Vorige Nr 7 van 15 Volgende

Beddensprei 'Malabar' N°1 Cameo Pink - Roos Soetekouw

€ 895,00 (inclusief btw)
Artikel niet op voorraad:

de levertijd is 6 weken.

Over de beddensprei uit de reeks 'Malabar'

De kwalitatief hoogwaardige dekbedovertrekken van de Nederlandse designer Roos Soetekouw worden milieuvriendelijk geproduceerd in het TextielLab in Tilburg en zijn absoluut beeldschoon. Werkelijk prachtige detaillering!

De Malabar collectie is ontstaan in 2017 en een ode aan de Malabar vlinder, een prachtig ranke zwart-wit vlinder die in de boomtoppen van de bossen in India leeft en zeer zeldzaam is. De cocon van deze vlinder is goudkleurig, de rups dik en rond maar de vlinder zelf zoals gezegd juist weer rank en elegant. Ze staat voor luxe, glamour en uitbundigheid.

 

De stijl van de ontwerpen waarin Roos Soetekouw de Malabar heeft verwerkt is gebaseerd op de Art deco stijl uit de jaren ’20 waarin glamour en luxe maar ook de ode aan de natuur centraal stond.

Haar design combineert handgetekende vormen met grafische patronen en bevat goud, zwart, koninklijke blauwtinten en roze om het werk een weelderige gevoel te geven, dit in combinatie met warme, zachte zandtonen.

Wij vinden het van een magische schoonheid. Er zijn van deze collectie naast beddensprei ook plaids en kussens van te krijgen.

Het beddensprei uit de Malabar collectie is 160 cm bij 160 cm.

 

Roos Soetekouw

is een Nederlandse textielontwerpster gevestigd in Amsterdam. Ze studeerde textielontwerp aan het Amsterdam Fashion Institute. Na haar afstuderen was zij een van de ontwerpers die werd geselecteerd voor het ontwerpen van kamers voor Hotel The Exchange, onderdeel van Lloyd Hotels. De kamers in dit hotel zijn niet ingericht, maar gekleed, zoals modellen.

Haar werk kenmerkt zich door een uitgesproken visueel verhaal en zorgvuldige detaillering. Ze worden geproduceerd in hoogwaardige, duurzame materialen. De stoffen worden ontwikkeld en geproduceerd in het TextielLab in Tilburg. Er is een groeiende vraag naar haar dromerige maar gedurfde stijl en gevoel voor tactiele combinaties. In 2014 noemde Elle Decorations en Lidewij Edelkoort haar als iemand om te volgen.

"Tegenwoordig wordt textiel gezien als heel voor de hand liggend. Iets dat u alleen maar nodig heeft om uw ontwerp te kunnen maken. Productieprocessen moeten zo goedkoop mogelijk zijn en hebben een negatief effect op het milieu en de productie omstandigheden. Voor mij is het andersom. Ik begin met de basis: draden en vezels die van textiel maken wat het eigenlijk is.”

Soetekouw mengt verschillende ambachten met moderne technieken waarbij de aard van textiel behouden blijft. De ontwerpen realiseert ze door te tekenen, schilderen, op de computer te bewerken en verschillende materialen met de hand te combineren.

Merk / Designer
Roos Soetekouw

Afmetingen
160 x 160

Materiaal
83% katoen (waarvan 11% gemerceriseerd) en 17% linnen

© 2017 - 2022 Mud in May Amsterdam - woonaccessoires, meubels, cadeaus | sitemap | rss