dagelijkse goederen die niet zozeer opvallen door hun uitgesproken design - vaak eenvoudige, klassieke ontwerpen - maar die door het materiaal waarmee ze gemaakt wonderlijk stoer maar tegelijkertijd zeer elegant zijn. De producten worden bovendien gezien als een vegan leather alternative, door de leerachtige eigenschappen van het materiaal.

Voor de fijnproever.

 

Een uitleg over Washi Suki, de techniek om papier waterbestendig en sterk te krijgen

© 2017 - 2024 Mud in May Amsterdam - woonaccessoires, meubels, cadeaus | sitemap | rss