Vorige Nr 14 van 15 Volgende

Wandtapijt 'Skinn Wall' - Roos Soetekouw

Over het wandtapijt 'Skinn Wall'

De kwalitatief hoogwaardige wandtapijten van de Nederlandse designer Roos Soetekouw worden milieuvriendelijk geproduceerd in het TextielLab in Tilburg en zijn absoluut beeldschoon. Werkelijk prachtige detaillering!

De inspiratie voor de Skinn-collectie komt uit de schoonheid van de natuur, maar ook de schade die de mens de natuur aandoet. Het zijn organische structuren waarvan wij als mens ons niet snel bewust zijn:  schimmels, de modder in een vijver, of algen en bacteriën in de zee.

Het wandtapijt de Skinn Wall verwijst naar een zeeslak genaamd Dogwhelks, die vroeger werd gebruikt voor het winnen van paarse verfstof. Tegenwoordig geldt de slak als een belangrijke indicator voor het ecologisch functioneren van de Noordzee. De Skinn Wall is een microscopische vergroting van de paarse slakkeneieren op de zeebodem.

Maat: 170 x 130 cm

Wandtapijt Skinn Wall bevat een materiaalmengsel van mohair, wol, acryl, katoen, polyester, linnen, plastic, viscose, lurex en metaalgaren.

 

PRIJS OP AANVRAAG!

 

Roos Soetekouw

is een Nederlandse textielontwerpster gevestigd in Amsterdam. Ze studeerde textielontwerp aan het Amsterdam Fashion Institute. Na haar afstuderen was zij een van de ontwerpers die werd geselecteerd voor het ontwerpen van kamers voor Hotel The Exchange, onderdeel van Lloyd Hotels. De kamers in dit hotel zijn niet ingericht, maar gekleed, zoals modellen.

Haar werk kenmerkt zich door een uitgesproken visueel verhaal en zorgvuldige detaillering. Ze worden geproduceerd in hoogwaardige, duurzame materialen. De stoffen worden ontwikkeld en geproduceerd in het TextielLab in Tilburg. Er is een groeiende vraag naar haar dromerige maar gedurfde stijl en gevoel voor tactiele combinaties. In 2014 noemde Elle Decorations en Lidewij Edelkoort haar als iemand om te volgen.

"Tegenwoordig wordt textiel gezien als heel voor de hand liggend. Iets dat u alleen maar nodig heeft om uw ontwerp te kunnen maken. Productieprocessen moeten zo goedkoop mogelijk zijn en hebben een negatief effect op het milieu en de productie omstandigheden. Voor mij is het andersom. Ik begin met de basis: draden en vezels die van textiel maken wat het eigenlijk is.”

Soetekouw mengt verschillende ambachten met moderne technieken waarbij de aard van textiel behouden blijft. De ontwerpen realiseert ze door te tekenen, schilderen, op de computer te bewerken en verschillende materialen met de hand te combineren.

Merk / Designer
Roos Soetekouw

Afmetingen
170 x 130 cm

Materiaal
mohair, wol, acryl, katoen, polyester, linnen, plastic, viscose, lurex en metaalgaren.

© 2017 - 2022 Mud in May Amsterdam - woonaccessoires, meubels, cadeaus | sitemap | rss