Nr 3 van 3

Hanglamp Eiffel - Frama

Artikelnr.: 5712828322107
€ 800,00 (inclusief btw)
Artikel niet op voorraad:

de levertijd is 1 week.

Over de Eiffel lamp

De Dimbare Eiffel lamp van designduo Krøyer-Sætter-Lassen voor het Deense merk Frama is een eenvoudige lamp met een industriële uitstraling. De Eiffel is te krijgen als hanglamp (lengte 1 meter) of als muurlamp (lengte 1 meter of 50 centimeter) en is gemaakt van ingevet staal, in combinatie met geblazen opaalglas dat het licht mooi diffuus verspreidt. Het licht wordt daarnaast door het staal (dat glimt) ook nog weer eens verspreidt.

Een mooie, eenvoudige lamp met een prachtige industriële uitstraling, zorgvuldig gemaakt. Ze bevat een koperen dimmer, een mooi detail aan het einde van de lamp.

Maat Eiffel Hanglamp: lengte 102,2 cm, breedte 20 cm, diepte 4,5 cm
Maat Eiffel Muurlamp groot: lengte 100 cm, breedte 13,1 cm, diepte 7 cm
Maat Eiffel Muurlamp klein: lengte 50 cm, breedte 13,1 cm, diepte 7 cm

Inclusief LED-lamp: 16,5 watt voor grote variant, 8 watt voor kleine variant.

Download hier de product specificaties.

 

Over Krøyer-Sætter-Lassen

De Deense ontwerpstudio Krøyer-Sætter-Lassen is een samenwerking van Mads Sætter-Lassen en Emil Krøyer. Ze hebben elkaar ontmoet in een werkplaats van een smid aan de Design School van de Koninklijke Deense Academie voor Schone Kunsten. Emil Krøyer is opgeleid als timmerman en studeerde etnografie aan de universiteit en is zoals ze het zelf noemen de ‘probleemoplosser’ van de twee.

Ze werken heel bewust aan een breed oevre, van bank tot lamp en kleding voor merken als Montana, Frama en Skagerak maar ook voor modeontwerpster Henrik Vibskov, met wie ze samenwerkten om een pop-upwinkel op het Roskilde Festival in 2014 te realiseren.

Klik voor een interview en achtergrond hier, voor hun website met overzicht van hun werk hier.

 

 

Frama

Frama is een Deens designmerk (Kopenhagen) dat zeer breed en ook veel in opdracht ontwerpt: zowel verlichting, meubels, boeken als keukens en zelfs kleding komt van hun hand. Het is weliswaar archetypisch Scandinavisch ontwerp, met een duidelijke basis in eerlijke, duurzame en natuurlijke materialen, maar het merk zoekt daarnaast eigenlijk altijd ook een spanningsveld op tussen oud en nieuw, tussen modern en klassiek. Dit uit zich zowel in vorm als in de combinatie van digitale en analoge productie. Veel ogenschijnlijk industriele materialen en vormen die bij nader inzien moderner blijken.

Wij vinden hun lampen erg mooi, elegant en verrassend, maar ook hun keuken is werkelijk prachtig.

 

Keuken

 

Apotheek (in opdracht)

Interview

Merk / Designer
Frama / Krøyer-Sætter-Lassen

Afmetingen
Hanglamp: L 102,2 cm, B 20 cm, D 4,5 cm; Muurlamp groot: L 100 cm, B 13,1 cm, D 7 cm; Maat Muurlamp klein: L 50 cm, B 13,1 cm, D 7 cm

Materiaal
IJzer, koper, opaal wit glas

maximale wattage
Wattage grote varianten: 16,5 watt, 990 Lumen, 2700K

Fitting
S14 LED lamp (inbegrepen)

Snoerlengte
300 cm

Spanning (Volt)
230 V

© 2017 - 2024 Mud in May Amsterdam - woonaccessoires, meubels, cadeaus | sitemap | rss