-40%

Nr 1 van 1

Japanse Handtas / Briefcase Wide - Siwa

Artikelnr.: 4905161801847
€ 99,00 € 59,00 (inclusief btw)

Japanse Papieren Handtas / Briefcase wide - SIWA

Deze prachtige Japanse handtas is gemaakt van Naoron, een speciaal papiersoort gemaakt van houtpulp en kunstvezels van textielresten. De techniek waarmee dit materiaal is gemaakt heet Washi Suki en is al eeuwen oud. De toevoeging van de recyclebare kunststofvezel polyolefinen geeft het materiaal een zachte en flexibele structuur, maakt het duurzaam, waterbestendig en verrassend sterk. Soft Naoron stoot geen schadelijke stoffen uit bij verbranding.

Deze tas is geschikt voor allerlei doeleinden, het heeft een degelijke rits en weliswaar licht gewicht, maar heeft een draagkracht tot maar liefs 5 kilo. De tas is verkrijgbaar in 4 verschillende kleuren.

Maten: hoogte 15, breedte 28 cm, diepte 11,5 cm  en weegt niet meer dan 100 gram

Door de lichte kreukel weer een zeer herkenbaar SIWA product, ze maken ook pantoffels, andere tassen en zelfs pasjeshouders van dit materiaal. Het materiaal is bovendien weerbestendig en bestand tegen scheuren terwijl het nog wel papierig aanvoelt.

Hij is onderdeel van een serie producten van de Japanse papiermaker ONAO en de ontwerper Naoto Fukasawa. Klik voor een overzicht van hun producten hier.

 

Behandeling

  • Niet wassen.
  • Reinig met een goed uitgewrongen, vochtige doek.
  • Niet strijken.
  • Zorg ervoor dat het niet in contact komt met hete items.
  • Kleuren kunnen veranderen in het geval het (langere tijd) in contact komt met natte items.

 

SIWA

De Japanse papierproducent ONAO  - met een historie van meer dan 1000 jaar papierfabricatie -heeft in samenwerking met industrieel ontwerper Naoto Fukasawa de SIWA-serie gerealiseerd. Fukasawa ontdekte dat de speciale textuur van Naoron, een moeilijk te scheuren papier ontwikkeld door ONAO, bijzondere lijnen vertoonde wanneer hij het papier verfrommelde. Hij ontwierp een serie dagelijkse goederen waar dit mooi tot uitdrukking in komt. De naam SIWA is een omkering van de tekens in het woord “wasi”, een woord dat "kreukel" betekent in het Japans. Net als bij lederwaren zijn deze washi-producten liefdevol, individueel vervaardigd, volledig waterproof, sterk en licht en prachtig qua textuur.

 

Merk / Designer
Naoto Fukasawa / Siwa

gewicht
0,1

Afmetingen
H 15 cm, B 28 cm, D 11,5 cm

Materiaal
Naoron, een speciaal papiersoort bestaande uit een mix van houtpulp en kunststofvezels

© 2017 - 2024 Mud in May Amsterdam - woonaccessoires, meubels, cadeaus | sitemap | rss