Vorige Nr 1 van 66 Volgende

3D boek: Hokusai Sparrow Dance 360 Book - Yusuke Oono

Artikelnr.: 9784861527234
€ 29,00 (inclusief btw)
Artikel niet op voorraad:

Hokusai Sparrow Dance 360 Book - Yusuke Oono

De 'Sparrow Dance’ is een prachtig 360 graden of 3D boekje dat onderdeel is van een serie: er is ook een ‘Mount Fuji’ en een ‘Moon & Earth’ variant van, allen gemaakt door de Japanse architect Yusuke Oono. De boekjes kunnen 360 graden worden opengedraaid, waarna er een door zowel het laser zeer fijn gesneden papiersnijwerk als de prachtige illustraties een elegant tafereel ontstaat dat vanuit meerdere hoeken kan worden bekeken.

Deze variant bevat de ‘Sparrow Dance’ (Suzume Odori ), een traditionele Japanse Volksdans gebaseerd op de fladderende bewegingen van de mus. Het werd voor het eerst uitgevoerd door steenhouwers bij een banket ter gelegenheid van de bouw van de Sendai Castle van de beroemde monarch daimyō Date Masamune (ong. 400 jaar geleden). Het embleem van de Date-clan bevat namelijk twee mussen.

De ‘Sparrow Dance’ wordt nu in mei jaarlijks in Sendai, Miyagi, op het Aoba-festival uitgevoerd. Schoolkinderen in de prefectuur Miyagi leren en voeren de musdans uit, vooral tijdens het Obon-festival.

Het is een prachtig boekje, met elegante penseelstreken zet hij de dansers neer, alsof ze ieder moment kunnen bewegen.

 

Yusuke Oono

Yusuke Oono werd geboren in Duitsland in 1983 en studeerde af aan de Universiteit van Tokio, waar hij zowel zijn bachelor- als masteropleiding in de architectuur behaalde. Hij is de ontvanger van de "Art Directors Club of New York" award en heeft vele andere prijzen gewonnen. Hij werkt voornamelijk als architect, maar is ook actief op andere gebieden, zoals interieur productontwerp en realisaties van kunstinstallaties.

Momenteel is hij de hoofdarchitect van het Japanse ontwerpbureau Domino Architects. Hij heeft gewerkt aan verschillende projecten, waaronder ontwerpen voor landschap, interieur, meubels, producten, grafische en tentoonstellingsplanningen.

Yusuke is onlangs begonnen met het uitbrengen van zijn eigen werken, als eerste met de 'Wallpecker' en daarna het '360 graden boek' dat de hoogste prijs won voor 'International Competition You Fab 2012'.
Hij wil, zoals hij het zelf zegt, 'nieuwe manieren vinden om dimensie in uit te drukken met behulp van 3D-modelleringstechnologie en een digitale fabricagemethode zoals lasersnijder en 3D-scanner.'

 

40 p, ills colour, 12 x 12 cm, box, Japanese

Publisher Seigensha

ISBN 9784861527234

 

'Sparrow Dance' uitgevoerd in 2013

 

Making off 360 books

Merk / Designer
Yusuke Oono

Afmetingen
40 pagina's, 12 x 12 cm

© 2017 - 2021 Mud in May Amsterdam - woonaccessoires, meubels, cadeaus | sitemap | rss