Nr 2 van 5

Pierre masker kapstok - Bertjan Pot / Moustache

€ 240,00 (inclusief btw)

Pierre kapstok - Bertjan Pot / Moustache

De Pierre masker kapstok van de Nederlandse designer Bertjan Pot voor het Franse designlabel Moustache is onderdeel van een serie van drie 'masker' kapstokken: de Pierre, de Frik en de Ooga Booga.

Bertjan Pot heeft een fascinatie met maskers. Hij maakt ze van touw en ze worden regelmatig tentoongesteld in musea, zie afbeelding hieronder.

De maskers lijken, zoals hij zelf zegt 'een verhaal te vertellen, maar zijn als zoveel van mijn werk begonnen als een materiaal experiment. Ik wilde uitzoeken of ik door een touw aan elkaar te naaien een groot plat tapijt kon maken. In plaats van plat, werden ze bol. Toen ik op het punt stond het experiment op te geven, kwam Vladi met het idee om er maskers van te maken. De mogelijkheden zijn eindeloos, ik ontmoet elke dag nieuwe gezichten.'

maskers bertjan pot

 

De maskers voor Moustache zijn gemaakt van hout en lijken ook een verhaal te vertellen: het is als tribal art met een functie (het zijn kapstokken!).

De drie verschillende 'gezichten' hebben de namen Pierre, Frik en Ooga Booga, zie afbeelding hieronder.

maskers kapstok bertjan pot

 

Bertjan Pot

Ieder ontwerp van Bertjan Pot start met materiaal onderzoek. Wat daaruit voorkomt is doorgaans een product met een fascinatie voor techniek, structuur, kleuren en patronen. De meeste experimenten beginnen impulsief, vanuit een nieuwsgierigheid naar hoe iets werkt of er uit zou kunnen zien. Van daaruit begint hij samen met de producent aan een zoektocht naar mogelijkheden en grenzen.

"De beloning voor iedere uitdaging is een nieuwe."

Wij zijn groot fan van Bertjan Pot om zijn verrassende ontwerpen. We houden van de aangename lichtheid en onconventionele beeldentaal, gecombineerd met een groot vakmanschap. De lenigheid en grote variatie in de verschillende ontwerpen van zijn hand zijn indrukwekkend.

Bertjan Pot heeft vele prijzen gewonnen en werkte voor een lange lijst merken:

Arco, Cassina, Chi Ha Paura, Den Herder Production House (DHPH), Domestic, Drisag, Established & Sons, Febrik, Functionals, Gelderland, Golran, Goods, Hay, Lensvelt, Montis, Moooi, Moooi Carpets, Moustache, Museum Boijmans van Beuningen, Nike, Richard Lampert, Textielmuseum en Wrong for Hay.

 

Interview / overzicht werk Bertjan Pot

 

Moustache

Moustache is een relatief jong Frans designlabel (2009) met een geheel eigen signatuur: fris, elegant en absoluut eigenzinnig design dat in haar jonge bestaan een indrukwekkende reeks aan prijzen heeft gewonnen.

Oprichters Stéphane Arriubergé en Massimiliano Iorio werken samen met een, vinden wij, zeer spannende vaste groep designers zoals Inga Sempé, Bertjan Pot, François Azambourg, Big-Game, Sébastien Cordoléani, Jean-Baptiste Fastrez, Benjamin Graindorge, Constance Guisset (o.a. bekend van de Vertigo lamp van Petite Friture) en Dylan Martorell.

De producten vinden wij gewaagd: weinig designlabels hebben zoveel spannende items in hun collectie als Moustache. Zowel de lampen (bijv. de Vaporetto lamp van Inga Sempé) als de meubels (bijv. de Bold Chair van Big Game) maken indruk door de vernieuwende elegantie. Maar ook de maskers van Bertjan Pot die dienst doen als kapstok zijn werkelijk prachtig.

 

Vaporetto lamp Inga Sempé MoustacheBold Chair Big-Game MoustacheOoga Booga coat hanger Bertjan Pot Moustache

 

Het werk van Moustache is te vinden in museumcollecties zoals het MoMa, le FNAC, Le Musée des Arts Décoratifs de Paris, Le MAKK, Museum voor Decoratieve Kunsten in Keulen en het Museum für Gestaltung de Zurich.

Merk / Designer
Bertjan Pot / Moustache

Afmetingen
breedte 26 cm, hoogte 39 cm, diepte 29 cm

Materiaal
hout

© 2017 - 2024 Mud in May Amsterdam - woonaccessoires, meubels, cadeaus | sitemap | rss