Nr 18 van 23

Eettafel bank 150 / 200 cm 'Triangle leg' - HAY

Artikelnr.: 5710441258377
€ 1.549,00 (inclusief btw)

Over de HAY Triangle Leg Eettafel bank

De massief eikenhouten eettafel bank 'Triangle Leg' van de Simon Jones designstudio uit Londen voor het Deense designmerk HAY is een ranke eikenhouten bankje dat exact in dezelfde vorm is ontworpen als de Triangle Leg Eettafel Ovaal, met poten in dezelfde kenmerkende schuine stand.

De Triangle Leg eettafelbank van deze serie is te krijgen in twee maten: 150 cm lang of 200 cm lang, beiden 40 cm breed en 46 cm hoog. Zowel het blad als de poten zijn gemaakt van massief eikenhout, onderaan de poten zitten stelschroeven die de tafel recht kunnen doen staan.

 

Afwerking: lakken, in de olie of gezeept

Voor de afwerking van het eikenhout kan gekozen worden uit lak, gezeept of in de olie. Alle drie de keuzes hebben voor en nadelen.

Lak beschermt het beste tegen krassen maar moet, afhankelijk van het gebruik, om de zoveel jaar opgeschuurd en opnieuw uitgevoerd worden. Daarnaast zijn de lakken van tegenwoordig zeer sterk en slijtvast, maar geven het hout ook een iets minder natuurlijke uitstraling. Het voordeel is echter dat de houten bank minder wekelijks onderhoud vergt en 'hufterproof' is.

In de olie of zepen zorgt voor een meer natuurlijke uitstraling maar vergt relatief veel (wekelijks) onderhoud als je het mooi wilt houden.

Zeker bij de keuze voor zepen moet je er rekening mee houden dat je iedere 3 weken de tafel opnieuw zal moeten inzepen / reinigen. Dat is geen supergrote klus, maar wel een die regelmatig terugkomt.

Olie is qua onderhoud minder intensief dan zepen: afhankelijk van het gebruik zal de eikenhouten bank eens in de 3 maanden opnieuw in de olie gezet moeten worden. Dat is dan wel weer een wat intensiever klusje dan het inzepen van de bank. Tussendoor kun je de bank gewoon schoon houden met een vochtige doek. 

De olie versterkt de structuur en kleur van het hout en zorgt voor een sterk en slijtvast oppervlak. Het hout blijft zo ademen en is hierdoor veerkrachtig en duurzaam en behoudt zijn natuurlijke eigenschappen.

Zo heeft alles zijn voor en nadelen. Wij zelf vinden de lak die HAY voor haar productie gebruikt nauwelijks storen, het is een matte, niet al te aanwezige lak, maar maak je eigen keuze zorgvuldig. 

 

Levertijd

De levertijd voor deze tafel is doorgaans rond de 3 weken. Bel met de winkel om de exacte levertijd te weten te komen, die kan variëren (020 7372518)!

 

Aanbiedingen en Acties voor de Triangle Leg Tafel

Mud in May hanteert een eenvoudige regel: bij ons krijg je standaard het verschil in prijs terug waneer het product elders goedkoper te vinden is, tot twee weken na je bestelling. Dus zie je een aanbod of actie tijdens of tot twee weken na de aanschaf van de Triangle Leg dan zal Mud in May die korting volgen en je het verschil terugbetalen of tijdens de koop niet in rekening brengen. Altijd, en met plezier. Dat geeft je als klant rust en voorkomt dat wij alle acties van concurrenten voortdurend moeten bijhouden.

Wil je op de hoogte blijven van onze eigen aanbiedingen en producten eerder kunnen bekijken en kopen? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief, waarin we regelmatig designers en hun werk bespreken en speciale aanbiedingen doen!

Mud in May is officiële dealer van HAY, je kunt al hun producten bij ons bestellen, voor vragen neem contact op of kom langs in de winkel!

 

HAY

HAY is een Deens designmerk, opgericht in 2002. Doel was betaalbaar hedendaags design op de markt te brengen met een geavanceerde industrieel poductie. Die ambitie is niet veranderd. HAY maakt duurzame kwaliteitsproducten met hoge toegevoegde waarde voor de gebruiker. Door de juiste inzet voor het ontwerp en de productie van meubels en accessoires streven ze ernaar om groots design toegankelijk te maken voor een breed publiek. HAY's visie is om eenvoudig, functioneel en esthetisch ontwerp te creëren, in samenwerking met de meest getalenteerde, nieuwsgierige en moedige ontwerpers ter wereld.

Merk / Designer
HAY / Simon Jones Studio

Afmetingen
150 of 200 cm, breedte 40 cm, hoogte 46 cm

Materiaal
Massief Eikenhout

© 2017 - 2024 Mud in May Amsterdam - woonaccessoires, meubels, cadeaus | sitemap | rss